Εμβασματα στο εξωτερικο. Τι συμφερει?

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα!

Θελω να κανω ενα εμβασμα στο εξωτερικο (αγγλια) και θα ηθελα να μαθω αν εχει καποιως εμπειρια για το τι συμφερει (μεσω τραπεζας ή μεσω western union, moneygram.. το ποσο ειναι περιπου 4000ε)

Παντως απο την eurobank μου ειπαν οτι μεσω του e-banking τους κρατανε μικροτερη προμηθεια..

Ξερει κανεις μεσω western union και moneygram τι γινεται και αν ειναι μικροτερη η προμηθεια που κρατανε?

Απ' οτι θυμαμαι απο παλιοτερη συναλλαγη μου το e-banking πρεπει να ειναι ο φθηνοτερος τροπος, αλλα western union κλπ υπαρχουν πολλα σημεια (και στα ελτα) οποτε ευκολα μπορεις να μαθεις το υψος της προμηθειας.

Εμβασματα στο εξωτερικο μεσω της τραπεζας Πειραιως και E-banking μου κοστιζουν το ηλιγγιωδες ποσο των 0,30 λεπτων του ευρω.

Εμβασματα στο εξωτερικο μεσω της τραπεζας Πειραιως και E-banking μου κοστιζουν το ηλιγγιωδες ποσο των 0,30 λεπτων του ευρω.
Eμενα απο την eurobank μου ειπαν οτι για 350gbp που ρωτησα, η προμηθεια ειναι περιπου 30 με 50ε!!!

μηπως κανεις καποιο λαθος?

και μεσω e-banking μου βγαζει τα εξοδα συναλλαγης 0,50ε αλλα η προμηθεια που κρατανε νομιζω οτι ειναι αλλο θεμα...

Ειναι και η μετατροπη του νομισματος σε λιρες και οι σχετικες προμηθειες.Αν του στειλεις το ποσο σε ευρω θα πληρωσεις περι το 1 ευρω.Στην Πειραιως αναλογα με το υψος του ποσου ειναι 0,30 ευρω και πανω,παντα σε συναλλαγες σε ευρω.Οι αλλες επιλογες που ανεφερες θεωρουνται μαλλον αναξιοιπιστες και καλο ειναι να αποφευγονται,ιδιως μαλιστα για το τοσο μεγαλα ποσα 4000 ευρω

Last edited:
Eμβασμα για Γερμανία σε ποσό 1000 ευρώ η Εθνική Τράπεζα πήρε προμήθεια 17 ευρώ.(bank transfer)
Το ιδιο ποσό μέσω western union ζητούσε προμήθεια 30-35 ευρώ...-bye-

Eμενα απο την eurobank μου ειπαν οτι για 350gbp που ρωτησα, η προμηθεια ειναι περιπου 30 με 50ε!!!

μηπως κανεις καποιο λαθος?

και μεσω e-banking μου βγαζει τα εξοδα συναλλαγης 0,50ε αλλα η προμηθεια που κρατανε νομιζω οτι ειναι αλλο θεμα...

Δεν κανω λαθος , οχι.

30 λεπτα ειναι τα εξοδα.

Eμβασμα για Γερμανία σε ποσό 1000 ευρώ η Εθνική Τράπεζα πήρε προμήθεια 17 ευρώ.(bank transfer)
Το ιδιο ποσό μέσω western union ζητούσε προμήθεια 30-35 ευρώ...-bye-

Αυτες ειναι χρεωσεις για κανονικη μεταφορα και οχι web,μεσω web ειναι 0,30 λεπτα

Τα 0,30 λεπτά είναι τα έξοδα της εδώ τράπεζας.
Τα έξοδα της τράπεζας στο εξωτερικό που αναγκαστικά επιμερίζονται πόσα είναι?

