Εμπρός ηχεία σε ενισχυτή 5.1

NT1969

Established Member
14 December 2006
105
εχω ενα ενισχυτη pioneer 5.1 . Μπορω να τον χρησιμοποιησω για home cinema αλλα μονο με 2 ηχεια μπροστα? και ισως ενα sub? αν ναι, τι μου προτεινετε? οπτικα μου αρεσουν οι στηλες. ηχεια πισω δεν μπορω να βαλω λογω καλωδιων

Και βέβαια μπορείς αφού δεν θα δηλώσεις κεντρικό ηχείο στον ενισχυτή οι διάλογοι θα βγαίνουν απ τα δύο μπροστά ηχεία. Εννοείται ότι άμα μπορείς οικονομικά βάζεις κι ένα sub, για τι μπάτζετ μιλάμε και ποιον ενισχυτή έχεις; Πηγή υπάρχει; Γιατί δεν μπορείς να βάλεις πίσω ηχεία, αφού με μικρό καναλάκι περιφερειακά του σοβατεπί μπορείς να τραβήξεις καλώδιο;

Απάντηση: Re: Εμπρός ηχεία σε ενισχυτή 5.1

Και βέβαια μπορείς αφού δεν θα δηλώσεις κεντρικό ηχείο στον ενισχυτή οι διάλογοι θα βγαίνουν απ τα δύο μπροστά ηχεία. Εννοείται ότι άμα μπορείς οικονομικά βάζεις κι ένα sub, για τι μπάτζετ μιλάμε και ποιον ενισχυτή έχεις; Πηγή υπάρχει; Γιατί δεν μπορείς να βάλεις πίσω ηχεία, αφού με μικρό καναλάκι περιφερειακά του σοβατεπί μπορείς να τραβήξεις καλώδιο;

Ο ενισχυτης ειναι ο VSX824

Καμμια προταση για ηχεια?

Όποια ηχεία και να διαλέξεις να πάρεις κεντρικό οπωσδήποτε. Το home cinema θέλει καλό κεντρικό και καλό sub.

Re: Απάντηση: Εμπρός ηχεία σε ενισχυτή 5.1

Σ αυτό το μπάτζετ μία πρόταση για ένα ποιοτικό ηχείο θα ήταν αυτή μιας και σου αρέσουν τα δαπέδου αλλά με 2 6.5άρια γούφερ που έχει δύσκολα θα πάρεις το 100% απ αυτό το ηχείο αλλά και και με οποιοδήποτε δαπέδου μ αυτόν τον ενισχυτή, οπότε θα χρειαστείς και υπογούφερ να κόψεις τα ηχεία στους 60 ή και 80 κύκλους να παίξουν πιο άνετα.

ευχαριστω για την προταση. μαλλον θα τα παρω. Μπορω να βαλω για πισω ηχεια σε 5.1 συστημα , ηχεια οροφης?

Re: Απάντηση: Εμπρός ηχεία σε ενισχυτή 5.1

ευχαριστω για την προταση. μαλλον θα τα παρω. Μπορω να βαλω για πισω ηχεια σε 5.1 συστημα , ηχεια οροφης?

Μπορείς αλλά πάλι δε θες καλώδια να τα συνδέσεις; Εκτός αν εννοείς να τα βάλεις ψηλά γιατί μπορείς με κάποιο τρόπο να τραβήξεις καλώδια χωρίς να φαίνονται; Καλό είναι τα περιφερειακά ηχεία να είναι πλάι σου ή διαγώνια πίσω και σε ύψος όχι μεγαλύτερο από μισό μέτρο πιο ψηλά απ το ύψος των αυτιών.

