Ενδιαφέρομαι για την TCL 98C8K

sakplat

Established Member
7 March 2008
259
Καλησπέρα,

την TCL C8K την εχω 2 βδομάδες ,μαζι με μια OLED LG CX .
Ο λόγος που δεν πηγα σε OLED ηταν οτι εχω φωτεινό σαλόνι και μου αρεσει να βλεπω με φυσικό φως και οχι σε πλήρες σκοτάδι.
Οι OLED LG G5 και Samsung QE S95F ειναι πολυ φωτεινές ,αλλα ξεφεύγουν στα λεφτα για εμένα.
Εχω αρκετά χρόνια χρήσης από OLED ξεκινώντας απο της πρώτες ,μετα σε LG C8 και CX ,επισης εχω ενα μόνιτορ RGB QD-OLED Samsung G8.

Για αρχή να πω οτι στις γωνίες θέασης η OLED εχει κλασεις ανώτερες ,ουτε καν το συζητάω ,οπως επίσης η αίσθηση contrast 3D feeling οτι βγαίνει απο την οθόνη επισης η OLED δεν εχει αντίπαλο , αν παίζεις παιχνίδια competitive τοτε η OLED επισης ειναι ανώτερη σε αίσθηση , εγω παίζω στο PC συνήθως οποτε δεν με απασχολεί και τόσο .

Η C8K ειναι σαν κατασκευή πολυ καλη με αλουμινένιο πλαίσιο και στιβαρή εχει μονο μια USB 3.0 απο πίσω και ενα ωραιο κοντρόλ με φως ,στυλ αλουμίνιο μου θύμισε το κοντρόλ της Sony XH95 .
Η φωτεινότητα της C8K σε σχέση με την OLED ειναι η μερα με την νύχτα, δεν υπαρχει καν σύγκριση ,ειδικά σε σκηνές που εχουν φωτεινο background πχ. το Encando το παιδικό εχει σκηνές μερα και κάποια εντονα πυροτεχνηματα εκει η OLED ψοφάει ,χάνεις πάρα πολλές λεπτομέρειες, προσωπικα βλεπω λεπτομέρειες σε τοίχους και κεραμίδια που δεν ειχα προσέξει καν , βλέπεις το φως να έχει διάφορες βαθμίδες έντασης πανω στις επιφάνειες και όλα αυτά χωρίς να χάνεις τα μαύρα και πανω απο ολα blooming μηδέν , με γυμνό ματι. Εβαλα να δω Tron Legacy και Blade runner 2049 και νομιζα οτι τα βλεπω πρώτη φορά.
Ολα αυτά εφοσον καθεσε ευθεία , αν πας σε οτιδήποτε πάνω απο 15-20 μοίρες χαλάει το γλυκό.
Επισης στα 24 καρέ η κίνηση είναι άψογη, οταν πας στα 60 και πανω τοτε εκει φαίνεται η ανωτερότητα της OLED, οχι οτι με ενοχλεί, αλλα οκ εχει διαφορά, στο motion αν βάλεις off εχει στατερ και αν βάλεις οτιδήποτε πάνω απο Low εχει artifacts.
Οσο έχει να κάνει με την επίστρωση στο πάνελ ειναι semigloss, δεν ειναι καθρέπτης οπως της LG CX που μερα βλέπεις μόνο αντανάκλασεις και ουτε ειναι σαν το monitor QD OLED που μερα γίνεται μωβ το μαυρο. Ειναι κάπου ενδιάμεσα, αλλά δεν ειναι ουτε ματ που ανεβάζει τα μαύρα... Βασικα κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις αυτο ειναι στην μέση.
Αν θες να δεις τι ειναι HDR η C8K θα σου δείξει ακόμα και μερα , το βραδυ φαντάσου το Peak Brightness και Tone mapping τα εχω Off διαφορετικά σε τυφλωνουν .
Αν βλέπεις μόνο βραδυ τοτε η OLED δεν έχει αντίπαλο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η τελεια επιλογή.
Αν ομως θες σε φωτεινο δωματιο με σχεδόν τέλεια μαύρα ,όντως ειναι σαν OLED ακόμα και σε δύσκολες σκηνές, και ενα HDR impact, αλλα και τρομερή φωτεινότητα σε SDR content full-screen πχ. ποδόσφαιρο , τότε η C8K δεν έχει αντίπαλο, ειναι 4 φορές ποιο δυνατή εύκολα για από την LG CX ,ξανα λεω και εφόσον βλέπεις σε ευθεία.
Αυτα που λένε οτι εχει καλύτερες γωνίες θέασης ,ειναι σε σύγκριση με ενα απλό VA panel LCD και μην φανταστείς και τίποτα τρομερό.
Οσο έχει να κάνει το μενού ειναι πολυ γρήγορο, ειναι Android ,παίζει τα πάντα και δεν έχει κολλήσει ποτέ ακόμα και όταν βγαίνω απο app σε app οταν παίζει high bit rate Dolby Vision.
Μου έχει κάνει μια αναβάθμιση μεχρι στιγμής, τα ηχεία της δεν τα έχω δοκιμάσει μιας και έχω δικό μου speaker set up.
Αν έχεις άλλη απορία πες μου.