Ο φθηνότερος τρόπος είναι έμβασμα μέσω e-banking.
Οι Eurobank και Winbank (Πειραιώς) είναι οι δύο πιο προχωρημένες σε αυτές τις υπρεσίες.
Για να ισχύσουν αυτές οι μικρές χρεώσεις, μερικά σέντ εώς 1,5 αν θυμάμαι καλά, ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις ακριβώς τον ΙΒΑΝ αριθμό λογαριασμού (αυτό που προορίζεται κυρίως για διεθνή χρήση). Επειδή χρεώνονται και ο αποστολέας και ο παραλήπτης, υπάρχει η επιλογή OUR στη χρέωση που σημαίνει πως θα χρεωθείς όλα τα έξοδα εσύ, εφόσον όμως έχεις συμπληρώσει ΣΩΣΤΑ όλα τα στοιχεία, θα καταχωρηθεί αυτόματα στο τραπεζικό σύστημα η συναλαγή σου χωρίς να εμπλακεί υπάλληλος της τράπεζας και θα ισχύσει η μικρή αυτή χρέωση περί το 1μισή ευρώ.

Δηλαδή:
- Χρειάζεται e-banking
- Χρειάζεται να ξέρεις ΣΩΣΤΑ τον αριθμό ΙΒΑΝ.
- Επιλέγεις χρέωση OUR ώστε να είναι συγκεκριμένο το ποσό εξόδων που σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ μικρό.

Αν πρόκειται για κάποια αγορά, καλό θα ήταν να δεις αν υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με PayPal.

Re: Απάντηση: Εμβασματα στο εξωτερικο. Τι συμφερει?

Ο φθηνότερος τρόπος είναι έμβασμα μέσω e-banking.
Οι Eurobank και Winbank (Πειραιώς) είναι οι δύο πιο προχωρημένες σε αυτές τις υπρεσίες.
Για να ισχύσουν αυτές οι μικρές χρεώσεις, μερικά σέντ εώς 1,5 αν θυμάμαι καλά, ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις ακριβώς τον ΙΒΑΝ αριθμό λογαριασμού (αυτό που προορίζεται κυρίως για διεθνή χρήση). Επειδή χρεώνονται και ο αποστολέας και ο παραλήπτης, υπάρχει η επιλογή OUR στη χρέωση που σημαίνει πως θα χρεωθείς όλα τα έξοδα εσύ, εφόσον όμως έχεις συμπληρώσει ΣΩΣΤΑ όλα τα στοιχεία, θα καταχωρηθεί αυτόματα στο τραπεζικό σύστημα η συναλαγή σου χωρίς να εμπλακεί υπάλληλος της τράπεζας και θα ισχύσει η μικρή αυτή χρέωση περί το 1μισή ευρώ.

Δηλαδή:
- Χρειάζεται e-banking
- Χρειάζεται να ξέρεις ΣΩΣΤΑ τον αριθμό ΙΒΑΝ.
- Επιλέγεις χρέωση OUR ώστε να είναι συγκεκριμένο το ποσό εξόδων που σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ μικρό.

Αν πρόκειται για κάποια αγορά, καλό θα ήταν να δεις αν υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με PayPal.
Οχι δεν ειναι για αγορα, απλα θελω να στειλω καποια χρηματα σε συγγενη μου..αν ειναι τοσο μικρα τα εξοδα δεν το συζητω..e-banking...
Παντως η eurobank σου δινει ενα certificate για εμβασματα που ισχυει για 1 υπολογιστη και μαλιστα μονο για pc (με mac δεν δουλευει... :slapface:) Ελπιζω η Winbank (Πειραιώς) να εχουν υπολογισει και εμας τους χρηστες mac!

Δεν το δοκίμασα προσωπικά αλλά γράφουν στο site πως είναι δυνατόν να κάνεις συναλλαγή στο ebanking Eurobank και με κωδικό που σου στέλνουν στο κινητό σου αντί για το ψηφιακό ποιστοποιητικό. Δες το μήπως σε βολέψει. Ζητα από το συγγενή σου τον ΙΒΑΝ αριθμό λογαριασμού του. Αν δεν το γράψεις σωστά και επέμβουν αυτοί θα σε χρεώσουν παραπάνω. Εγώ έχω και στις δύο τράπεζες online, νομίζω της Eurobank είναι καλύτερο.

Τελικα χρησιμοποιησα το ebanking της eurobank και με χρεωσαν 27ε!!
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το οτι σε χρεωνουν εξτρα για το αν θα μεταφερεις το ποσο σε λιρες αγγλιας και οχι ευρω..αν ξερει καποιος το γιατι ας μου λυσει την απορια...

Φίλε νομίζω δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή ούτε εμείς ούτε εσύ στο οτι ήθελες ΕΜΒΑΣΜΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ και όχι μια τυπική μεταφορά χρημάτων. Σε αυτή την περίπτωση χρεώνουν όλοι μια ελάχιστη χρέωση των 25 και πάνω νομίζω. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι φθηνότερο. Λυπάμαι που δεν σε βοηθήσαμε να αποφύγεις τα έξοδα, αλλά εφόσον έγινε το έμβασμα σε ξένο νόμισμα, δεν νομίζω πως ήταν δυνατόν να τα αποφύγεις.
Το πρόσωπο στο οποίο τα έστειλες, αν σκοπεύεις να το επαναλάβεις, καλό θα ήταν να έχει λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα με υποκατάστημα στην Αγγλία, ωστέ να μπορεί με μια κάρτα MAESTRO να κάνει αναλήψεις και στο εξωτερικό και εδώ να γίνονται καταθέσεις όπως σε ένα συνηθισμένο λογαριασμό.

Δυστυχώς το θέμα υπάρχει και δεν έχει λυθεί, νομίζω με υπεθυνότητα των Αγγλικών Τραπεζών.
Δες και εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&sourc...9OHMDA&usg=AFQjCNHmKh9GAi_zbxxC6K43NIoYpqze0Q

Last edited:
Re: Απάντηση: Εμβασματα στο εξωτερικο. Τι συμφερει?

Φίλε νομίζω δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή ούτε εμείς ούτε εσύ στο οτι ήθελες ΕΜΒΑΣΜΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ και όχι μια τυπική μεταφορά χρημάτων. Σε αυτή την περίπτωση χρεώνουν όλοι μια ελάχιστη χρέωση των 25 και πάνω νομίζω. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι φθηνότερο. Λυπάμαι που δεν σε βοηθήσαμε να αποφύγεις τα έξοδα, αλλά εφόσον έγινε το έμβασμα σε ξένο νόμισμα, δεν νομίζω πως ήταν δυνατόν να τα αποφύγεις.
Το πρόσωπο στο οποίο τα έστειλες, αν σκοπεύεις να το επαναλάβεις, καλό θα ήταν να έχει λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα με υποκατάστημα στην Αγγλία, ωστέ να μπορεί με μια κάρτα MAESTRO να κάνει αναλήψεις και στο εξωτερικό και εδώ να γίνονται καταθέσεις όπως σε ένα συνηθισμένο λογαριασμό.

Δυστυχώς το θέμα υπάρχει και δεν έχει λυθεί, νομίζω με υπεθυνότητα των Αγγλικών Τραπεζών.
Δες και εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&sourc...9OHMDA&usg=AFQjCNHmKh9GAi_zbxxC6K43NIoYpqze0Q
Ευχαριστω για την απαντηση σου.
Ο τιτλος του ποστ ειναι "Εμβασματα στο εξωτερικο. Τι συμφερει?" νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το οτι αν κανω εμβασμα 1000ε και οχι 940λιρες αγγλιας που ειναι το ιδιο ποσο θα χρεωθω παραπανω...αν ο συγγενης μου παρει τα 1000ε δεν μπορει να τα εξαργυρωσει σε λιρες..??? αλλα και παλι κατι θα κρατησουν...τραπεζες ειναι αυτες...:violent-smiley-030:

p.s. το λινκ δεν λειτουργει