Eνα φτηνο σετακι να κανει παρεα σε nad..

@topos

New member
23 September 2008
46
Kαλημερα αδερφια...
Εχω ενα ενισχυτη nad 2χ80(5ετιας) που τον χρησιμοποιω κυριως συνδεμενο με το dvd player για "ακροαση" ταινιων και καμια μουσικουλα με πηγη παλι ειτε το dvd ειτε απο pc (mp3)..
Οπως αντιλαμβανεστε δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις,απλα ελεγα να αλλαξω τα ηχεια που τον συνοδευουν (kenwood δαπεδου 120watt-10ετιας)με κατι καλυτερο.

Προτεινετε αν μπορειτε κατι σε koda μερια(που απο αυτα που διαβαζω εχουν καλο vfm) η κατι αντιστοιχο...

Ακουσματα μουσικης:λιγο απο ολα με λιγη εμφαση ισως σε rock/jazz/εντεχνο...

Υ.Γ Θα αξιζε τον κοπο να μαζεψω περισσοτερα χρηματα και να παω σε σοβαροτερα ηχεια με τον συγκεκριμενο ενισχυτη?

Ευχαριστω για τον χρονο σας...:operator:

...............
Υ.Γ Θα αξιζε τον κοπο να μαζεψω περισσοτερα χρηματα και να παω σε σοβαροτερα ηχεια με τον συγκεκριμενο ενισχυτη?
.............

Σίγουρα ναι! Το θέμα είναι τι θέλεις εσύ όμως από το σύστημά σου. Ποιον NAD έχεις τον C352?

Tωρα το ξανακοιταξα και απο οτι φαινετε εκανα λαθος...
Ειναι ο c340...

Οποτε τι λεει η ετημηγορια?
Αν σας ειναι ευκολο να μου προτεινετε ηχειακια απο 2 κατηγοριες.
α)κατι σε οικονομικο π.χ koda
b)κατι στο max των δυνατοτητων του ενισχυτη...

Ωστε να εχω ενα σχετικο μπουσουλα...

Ευχαριστω κ παλι αδερφια...

Δε νομίζω ότι υπάρχει ανότατο όριο στην απόδοση. Όσο καλύτερα ηχεία του βάλεις τόσο καλύτερα θα ακούγεται. Μια χαρά είναι ο ενισχυτής.

Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις? Το κατώτερο και το ανώτερο όριο που έχεις θέσει δηλαδή ποιό είναι?

α)Το κατωτερο διαμορφωνετε απο το τι ειναι το ελαχιστο που μπορω να δωσω ωστε να εχω κατι αξιοπρεπες(υποθετω 150-200ευρω?)...

β)Το ανωτατο,παλι εσεις θα μου πειτε,παντα με γνωμωνα τον ταπεινο ενισχυτη και τις μετριοτατες πηγες, υποθετω (εαν πραγματικα αξιζει τον κοπο μεχρι ~600αρη)...

Απλα στην περιπτωση α) μπορω να προβω στην αγορα αμεσα,ενω στην β)αν οντως αξιζει,πρεπει να κανω οικονομιες για λιγο καιρο.

Τα Nad παίζουν πολύ καλά με την σειρά της Chario Τ.

Τα έχει σε μεγάλο χώρο η αδελφή μου,με τον διάδοχο του δικού σου ενισχυτή τον 342(και τα 100Τ) και παίζουν πολύ καλά σαν συνδυασμός,μ' ένα παλιό Marantz 63 KIS.

Last edited:
Δοκίμασε και κανένα Quad 12L.
Αν σκοπεύεις να δώσεις εως 200Ε, απλά ξέχασέ το. Τα Quad είναι γυρω στα 500-600, και πιστεύω οτι ως εκεί θα πρεπε να κινηθείς.

Τώρα, το "οσο καλύτερα ηχεία του βάλεις τόσο καλύτερα θα ακούγεται" είναι κάτι που θέλει προσοχή... Το αντίστροφο συνήθως ισχύει: Οσο καλυτερο ενισχυτή βάζεις σε κάποιο ηχείο, τόσο καλύτερα παίζει ως εκεί, φυσικά, που το ηχείο δεν φτάνει για να αναδείξει τον ενισχυτή. Το καλύτερο ηχείο όμως μπορεί να αποκαλύψει ατέλειες του ενισχυτή...(υποθέτοντας οτι δεν θα τον δυσκολέψει ως φορτίο...που δεν ειναι και προφανές).

