ENA ΚΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ENA ΚΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Αντιθέτως σε διάβασα και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ίσως να έχεις δίκιο.Το θέμα είναι οτι ο καθένας ψάχνει αυτό που για τον εαυτό του θεωρεί καταλληλότερο. Απο την σκοπιά σου μια χαρά τα λες, έλα όμως για λίγο στην υποθετική παρακάτω φάση:
Είσαι νιόπαντρος και μένεις 500 χιλιόμετρα μακρυά από την έγκυο γυναίκα σου σε ακριτικό νησί .
Πιθανότατα δεν θα είσαι παρών στη γέννηση του γιού σου.
Πληρώνεις ενοίκιο 350 ευρώ ενώ δεν παίρνεις ούτε καν τα διπλάσια για μισθό (680).
Τιμή εξάδας νερού (1,5l:) 3,20.
Αναμενόμενη διάρκεια μαρτυρίου: 7 χρόνια.
Απο την άλλη, γίνεσαι ειδικός φρουρός, τα ίδια χάλια μισθός αλλά τουλάχιστον τραβάς τη γυναίκα σου όπου πας.
Για ν'ακούσω τώρα...
Κατ' αρχή, χαίρομαι που λες ότι με "διαβάζεις με ενδιαφέρον" και ιδιαίτερα αν το κάνεις πράγματι όπως το λες!

Αυτή η "υποθετική φάση" που ανέφερες, επειδή δεν το έχεις αφήσει ξεκάθαρο, είναι αυτό που σου συμβαίνει ή απλώς μου παραθέτεις έναν προβληματικό συνδυασμό συνθηκών που σκοπό έχει να παρουσιάσει απλά, μια άσχημη εκδοχή της κατά τ' άλλα καλής θέσης εργασίας που μπορεί να έχει κάποιος γενικότερα;
Υποθέτω βέβαια πως αντιπροσωπεύει ακριβώς την δική σου κατάσταση άρα και θα αναφερθώ με αυτή τη προοπτική.

Είναι γεγονός πως όλα όσα τώρα πια λες, παίζουν έναν "τραγικό" ρόλο ως συγκυρία καταστάσεων!
Τί να πω κι εγώ βρε παιδί μου;! Μου έπεσαν πολύ "βαριά" κι εμένα όλα αυτά! Για να μη σου πω ότι ψυχοπλακώθηκα πρωί πρωί! Αν θα 'πρεπε να το περιγράψω με μια μόνο λέξη όλο αυτό, θα το βάφτιζα "εγκλωβισμός"!

Κοίτα, σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες πάντως κι εγώ, δεν θα επέμενα και πολύ στο να "θυσιάσεις" ένα σωρό άλλα σημαντικότατα ζητήματα προς χάριν μιας καλής μελλοντικά δουλειάς. Είναι πολύ μεγάλο το τίμημα δηλαδή. Σου έκατσε μεν μια δουλειά που σχεδόν σίγουρα θα σου αποβεί καλή μελλοντικά αλλά σου έκατσε σε πολύ "λάθος" χρονική φάση της ζωής σου!
Ωστόσο, ακόμα κι αν δικαιολογημένα θελήσεις να προβείς σε αλλαγή πλεύσης εργασιακά, θα πρέπει να κατευθυνθείς σε κάτι που πραγματικά θα αξίζει και τον κόπο.
Θα μου πεις "κι αν στην παρούσα φάση δεν βρίσκω κάτι τόσο ιδανικό, τί να κάνω;". Σημαντικός κι αυτός ο προβληματισμός αλλά πίστεψέ με, είναι πολύ σημαντικότερος ο προβληματισμός ως προς το "τί θα κάνεις αν θυσιάσεις αυτή τη δουλειά σου για κάτι που τελικά δεν αξίζει πάλι".
Δυστυχώς, σε αυτό το δίλημμά σου, δεν θα μπορέσει μάλλον να σε βοηθήσει κανείς σημαντικά. Εσύ έχεις όλο το "πακέτο" μπροστά σου και εσύ θα πρέπει να κάνεις τις σωστές εκτιμήσεις στο σωστό χρόνο. Το μόνο που μπορείς να "εκμεταλλευθείς", είναι οι απόψεις του καθενός ως προς την εκτίμηση της όποιας Χ εναλλακτικής σου. Και πάλι όμως, απλά απόψεις θα είναι που συνήθως θα στερούνται πολλών σημαντικών οπτικών. Το "ξεσκαρτάρισμα" πάλι εσύ θα πρέπει να το κάνεις καθώς και το να είσαι κατάλληλα προβληματισμένος σε ότι ακούς ώστε να μην αφήνεσαι στο "ρεύμα" που πιθανά ξεκινά από μέσα σου από βάσεις που ίσως ανήκουν σε παλιότερο τρόπο ζωής σου.

Όπως και να 'χει πάντως, η προσωπική μου εκτίμηση για την εργασιακή εναλλακτική που βλέπεις ως "φρουρός", δεν είναι καθόλου καλή.
Όπως είπε και η tatiana πριν, εσύ θα έπρεπε να στρέφεις την έρευνα σου προς εργασιακά περιβάλλοντα που θα σου πρόσφεραν άλλες απολαβές. Περισσότερο σταθερές και με καλύτερες προοπτικές.

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω σου είπαν τελικά κάτι καλό, εγώ όμως στα λέω με τις καλύτερες των προθέσεων μου!

Απάντηση: Re: ENA ΚΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Μπράβο CosmosKGR !!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ευχαριστώ!
Αν και πραγματικά νομίζω ότι δε μπόρεσα να βοηθήσω καθόλου όσο κι αν ήθελα! Ότι και να πω θα είναι απλά άλλη μια σειρά από λόγια. Μπορεί "ωραία λόγια" αλλά απλώς λόγια...