Ενα καλώδιο (HDMI) ρε παιδιά ?

Theodosis O.

Senior Member
29 August 2006
418
Αθήνα
Γεια σας παιδια, καλως σας βρηκα!

Πρωτο μου μηνυμα και σχετικο με καλωδιο!!!
Λοιπον εχω έναν epson tw 700 6 μετρακια μακρια απο το dvd και ψαχνω για hdmi καλώδιο στα 15 μ να κλειδωνει και με σημα 1080p για το μέλον.

Υπαρχει τιποτα σε οικονομικό καλώδιο που να ανεβαίνει στα 1080p ?

Λοιπον εχω έναν epson tw 700 6 μετρακια μακρια απο το dvd και ψαχνω για hdmi καλώδιο στα 15 μ να κλειδωνει και με σημα 1080p για το μέλον.

κοιταξε για κανενα απο τα supra.
οικονομικα και δοκιμασμενα απο αρκετους συμφορουμητες.

Supra και από εμένα.

15m και δοκιμασμένο στα 1080p και με λογικό κόστος.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας
Να ρωτήσω κατι για το Supra ?
Μιλατε για καποιο συγκεκριμενο μοντελο για να ανεβαίνει στα 1080p ?

Αν δεν κάνω λάθος, ένα είναι το μοντέλο (που έρχεται Ελλάδα τουλάχιστον).

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε 'Real cable' που έχει προσιτά καλώδια και κλειδώνει απροβλημάτιστα στα 1080p.

Επίσης μεγάλη ποικιλία μοντέλων & τιμών έχουν τα Wireworld τα οποία, ομοίως κλειδώνουν στα 1080p.

Απάντηση: Re: Ενα καλώδιο (HDMI) ρε παιδιά ?

Αν σκεφτείς ότι εγώ το πήρα το δικό μου (12μ) 105 από Αμερική, τότε η τιμή του είναι πολύ σούπερ. Επειδή σε ενδιαφέρει όμως το 1080ρ σιγούρεψε με το πλαίσιο στη περίπτωση που δεν υποστηρίζει αυτή την ανάλυση ότι υπάρχει η δυνατότητα να το επιστρέψεις.

Τα κοντα καλώδια - μεχρι 5 μετρα - δεν εχουν προβλημα. Το θέμα ειναι στα μακριά 12 - 15 μέτρων.
Εμενα προς το παρόν με ενδιαφερουν τα 720p. Λέτε να εχω προβλημα με το καλώδιο απο το Πλαίσιο ?

οταν λες δεν εχουν προβλημα δηλαδη μεταφερουν 1080p

αν το χρειαστω στο μελλον? ετσι δεν ειναι?

καλα δεν εχω 1080p
προς το παρον αλλα που ξερει κανεις?

ας το χω

κι ας στο να υπαρχει.

Καλησπέρα σε όλους.
Χρειάζομαι να προμηθευτώ 2 HDMI καλώδια για να συνδεθούν πάνω στη πρόσφατα αφιχθείσα 42PX70. Η TV θα τοποθετηθεί στο τοίχο μέσα από τον οποίο θα περάσουν τα 2 καλώδια (υπάρχει η πρόβλεψη) μαζί με τα άλλα (τροφοδοσία, scart, RF, κλπ). Το ένα θα "πέσει" σε DV-600 player και το άλλο θα περαστεί για να υπάρχει μελλοντικά.

Προσπαθώντας να βρώ "άκρη" και διαβάζοντας όσα σχετικά threads μπόρεσα και βρήκα, να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου και να ζητήσω την βοήθειά σας.

- Το μήκος των καλωδίων θα πρέπει να είναι περίπου 6m. Το Supra 8m κοστίζει περι τα 83 , οπότε με 2Χ83 =166 θεωρώ οτι είναι ένα αρκετά μεγάλο κόστος για μένα προσωπικά αυτή τη περίοδο. Αν και έχει ρωτήσει ήδη φίλος για το αν αξίζουν (κόστος/απόδοση) τα παραπάνω καλώδια και ο Μανώλης απάντησε καταφατικά, θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου αν υπάρχουν πιθανά αντίστοιχης ή χαμηλότερης ποιότητας με κάποιο μικρότερο κόστος και χωρίς ρίσκο πιθανολογούμενων προβλημάτων (παρεμβολές κλπ) και αν αξίζει να το επιχειρήσω με βάσει το προαναφερθέν setup. Κάπου ειπώθηκε ότι και τα φτηνά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις μήκους, κάνουν κανονικά τη "δουλειά" τους χωρίς εμφανή προβλήματα. Ισχύει αυτό τελικά γιατί διαβάζοντας τις απαντήσεις αποκόμισα ανάμεικτα συναισθήματα. Αν ναι, βοηθείστε λίγο με κάποια μάρκα (λόγω ασχετοσύνης μου φυσικά)

- Υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στο εντοιχισμένο κανάλι που θα περαστούν. Το πιθανότερο είναι να πρέπει να κοπούν από το ένα άκρο και να επανασυνδεθούν όταν περαστούν. Ενας φίλος με παρόμοιο πρόβλημα έγραψε ότι το επιχείρησε και η "εγχείριση επέτυχε" χωρίς να "αποθάνει ο ασθενής". Ισχύει και τελικά με ποιο τρόπο έγινε η επανασύνδεση (απλό μάτισμα, μονωτική κλπ ή κολλητηράκι).