Ζευγάρι.

Πολύ καλές τιμές και κατασκευή έχουν και τα ΧΤΖ που έφερε πρόσφατα η Location.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41456

Σε κάθε περίπτωση,μικρός κι ελαφρύς είναι ο ενισχυτής σου,τον παίρνεις παραμάσχαλα και πάς κι ακούς τι σου αρέσει καλύτερα.

Last edited:
Εγω παντως σε αυτα τα euro περιπου θα σου ελεγα να κοιταξεις και τα Roister 8.2

Σαν χαρακτηριστικα και μονο, ειναι "καλυτερα" απο τα Chario (τα οποια ομως δεν τα εχω ακουσει).
180W RMS , 93db ευαισθησια και με το bass reflex μπροστα (οποτε μπαινει και λιγο πιο κοντα στον τοιχο)

Και ειδικα αν ειναι να περασεις και απο τις Ωδες, δεν ειναι τιποτα να περασεις και απο τη Roister (καλλιθεα ειναι και τα δυο) και να τα ακουσεις και αυτα.

Ναί είναι κι αυτά πολύ καλά ηχεία σ' αυτά τα χρήματα(λίγο παραπάνω).

Mου κανει εντυπωση πως κανεις δεν προτεινει koda...
Eιχα διαβασει αρκετες αναφορες στο forum για δαυτα(απο εδω τα πρωτοακουσα) με συμπαθητικες κριτικες...

Για να ειμαι ειλικρινης πιστευω πως θα πεσει "λιγος" ο ενισχυτης για ηχεια της κατηγοριας roister 8.2 κτλ..

Τα magnat 800αρια τα βρισκω αρκετα τιμια τιμη,και τα 1000αρια επισης.

Μεταξυ μας...
Συμβιβαζομαι με ενα μετριο ηχειο στα ~250ευρω που αποδιδει σχετικα σωστα στα μηχανηματα που ηδη εχω μιας και δεν προβλεπετε αλλαγη σε βαθος χρονου...
If that's the case με τα magnat 800/1000 και παρολο που ισως να υπολοιπονται σχετικα απο τα υπολοιπα που ειμαι σιγουρος οτι ορθως προτεινατε,θα τα προτιμησω για να μην μπλεχνομαι με στερησεις/γραμματια κτλ...

Αν ομως κρινετε -σε σχεση παντα με τα παραπανω σκεπτικο- οτι ειναι κακη αγορα θα τα προσπερασω...

Mου κανει εντυπωση πως κανεις δεν προτεινει koda...
Eιχα διαβασει αρκετες αναφορες στο forum για δαυτα(απο εδω τα πρωτοακουσα) με συμπαθητικες κριτικες...
...
Μεταξυ μας...
Συμβιβαζομαι με ενα μετριο ηχειο στα ~250ευρω που αποδιδει σχετικα σωστα στα μηχανηματα που ηδη εχω μιας και δεν προβλεπετε αλλαγη σε βαθος χρονου...

Mην νομίζεις οτι ο NAD είναι λίγος... Και δεν είναι κριτήριο το πόσο κάνει ένα ηχείο, για την κατηγορία του σε σχέση με τον ενισχυτή. Απλά πάρτον μαζί σου και πήγαινε να ακούσεις αυτα που σου έχουν προτείνει, για αρχή.

Καλες ολες οι προτασεις ομως δε μας ειπες αυτα τα kenwood δεκαετιας που εχεις ποιο μοντελο ειναι και γιατι θες να τ' αλλαξεις? Τι δε σου αρεσει στον ηχο τους? Βαλε φωτο αν μπορεις να τα δουμε κιολας...-bye-

εξαιρετικος συνδιασμος με nad, τα τριανγκλ
οι δε ηλιαδες του πανε φορσέ:Banane0:
ειναι πανω απο την τιμη-οριο, αλλα μπορεις να βρεις μεταχειρισμενα
ή κατι ποιο φτηνο απο τις ηλιαδες