Καλησπέρα σε όλους.
Χρειάζομαι να προμηθευτώ 2 HDMI καλώδια για να συνδεθούν πάνω στη πρόσφατα αφιχθείσα 42PX70. Η TV θα τοποθετηθεί στο τοίχο μέσα από τον οποίο θα περάσουν τα 2 καλώδια (υπάρχει η πρόβλεψη) μαζί με τα άλλα (τροφοδοσία, scart, RF, κλπ). Το ένα θα "πέσει" σε DV-600 player και το άλλο θα περαστεί για να υπάρχει μελλοντικά.
Προσπαθώντας να βρώ "άκρη" και διαβάζοντας όσα σχετικά threads μπόρεσα και βρήκα, να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου και να ζητήσω την βοήθειά σας.
- Το μήκος των καλωδίων θα πρέπει να είναι περίπου 6m. Το Supra 8m κοστίζει περι τα 83 , οπότε με 2Χ83 =166 θεωρώ οτι είναι ένα αρκετά μεγάλο κόστος για μένα προσωπικά αυτή τη περίοδο. Αν και έχει ρωτήσει ήδη φίλος για το αν αξίζουν (κόστος/απόδοση) τα παραπάνω καλώδια και ο Μανώλης απάντησε καταφατικά, θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου αν υπάρχουν πιθανά αντίστοιχης ή χαμηλότερης ποιότητας με κάποιο μικρότερο κόστος και χωρίς ρίσκο πιθανολογούμενων προβλημάτων (παρεμβολές κλπ) και αν αξίζει να το επιχειρήσω με βάσει το προαναφερθέν setup. Κάπου ειπώθηκε ότι και τα φτηνά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις μήκους, κάνουν κανονικά τη "δουλειά" τους χωρίς εμφανή προβλήματα. Ισχύει αυτό τελικά γιατί διαβάζοντας τις απαντήσεις αποκόμισα ανάμεικτα συναισθήματα. Αν ναι, βοηθείστε λίγο με κάποια μάρκα (λόγω ασχετοσύνης μου φυσικά)
- Υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στο εντοιχισμένο κανάλι που θα περαστούν. Το πιθανότερο είναι να πρέπει να κοπούν από το ένα άκρο και να επανασυνδεθούν όταν περαστούν. Ενας φίλος με παρόμοιο πρόβλημα έγραψε ότι το επιχείρησε και η "εγχείριση επέτυχε" χωρίς να "αποθάνει ο ασθενής". Ισχύει και τελικά με ποιο τρόπο έγινε η επανασύνδεση (απλό μάτισμα, μονωτική κλπ ή κολλητηράκι).
Θα εκτιμούσα απεριόριστα οποιαδήποτε πληροφορία στα παραπάνω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :FSGSFGS4: