Ένας πάμφθηνος εκτυπωτής

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
επειδή πέρασε η εποχή που πλήρωνα 500 ευρώ γιά έναν εκτυπωτή που κάθε εβδομάδα τελείωνε ένα από τα 8 μελάνια του και επειδή βαρέθηκα κάθε τόσο να μου λείπει το yellow και να έχω 3 photocyan

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

κάποιον πολύ φτηνό (εννοείται όχι σκουπίδι) εκτυπωτάκο γιά το σπίτι?
(άντε πού και πού καμιά φωτό), που να μην ξοδεύει τα μελάνια σαν καταβόθρα?

αν έχει wifi βέβαια δεν θα έλεγα όχι....:2thumb22sup:

Όσο πιο φτηνός ο εκτυπωτής τόσο πιο ακριβά τα μελάνια του.
…αυτό προσπαθούν όλοι οι κατασκευαστές.

Εάν πάς σε hp ΙΜΗΟ διάλεξε μοντέλο με νούμερο >5000

λ.χ. Deskjet d5560 στα 75 ευρώ
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/Printers/Inkjet-Printers/HP-D5560-INKJET-PRINTER.htm
Με wifi και kai LCD ενδειξη για τη στάθμη των μελανιών
Και μελάνια κανονικά ή XL μέγεθος.
Γενικά η σειρά 5χχχ θα αντέξει και βαριά χρήση.

Εχω Canon 4700 ειναι κορυφη για α4 εχει κανα 100ρικο και κρατανε αρκετα τα μελανια αν κ οχι ο πιο οικονομικος.
Εχει 5 μελανακια κανουν 10 ευρω το ενα τα αυθεντικα canon και 6 ευρω το ενα αλλη μαρκα πχ ORink κτλπ.

Συστηνεται ανεπιφυλακτα, τυπωνω κ φωτο κανονικα, εχει τελεια ποιοτητα.
Ελα να τον δεις κιολας αν θες.

Εχω Canon 4700 ειναι κορυφη για α4 εχει κανα 100ρικο και κρατανε αρκετα τα μελανια αν κ οχι ο πιο οικονομικος.
Εχει 5 μελανακια κανουν 10 ευρω το ενα τα αυθεντικα canon και 6 ευρω το ενα αλλη μαρκα πχ ORink κτλπ.

Συστηνεται ανεπιφυλακτα, τυπωνω κ φωτο κανονικα, εχει τελεια ποιοτητα.
Ελα να τον δεις κιολας αν θες.

μάνα μου, κάνον έχω.
470 είχα σκάσει. Τότε ήταν τόσο ακριβός όσο η ψηφιακή μου.
βαρέθηκα να παίζω τον παπά κάθε μέρα με το ποιό μελανάκι θα τελειώσει πρώτο.

τα 5 κάνουν 50 και τα 6 60. Τα μη αυθεντικά είναι άστα να πάνε. Μάλλον από εκεί ξεκίνησε το κακό...
Τώρα μάλλον θέλει αλλαγή κεφαλής, κάπου 180 στο ebay....
και ήταν γιά φωτό μανούλα.

Πάντως για φωτογραφίες είναι πολύ ακριβοί οι οικιακοί εκτυπωτές. Δεν είναι φθηνότερο να τις τυπώσεις σε φωτογραφείο;

Το λέω γιατί ίσως ένας φθηνός έγχρωμος laser είναι καλύτερος για σπίτι, μιας και τα μελάνια δεν εξατμίζονται (όπως των εκτυπωτών ψεκασμού). Αλλά για φωτογραφίες δεν κάνουν και πολύ...

νομίζω ξεκαθάρισα
θέλω φτηνο = προσιτό γιά γενική χρήση.
(που και που = σπάνια) κάποια φωτογραφία.

χόρτασα από photo εκτυπωτή. Ζήτημα να έβγαλα 300 φωτογραφίες...

Εγώ πάλι έχω ξεφύγει απ' τη διαδικασία της εκτύπωσης φωτογραφιών (when printing, consider the enviroment που λένε). Ολες οι φωτογραφίες είναι σε WHS και βλέπονται απ' τις τηλεοράσεις για όποιον θέλει να τις δεί.
Κατέληξα σ' έναν laser black & white, η φθηνότερη επιλογή κυρίως, σε βάθος χρόνου. Εχω τον HP Lasesjet 1022N (δεν ξέρω άν υπάρχει ακόμα, δεν έχει wifi, αλλά έχει ethernet).

βλέπω και με 169 πχ έγχρωμο laser xerox...
αλλά δεν ξέρω που πάνε τα αναλώσιμα.

...κι εγώ που νόμιζα ότι τον είχες βρει και ήθελες να μας το μοιραστείς...

τα λεηζερόνια δεν συνίστανται για φωτό.

Έχω τον έπσονα 1100 (κατηργημένο) και του έβαλα ημιτασιόν μαύρο τόνερ όταν τελείωσε.
Χλίδα.

Με ένα κατοστάρικο πήρα 4 τονέρια. Τόσο κάνει μόνο το μανίσιο το ένα.

επειδή πέρασε η εποχή που πλήρωνα 500 ευρώ γιά έναν εκτυπωτή που κάθε εβδομάδα τελείωνε ένα από τα 8 μελάνια του και επειδή βαρέθηκα κάθε τόσο να μου λείπει το yellow και να έχω 3 photocyan

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

κάποιον πολύ φτηνό (εννοείται όχι σκουπίδι) εκτυπωτάκο γιά το σπίτι?
(άντε πού και πού καμιά φωτό), που να μην ξοδεύει τα μελάνια σαν καταβόθρα?

αν έχει wifi βέβαια δεν θα έλεγα όχι....:2thumb22sup:

Ωπα!
Εκτυπωτή με 8 μελάνια και να μην τυπώνει φωτογραφίες τι τον θές Δημήτρη;
Δεν διευκρινίζεις για τι χρήση τον προορίζεις αλλά υποθέτω για σχέδια και γραμμικα;;
Οι laser απο την φύση τους αποδίδουν καλύτερα τις γραμματοσειρές και τα γραμμικά οπότε ΙΜΗΟ με έναν απλό έγχρωμο laser κάνεις τη δουλειά σου.

Ε. τώρα για καμμιά φωτό που και που υπάρχουν και τα φωτογραφικά καταστήματα :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Ένας πάμφθηνος εκτυπωτής

Ωπα!
Εκτυπωτή με 8 μελάνια και να μην τυπώνει φωτογραφίες τι τον θές Δημήτρη;
Δεν διευκρινίζεις για τι χρήση τον προορίζεις αλλά υποθέτω για σχέδια και γραμμικα;;
Οι laser απο την φύση τους αποδίδουν καλύτερα τις γραμματοσειρές και τα γραμμικά οπότε ΙΜΗΟ με έναν απλό έγχρωμο laser κάνεις τη δουλειά σου.

Ε. τώρα για καμμιά φωτό που και που υπάρχουν και τα φωτογραφικά καταστήματα :flipout::flipout:

εκείνον τον πήρα για φωτογραφίες.
Τώρα δεν κάνει γιά τίποτα...

Τώρα θέλω έναν απλό

εγώ πάντως έχω τον canon mp600 (τώρα βγαίνει ο MP640 στα 150 ). Υπάρχει και έκδοση με ethernet.

Τα μελάνια είναι 4 ανεξάρτητα και δεν μπορώ να πω ότι τελειώνουν γρήγορα (έχουν κάπο στα 12 το ένα).

Ειδα ενα πολυμηχανημα Υπερηχα χθες στο ALDI της HP με 49 ευρω, προσφορα τζαμπα πραμα.Καλο φαινοταν, καινουριο μοντελο .Μη ρωτας παραπανω ομως...δε το εψαξα πολυ.

Ειδα ενα πολυμηχανημα Υπερηχα χθες στο ALDI της HP με 49 ευρω, προσφορα τζαμπα πραμα.Καλο φαινοταν, καινουριο μοντελο .Μη ρωτας παραπανω ομως...δε το εψαξα πολυ.

Μην είναι κλασική περίπτωση που τα μελάνια κοστίζουν περισσότερο από τον εκτυπωτή ?
Μην είναι κλασική περίπτωση που πάνω στο χρόνο τρίζει και στα δυο χρόνια ο feeder μπερδεύει τα χαρτιά?

Συγνώμη για το FUD (fear uncertainty and doubt) … απλά έχω άσχημες εμπειρίες με πολλά οικονομικά μοντέλα ανεξαρτήτως κατασκευαστή. (υπόψη δε ότι τα μελάνια της συσκευασίας συνήθως είναι μισά…)

το είδα και εγώ και έχω τα ίδια fud.
Επίσης φοβάμαι πολύ τα όλα σε ένα.
γιά τα μισά μελάνια γνωρίζω και επαυξάνω.

Ρε παιδια ενταξει εννοειται...Τις καλες (και ακριβες) λυσεις τις ξερουμε...
Τωρα με 49 ευρω αν τα θελουμε ολα δικα μας....
Ζητηθηκε κατι φθηνο.Τωρα αν θελουμε φθηνο κ ποιοτικο κ με απεριοριστα μελανια κ να μη χαλαει ποτε και και και να δωσουμε 50 ευρω μονο..κομματακι δυσκολο.

Προσωπικα δε θα τον επαιρνα.

μην αρπάζεσαι.
φτηνός είναι όντως. Το είχα δει και εγώ.
Μας μοιράζουν τα φυλλάδια του άλντι 10 10 και μετά λένε γιατί θα κλείσει...

Αλλά ίσως πιό καλά είναι ένας σκέτος εκτυπωτής