Ενα καλο VHS?

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Παιδια στο ebay απ' οτι ειδα παιζουν εκκατομιρια VHS που πουλανε μια καλη μαρκα εταιρια που εφτειαχνε καλα ή ενα μοντελο που ισως βρω και ειναι καλο...Γιατι εχω αρκετες κασσετες και επειδη το samsung που εχω μου κανει κατι νερα και θελει καθαρισμα μαλλον θα ηθελα να εχω και αλλο ενα σε περιπτωση που με "πουληση"...

Ευχαριστω...-bye-

να καθαρισεις τις κεφαλες ειναι πανευκολο ,μην αγχωνεσαι, εκτος αν κανει κι αλλα κολπα το βιντεο....

Οχι δεν κανει τιποτα μια χαρα δουλευει και μιας και εγραψε και καποιος να πω οτι ειλικρινα δεν ηταν δυσκολο το ανοιξα το καθαρισα και μια χαρα παιζει απλα θελω να παρω ενα HI-FI απο αυτα τα τελευταια της Sony αλλα τωρα δεν ξερω κιολας....-bye-

Φίλε μου,

Εφ' όσον λειτουργεί το VHS βίντεο deck που έχεις, μήπως θα σ' ενδιεφερε να αγοράσεις κάποιο S-VHS deck;
Στο E-bay έχω βρει αρκετά με τιμή πολύ κοντά στα VHS. Οι δυνατότητες είναι αυξημένες και κυρίως σε ανάλυση που αγγίζουν τις 400 TV Lines έναντι των 240 TV Lines των απλών VHS. Η διαφορά της ανάλυσης είναι αισθητή μιάς και το περιεχόμενο ενός τηλεοπτικού προγράμματος διαχωρίζεται πολύ δύσκολα αν προέρχεται από κασσέτα S-VHS ή είναι απευθείας μετάδοση (Ενώ το με το VHS νομίζω ότι ακόμα και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη διαφορά). Επίσης διαφορά υπάρχει και στις δυνατότητες editing (ανάλογα με το μοντέλο του deck βέβαια)
Κατά τα άλλα διατηρούν πλήρη συμβατότητα εγγραφής/ανάγνωσης σε κασσέτες VHS.
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε S-VHS με κλειστά μάτια (έχω μία μικρή προτίμηση σε decks της Panasonic)

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι θα ήταν βλακεία να σου προτείνω D-VHS, αλλά δεν ξέρεις καμία φορά. :D Βέβαια το κόστος ανεβαίνει αρκετά (200+ ευρώ) και ανοίγεις μεγάλη κουνέντα ως προς τις άπειρες ασυμβατότητες που θα συναντήσεις, αλλά έχεις 720p/1080i σε κασσέτα..

Φιλε ευχαριστω και εγω για το ενδιαφερον σου και τις πληροφοριες οχι δεν θα ηθελα κατι τοσο ακριβο αναφερομαι στα D-VHS που ομολογω οτι αγνοουσα την υπαρξη τους και απο εκει και περα ναι ειχα δει κατι S-VHS και σε αρκετα βιντεο στο youtube που εχω δει οσοι ειναι κολεκτορες εχουν σιγουρα απο ενα s-vhs και μαλιστα ειχα δει οτι ηταν και panasonic ειναι αληθεια τοσο καλα νομιζα οτι τα sony ειναι τοπ στο ειδος "κασσετα"...
Ευχαριστω για τις πληροφοριες...-bye-

Aπό συλλεκτικό ενδιαφέρον και μόνο, το 1000άρι το Panasonic (NV-HS1000), θεωρείται από τους πιουρίστες ως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο SVHS-deck, μιας και έχει αποδείξει την αξία του και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.

p7119052n1.jpg

Στην πράξη τώρα, ένα SVHS, δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό σε αναπαραγωγή απλών VHS κασετών (εκτός και αν διαθέτει TBC), ενώ αν διαθέτεις εγγραφές που θα ήθελες να διασώσεις σε βάθος χρόνου, έχεις ήδη αργήσει να τις μεταφέρεις σε ψηφιακό φορέα, καθώς τα καλά decks έχει χρόνια που έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται και όσα υπάρχουν ως μεταχειρισμένα, έχουν περάσει προ πολλού τη νιότη τους...

Last edited:
Παρακαλώ φίλε μου!

Μόλις είδα τα μηνύματα...
Τα Sony είναι σίγουρα πολύ καλά, αλλά νομίζω πως στον τομέα S-VHS τα Panasonic υπερτερούν ενώ στον τομέα D-VHS τα JVC μάλλον είναι τα καλύτερα.
Δε θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με D-VHS. Θεωρώ πως μάλλον δεν αξίζει λόγω της αυξημένης τιμής και της σχετικά μεγάλης ασυμβατότητας που έχουν ως προς την εγγραφή υλικού. To D-VHS εγγράφει σε ποιότητα HD (720p ή 1080i) μόνο μέσω Firewire (ή iLink - το ίδιο είναι) Ελάχιστες όμως συσκευές υποστηρίζουν αυτό το προτόκολλο για ψηφιακή έξοδο υψηλής ανάλυσης και μάλιστα υπάρχουν μεγάλες ασυμβατότητες μεταξύ της συσκευής και του Deck. Άρα αξίζει περισσότερο για player αλλά και πάλι οι τίτλοι είναι περιορισμένοι και η υποστήριξη του φορμά σταματάει να υποστηρίζεται (αν και η ποιότητα εικόνας είναι κορυφαία)
Όσον αφορά το S-VHS, θα σου το πρότεινα όπως είπα και στο πάνω ποστ λόγω της ελάχιστης διαφοράς σε κόστος από απλό VHS αλλά και αισθητά καλύτερης εικόνας και πλήρους συμβατότητας με υλικό VHS.
Αναφορικά με τη μεταφορά κασσετών VHS σε ψηφιακό φορμά, συμφωνώ απόλυτα με το φίλο JL_? Πρέπει να τα μεταφέρεις άμεσα και να προσέχεις πάρα πολύ τα μαγνητικά πεδία. Οι κασσέτες επηρεάζονται πολύ ακόμα και αν είναι σε απόσταση μέτρων από κινητά τηλέφωνα.