Ένα ακόμα δίλλημα...

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Βρίσκομαι σε αναζήτηση αγοράς του πρώτου μου hi-fi, μία διαδικασία που αποδεικνύεται σκέτη (ευχάριστη βέβαια) σπαζοκεφαλιά!:frusty:

Έχω αποφασίσει να διαθέσω 900-100 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία.

Έως τώρα είχα καταλήξει στο να δώσω 350-400 για ραδιοενισχυτή (κάτι σε Marantz SR4021 ή [URL="http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?Region=EUROPE&Country=GR&Language=ENG&cat=REC&prod=HK3380/230&sType=C"]Harman Kardon HK 3380[/URL]) και τα υπόλοιπα 500-600 για ηχεία.

Βρέθηκε όμως στον δρόμο μου ένας μτχ ενισχυτής Denon PMA-725R (άριστη κατάσταση, 2x70 RMS[νομίζω], με διπλό τροφοδοτικό) στα 150 ευρώ. Οπότε προκύπτει το εναλλακτικό σενάριο με ενισχυτή τον Denon και budget ηχείων 700-800 ευρώ.

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ???

Θέλω να αποφασίσω ποιο σενάριο θα ακολουθήσω για να ξέρω τι ηχεία θα περιλαμβάνει η λίστα ακροάσεων.

Τι άποψη έχετε για τον ενισχυτή? Η αναβάθμιση του budget των ηχείων αξίζει, θα έχω αναβάθμιση και στο τελικό αποτέλεσμα? Σχόλια,προτάσεις,παρατηρήσεις υπερπολύτιμα.

Ευχαριστώ!

PS: Χώρος περίπου 25τμ, πηγές (προς το παρόν) ένα απλό cd κ laptop.

Οι καινουριοι DENON απο οτι λενε και οπως τους εχω ακουσει στα πεταχτα, σε MEDIA MARKT, στην κατηγορια τιμης τους ειναι ανταγωνιστικοι.
Επισης, ειναι μαλλον υποτιμημενοι, η καλυτερα ξεχασμενοι.

Τωρα για αυτον που λες δεν ξερω.

Μαλλον ομως ο NAD315 που πωλειται στις αγγελιες 200ε ειναι καλυτερη περιπτωση και πιο ασφαλης.

Παιρνεις και τα EPOS M5 και μια καρτα ηχου με 100ε και καθαρισες.
Αντε και μια καρτα ραδιοφωνου-τηλεορασης για το λαπτοπ με αλλα 50.
Παει το χιλιαρικο και εισαι ΟΚ.

οποια αναβαθμηση στο budget των ηχειων και να κανεις αξιζει (και με δυο ,το δυνατον καλα ηχεια, εχεις την βαση για κατι καλυτερο στο μελλον)