Θα εκτιμούσα απεριόριστα οποιαδήποτε πληροφορία στα παραπάνω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: Ενα καλώδιο (HDMI) ρε παιδιά ?

Η εγχείρηση θέλει κολητήρι, θερμοσυστελόμενο (για μόνωση-με τόσα καλώδια η μονωτική δεν παίζει), αλουμινόχαρτο (για θωράκιση) κάποια βάση στήριξης (π.χ. μικρή μέγκενη) για το καλώδιο και υπομονή για να γίνει καλή δουλειά. Σκέψου 8 ζευγάρια καλώδια τα 4 θωρακισμένα και συνολική θωράκιση γύρω από αυτά. Good luck!

Καλησπέρα σε όλους.
Χρειάζομαι να προμηθευτώ 2 HDMI καλώδια για να συνδεθούν πάνω στη πρόσφατα αφιχθείσα 42PX70. Η TV θα τοποθετηθεί στο τοίχο μέσα από τον οποίο θα περάσουν τα 2 καλώδια (υπάρχει η πρόβλεψη) μαζί με τα άλλα (τροφοδοσία, scart, RF, κλπ). Το ένα θα "πέσει" σε DV-600 player και το άλλο θα περαστεί για να υπάρχει μελλοντικά.

Προσπαθώντας να βρώ "άκρη" και διαβάζοντας όσα σχετικά threads μπόρεσα και βρήκα, να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου και να ζητήσω την βοήθειά σας.

- Το μήκος των καλωδίων θα πρέπει να είναι περίπου 6m. Το Supra 8m κοστίζει περι τα 83 , οπότε με 2Χ83 =166 θεωρώ οτι είναι ένα αρκετά μεγάλο κόστος για μένα προσωπικά αυτή τη περίοδο. Αν και έχει ρωτήσει ήδη φίλος για το αν αξίζουν (κόστος/απόδοση) τα παραπάνω καλώδια και ο Μανώλης απάντησε καταφατικά, θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου αν υπάρχουν πιθανά αντίστοιχης ή χαμηλότερης ποιότητας με κάποιο μικρότερο κόστος και χωρίς ρίσκο πιθανολογούμενων προβλημάτων (παρεμβολές κλπ) και αν αξίζει να το επιχειρήσω με βάσει το προαναφερθέν setup. Κάπου ειπώθηκε ότι και τα φτηνά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις μήκους, κάνουν κανονικά τη "δουλειά" τους χωρίς εμφανή προβλήματα. Ισχύει αυτό τελικά γιατί διαβάζοντας τις απαντήσεις αποκόμισα ανάμεικτα συναισθήματα. Αν ναι, βοηθείστε λίγο με κάποια μάρκα (λόγω ασχετοσύνης μου φυσικά)

- Υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στο εντοιχισμένο κανάλι που θα περαστούν. Το πιθανότερο είναι να πρέπει να κοπούν από το ένα άκρο και να επανασυνδεθούν όταν περαστούν. Ενας φίλος με παρόμοιο πρόβλημα έγραψε ότι το επιχείρησε και η "εγχείριση επέτυχε" χωρίς να "αποθάνει ο ασθενής". Ισχύει και τελικά με ποιο τρόπο έγινε η επανασύνδεση (απλό μάτισμα, μονωτική κλπ ή κολλητηράκι).

Θα εκτιμούσα απεριόριστα οποιαδήποτε πληροφορία στα παραπάνω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :FSGSFGS4:

ΜΑΚΡΙΑ!!!

Πηρα το 2μετρο και ειναι απαραδεκτο, επαιξε 2 δευτερολεπτα 1080p και υστερα μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα, μαυρη σαν την οθονη μου....(Με το καλωδιο συνδεσα την Panasonic ΤΗ-42PZ70 με το Pioneer DV-600AV)

Απάντηση: Re: Ενα καλώδιο (HDMI) ρε παιδιά ?

ΜΑΚΡΙΑ!!!

Πηρα το 2μετρο και ειναι απαραδεκτο, επαιξε 2 δευτερολεπτα 1080p και υστερα μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα, μαυρη σαν την οθονη μου....(Με το καλωδιο συνδεσα την Panasonic ΤΗ-42PZ70 με το Pioneer DV-600AV)

:chinscratch:

Έχω το αντίστοιχο τους 1μ. εδώ και 1 μήνα και δουλεύει μια χαρά.

Re: Απάντηση: Re: Ενα καλώδιο (HDMI) ρε παιδιά ?

:chinscratch:

Έχω το αντίστοιχο τους 1μ. εδώ και 1 μήνα και δουλεύει μια χαρά.

Πρεπει να ζητησω μια συγνωμη απο την εταιρεια clicktronic δημοσιως γιατι οπως αποδειχτηκε, η τηλεοραση ειχε προβλημα.... :frown: