Ενδιαφέρεται κανείς για δίσκους RAID 2TB?

marios

Senior Member
20 June 2006
491
Western Digital RE4 WD2003FYYS 2TB HDD

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...YYS-2TB-HDD-64MB-Cache-7200RPM-Sata-3Gb-s.htm

Είχα αγοράσει 16 τεμάχια αλλά τελικά έχω βάλει 8 στο NAS και 4 se RAID5 στο PC μου. Οπότε αυτούς χλώμο να τους χρησιμοποιώ. Είναι αθικτοι στην συσκευασία τους. Αν τους θέλει κανείς όλους μαζί 950€ αλλιώς για μεμονομένα το συζητάμε.

Είναι για χρήση σε RAID (ΝΑS ή PC) αλλιώς δεν αξίζει να τους πληρώσετε.

Καλημέρα,

Ενδιαφέρομαι για 4 καινούριους. Αν μπορείς να κάνεις μια καλή τιμή στείλε μου PM να τους πάρω άμεσα.

Ευχαριστώ.

1. Για τον πρώτο φίλο αν είναι Αθήνα που βολεύει η τιμή είναι αρκετά καλή για τους 4 πακέτο. Είναι ΑΘΙΚΤΟΙ. Αντε να πούμε 930 παρακάτω όχι.

2. Για τους φίλους από Θεσ/κη το κακό με τους σκληρούς είναι ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ για την μεταφορά τους. Ακόμα και με courier να τους στείλω ίσως έχουμε πρόβλημα. Επίσης τα μεταφορικά είναι αρκετά χρήματα. Υπάρχει περίπτωση να κατέβει κανείς από σας Αθήνα για άλλη δουλειά?

Είναι για χρήση σε RAID (ΝΑS ή PC) αλλιώς δεν αξίζει να τους πληρώσετε.

Λίγο άσχετο με την αγγελία, αλλά τι παραπάνω προσφέρουν αυτοί οι δίσκοι σε RAID από τους φτηνότερους των 2TB; Στην τιμή του ενός, παίρνεις 3,5 φτηνότερους. Προσωπικά έχω linux software raid5 με 6 δίσκους του 1,5TB και η απόδοση είναι εκπληκτικά γρήγορη, δε μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω θα πρόσφερε ένας τέτοιος πανάκριβος δίσκος.

Λίγο άσχετο με την αγγελία, αλλά τι παραπάνω προσφέρουν αυτοί οι δίσκοι σε RAID από τους φτηνότερους των 2TB; Στην τιμή του ενός, παίρνεις 3,5 φτηνότερους. Προσωπικά έχω linux software raid5 με 6 δίσκους του 1,5TB και η απόδοση είναι εκπληκτικά γρήγορη, δε μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω θα πρόσφερε ένας τέτοιος πανάκριβος δίσκος.

Μάλλον εννοείς τους δίσκους green power. Επειδή νομίζω οτι ξέρεις τι σημαίνει RAID είτε software είτε hardware, η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι οι green όταν δεν δουλεύουν πέφτουν να στο πω απλά σε χαμηλή λειτουργία. οπότε δεν μπορούν να βοηθήσουν στην συνολική ταχύτητα με την χρήση της cache τους.Επιπροσθέτως αν διαβάσεις την σελίδα στο link λέει για την τεχνολογία αυτών των δίσκων. Είναι κάπως εκτός θέματος να μιλάμε εδώ για το τι παραπάνω έχουν οι δίσκοι, αφού είναι μια αγγελία. Αν θες άνοιξε νήμα στην κατηγορία Hardware να τα πούμε αναλυτικά. Δεν με έχει πειράξει ειλικρινά αφού γίνεται και up η αγγελία :-).

Τέλος κανένας κατασκευαστής Hardware RAID, δεν προτείνει την χρήση green power hard disk. Αμα δεις λέω στην αγγελία ότι αξίζει να το πληρώσεις μόνο αν χρησιμοποιείς τις παραπάνω δυνατότητες τους.