Εναλλακτικά προγράμματα αντί για (MS) Office...

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει να χρησιμοποιήσει κανείς, προγράμματα (free / shareware κλπ) αντί για τις κλασσικές σουίτες MS Office, Open Office κλπ...

Το ζητούμενο είναι αυτά τα προγράμματα να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο στον δίσκο, και ας είναι και μειωμένων δυνατοτήτων. Δεν θα με πείραζε ακόμα και read only να άνοιγαν τα αρχεία. Θέλω να τα εγκαταστήσω σε ένα eee901 με 4GB ssd...

Π.χ. αντί για τον "δεινόσαυρο" Adobe Reader, χρησιμοποιώ το Foxit reader για τα pdf... ψάχνω λοιπόν και κάτι αντίστοιχο κυρίως για doc, xls, pps.

Χμ, αν κατάλαβα καλά είναι τα γνωστά μας προγράμματα αλλά με την δυνατότητα για εγκατάσταση σε usb stick? (είδα έχει ΟΟ για σουίτα γραφείου)

Μπορεί να μπει σε SDHC κάρτα που έχω μόνιμα συνδεμένη στο eee?

Ευχαριστώ, παρότι θεωρητικά μου κάνουν σαν χρήση, δεν τα έχω βάλει αν και γνώριζα την ύπαρξη τους, γιατί όταν είναι 100ΜΒ τα installation αρχεία (και χωρίς pps δυνατότητα)... μάλλον δεν κερδίζω και πολύ σε χώρο από τα γνωστά πλήρη (έχω MS office αγορασμένο, και υπάρχουν και τα δωρεάν πχ open office).

υπάρχει και για pps

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=048DC840-14E1-467D-8DCA-19D2A8FD7485

To κάθε setup είναι 25ΜΒ αλλά δεν ξέρω πόσο χώρο πιάνει τελικά στο δίσκο.

EDIT:
Επίσης (χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει) βρήκα αυτό http://www.thetechhub.com/2010/04/standalone-word-20072010-viewer.html

Features of Docx viewer:

1. Portable. This tool need no installation, you can take it wherever you need to view docx file.
2. Light. This 600KB program can view the files as MS WordViewer which is 50MB of size does.
3. Fast. With Wonder Studio's Direct DocX technology, it works ten times faster than OpenXML Viewer(on Firefox) and much faster than any other docx viewer.
4. Accurate. You will see much more accurate layout and appearance than Google's "view as HTML" and OpenXML Viewer.

Μπορεί να υπάρχει κάτι ανάλογο και για τα άλλα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εναλλακτικά προγράμματα αντί για (MS) Office...

Google Docs.. Όλα online, δεν υπάρχει καν εγκατάσταση :)

και αυτό είναι καλή ιδέα, αν και προϋποθέτει σύνδεση (πολλές φορές 3G όταν δεν υπάρχει wifi).