Θα γινει τοποθετηση ψευδοροφης για να καλυψω προβολεα κΑι πανι οποτε ευκολα μπορω να βαλω ηχεια οροφης

Τα περιφερειακά ηχεία να τα βάλεις οροφή σωστό δεν είναι, τώρα αν εσένα σε βολεύει μόνο έτσι η γνώμη μας περισσεύει, ούτε εγώ τα έχω απολύτως σωστά αν αυτό σε καλύπτει αλλά στο ύψος τουλάχιστον που μπορούσα να τα βάλω είμαι εντάξει, φωτό του χώρου έχεις να βάλεις μήπως κάποιος κατεβάσει κάποια ιδέα;

ο χωρος είναι ένα ορθογωνιο 8χ5 = 40m2. δεν υπαρχει καμμια κολωνα η κατι που να μπορει να καλυψει τα καλωδια για τα πλαινα -πισω ηχεια εκτοσ και αν μπουν καναλια γυρω γυρω που δεν θα το ηθελα. Λογω προβολεα, που θα μπει στο ταβανι περιπου στη μεση του δωματιου, θα μπει γυψοσανιδα σε ολο το ταβανι με σκοπο να καλυψει και το ηλεκτρικο πανι. αρα μπορω ευκολα να τραβηξω καλωδια και να εγκαταστήσω 2 ηχεια στο ταβανι ακριβωσ πανω από τη θεση θεασης (αριστερα και δεξια)

Αρα είναι μονόδρομος οπότε προχώρα, ούτως ή άλλως η ισοστάθμιση του ενισχυτή θα στο φέρει όσο μπορέσει σε θέμα έντασης να σου φτάνει στ αυτιά απ τα περιφερειακά ηχεία, το θέμα τοποθέτησης του ήχου είπαμε εκεί θα κάνεις συμβιβασμό λόγω τοποθέτησης, εξάλλου αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία το πιο πιθανό να μη σου λείψει τίποτα, στη θέση σου είμαι κι εγώ και πολλοί άλλοι που λόγω χώρου γίνονται συμβιβασμοί στο θέμα τοποθέτησης. Απ την άλλη τα ηχεία κι ο ενισχυτής ίσως αποδειχθούν μικρά στον ομολογουμένως μεγάλο χώρο σου αν είσαι λάτρης των μεγάλων εντάσεων, ο χώρος ακρόασης είναι όλος όσος το δωμάτιο ή μικρότερος;

ο χωρος ακροασης είναι ολος.

Δες εδώ στο pdf με τις οδηγίες για τροπο τοποθέτησης:
http://www.sonance.com/home-theater/vp-cinema/in-ceiling
Το χαμε ξανασυζητησει και με τον pleo. Τα ηχεία ψηλά θα κανουν το ελικόπτερο να ακούγεται γουαου. Το αντίθετο θα συμβαίνει με το αυτοκίνητο. Αν τα ηχεία είναι στο υψοςωτου αυτιού αυτό αντιστρέφεται. Γιαυτό και μισο μέτρο πιο ψηλά είναι το ιδανικό. Φυσικά σε σαλόνι αυτό δεν ειναι επιτευξιμο. Προτίμησε ηχεία με περιστρεφόμενο tweeter για να παίξεις με την περιστροφή του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, θα χρειαστεί ενισχυμένος σκελετος στις γυψοσανιδες για να μην τριζει το σύμπαν και πέφτουν σκόνες. Καλό ειναιψνα βάλεις και πετροβάμβακα. Αν σου κάθεται πολύ ακριβό τοτε βάλε τουλαχιστον πετροβάμβακα η ρικοφον στο ταβανι πανω απο τα σημεία που θα βάλεις τα ηχεία. Στη θέση σου θα αφηνα και αναμονες καλωδίων για dolby atmos. Απλό κοκκινο μαυρο ρίξε. Μονο μην το πας παράλληλα με ρευματος για τα φωτιστικά. Αν χρειαστεί κρατά απόσταση τουλαχιστον 30 ποντους. Το να βρουν με ρεύματος σταυρωτά δεν πειράζει.

Ακόμα και αυτά βέβαια ακολουθούν τον κανόνα τοποθέτησης για 5.1 και 7.1 που σημαίνει ότι χρειάζεται να υπάρχει απόσταση πίσω από τον καναπέ σε 5.1 ή να υπάρχουν suround back για να μπούν στο πλάι εφ' όσον μιλάμε για 7.1.

Από κει και πέρα, αναλόγως χώρου και περιορισμών προχωρά κανείς.