Ενδιαφέρομαι για την 49SM8200

zenix

New member
10 August 2019
95
Για να καταλάβω. Ενδιαφέρομαι για την
49SM8200. Είναι pseudo 4k ή αληθινό?
Αξίζει στα 490 που την βρίσκω?

Γεια σου zenix,

Το πανελ της 49SM8200 είναι IPS διάταξης RGB και όχι pseudo 4K

49"...[homecinemamagazine.nl]...LG 49SM8200PLA review...https://avclub.gr/forum/showthread.php/166210-LG-TV-Line-up-2019?p=1058403994&viewfull=1#post1058403994

LG 49SM8200 vs Philips 50PUS7304 vs Samsung UE50RU7170 vs Sony KD49XG7096...https://avclub.gr/forum/showthread.php/166210-LG-TV-Line-up-2019?p=1058421089&viewfull=1#post1058421089

------------------------

Αν θες να κάνεις καταλληλότερη επιλογή πες δυο λόγια και για τα υπόλοιπα παρακάτω:

Απόσταση θέασης :
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):
Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):
Χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):
Προηγούμενη tv:
Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Επειδή το μέρος που θα κρεμαστεί η tv "αντέχει" μέχρι 49'' και έχοντας ήδη κρεμασμένη μια lg 49uj635v, η οποία θα πουληθεί, σκέφτομαι να αντικατασταθεί με την 49sm8200. Η απόσταση είναι περίπου 2,5 μέτρα και καθόμαστε περιμετρικά της tv αλλά με μικρές γωνίες θέασης. Το δωμάτιο είναι σχετικά φωτεινό και η χρήση είναι τα κλασσικά καναλια, όχι όμως μέσω digea, άρα sd, χρήση youtube, netfix hd hdr και επίσης ένα tv box για καμμία ταινιουλα καινούργια σε maximum fhd ανάλυση.
Επίσης για την κρεβατοκάμαρα πήρα πριν μια βδομάδα μια hisense 43 από την 7500 σειρά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Όλα τα κανάλια τα παίζει τζαμι αν και το netflix σε dolby vision μου φαίνεται λίγο σκοτεινο αλλά ίσως έτσι να είναι αυτό. Είναι va panel, αλλά αυτό δεν μας πειράζει γιατί είμαστε ακριβώς απέναντι αλλά άμα πας δεξιά αριστερά υπάρχει μια μικρή αλιωση χρωμάτων και αυτό θελω να το αποφυγω στο σαλόνι γι'αυτό θέλω να πάω σε ips οθόνη.
Ευχαριστώ και πάλι.

αν ήσουν ικανοποιημένος με την 49UJ635 που είχες, τότε θα σου αρέσει και η 49SM8200 γιατί είναι βελτιωμένη στην κίνηση, τα χρώματα και την φωτεινότητα.

Ε, αυτό θέλω. Θα θελα επίσης να έχει πιο καλό hdr, διότι ειδικά στο netflix, μια ταινία με hdr και η ίδια ταινία χωρις, δεν έβλεπα καμμία διαφορά εγώ. Άσε που η uj είναι pseudo 4k.
Ευχαριστώ πολύ.

διαφορές θα δεις.. τώρα αν θα είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζεις δεν ξέρω...
για να πεις ότι βλέπεις καλό HDR νομίζω τώρα η πιο φτηνή αλλά και καλή λύση είναι η 55Xf9005 sony, στα 800
αν θες να μείνεις στις 49 και κάτω από 500 ευρώ, τότε αξίζει η SM8200.
Η SM 8200 έχει wide colour gamut, 100ΗZ (τίποτα απ αυτά δεν τα έχει αυτή που έχεις) αλλά σε φωτεινότητα είναι απλά ΟΚ...

100hz? Nομιζα ότι είναι 50. Τέλος πάντων. Μια αναβάθμιση θέλω να κάνω και νομίζω η sm είναι μια καλή λύση ( μέχρι να μπει τίποτα άλλο στο μυαλό μου, ε?) Ευχαριστώ

Η SM8200 είναι 50/60Hz. IPS/PLS panel και HDR δεν κάνουν μαζί.

Για λίγο καλύτερη θέαση σε HDR στην κατηγορία 49"-50" πρέπει να πας σε VA panel όπως η Panasonic TX50GX810E,αλλιώς το πρώτο βήμα για true HDR είναι σε VA panel LCD με Full array local dimming πχ 49XG9005.

Για πραγματική σωστή εμπειρία HDR για θέαση σε συνθήκες χαμηλού ή καθόλου περιβάλλοντος φωτισμού τότε σε OLED.

Α ναι.. για 49 ίντσες 2-3 τηλεοράσεις είναι 100hz και έχουν τιμές 55ρας.
Lg από 8600 και πάνω 100hz και αυτό 55 ίντσες μόνο

Ε, αυτό θέλω. Θα θελα επίσης να έχει πιο καλό hdr, διότι ειδικά στο netflix, μια ταινία με hdr και η ίδια ταινία χωρις, δεν έβλεπα καμμία διαφορά εγώ.

Ε, μη νομίζεις ότι θα δεις και πάλι... High Dynamic Range από Low Dynamic Range πάνελ, λίγο δύσκολο να αποδοθεί...

για να πεις ότι βλέπεις καλό HDR νομίζω τώρα η πιο φτηνή αλλά και καλή λύση είναι η 55Xf9005 sony,

Καλό HDR από τηλεοράσεις αυτής της κλάσης σε καμμία περίπτωση. Εισαγωγικό, ότι μπορείς να πάρεις μια μυρωδιά από το τί είναι πραγματικά το HDR, ναι...

Η SM8200 είναι 50/60Hz. IPS/PLS panel και HDR δεν κάνουν μαζί.

Για λίγο καλύτερη θέαση σε HDR στην κατηγορία 49"-50" πρέπει να πας σε VA panel όπως η Panasonic TX50GX810E,αλλιώς το πρώτο βήμα για true HDR είναι σε VA panel LCD με Full array local dimming πχ 49XG9005.

Για πραγματική σωστή εμπειρία HDR για θέαση σε συνθήκες χαμηλού ή καθόλου περιβάλλοντος φωτισμού τότε σε OLED.
Έχεις δίκιο. Δεν περιμένω πολλά άλλα μια καποια βελτίωση. Πριν 10 μέρες πήρα την hisense 43b7500 (va) και το δικό της hdr είναι η μέρα με την νύχτα με την lg. Καταλαβαίνω γιατί αυτοί που αντέχει η τσέπη τους πάνε σε ακριβές λύσεις. Και πάλι ευχαριστώ.