Καλησπέρα,

αν και το αρχικό post ήταν αλλού φίλου, να σ ευχαριστήσω και εγώ για την αναλυτική και αντικειμενικη σου κριτική. Ο δικός μου χώρος είναι αιθριο, (3 πλευρές τζαμαρια) οπότε λόγω φωτεινότητας και μόνο, ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη tv,TCL C8K στις 98"... Ας ελπίσουμε ότι δε θα μας απογοητευσουν στη black friday😉

• Like
Reactions: Tripokarid0s
Καλησπέρα,

αν και το αρχικό post ήταν αλλού φίλου, να σ ευχαριστήσω και εγώ για την αναλυτική και αντικειμενικη σου κριτική. Ο δικός μου χώρος είναι αιθριο, (3 πλευρές τζαμαρια) οπότε λόγω φωτεινότητας και μόνο, ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη tv στις 98"... Ας ελπίσουμε ότι δε θα μας απογοητευσουν στη black friday😉
Και εγω εχω τζαμαρία 7 μέτρα οποτε πολυ φωτεινό. Δυστυχώς δεν υπαρχει άλλη λυση οικονομική για εμάς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 100 ίντσες.
Να εισαι καλά.

• Like
Reactions: sakplat
Η παραγγελία έπεσε σε τύπου early black friday offer για 98αρα. Η ενημερωση που έχω είναι ότι θα παραλαβω πριν τις 20/11, από νέες παραλαβες. Το βιαστηκα λίγο είναι αλήθεια αλλά το σκεπτικό μου ήταν ότι γενικά δύσκολα βρισκεις τη συγκεκριμένη, πολύ δε περισσότερο σε περίοδο black friday και επίσης θεώρησα τη τιμή ανταγωνιστικη, 2750€ από όχι μεγάλη αλυσίδα, κατάστημα του δικτύου euronics. Έξτρα η επέκταση ασφάλισης για 5αετια και τα μεταφορικά. Τον Αύγουστο τη θυμάμαι σε μεγάλη αλυσίδα 2999, το οποίο τώρα την έχει 4499!

Η παραγγελία έπεσε σε τύπου early black friday offer για 98αρα. Η ενημερωση που έχω είναι ότι θα παραλαβω πριν τις 20/11, από νέες παραλαβες. Το βιαστηκα λίγο είναι αλήθεια αλλά το σκεπτικό μου ήταν ότι γενικά δύσκολα βρισκεις τη συγκεκριμένη, πολύ δε περισσότερο σε περίοδο black friday και επίσης θεώρησα τη τιμή ανταγωνιστικη, 2750€ από όχι μεγάλη αλυσίδα, κατάστημα του δικτύου euronics. Έξτρα η επέκταση ασφάλισης για 5αετια και τα μεταφορικά. Τον Αύγουστο τη θυμάμαι σε μεγάλη αλυσίδα 2999, το οποίο τώρα την έχει 4499!
τελος αυγουστου υπηρχε προσφορα κοτσοβολου για 98αρα c8k στα 2499

τελος αυγουστου υπηρχε προσφορα κοτσοβολου για 98αρα c8k στα 2499
Για να ειμαι ειλικρινής, αυτό δεν έτυχε να το δω, θυμάμαι μόνο το 2999, αν κ μπορώ να το φανταστώ το λόγο. Αν καταλαβαινω σωστα, οι τιμές ήταν χωρίς αντίκρυσμα διαθεσιμότητας.

Ενα 3ημερο προσφορας ηταν, την πρωτη μερα διαθεσιμα και 85 και 98 που κοιταγα, και επειδη δεν μπορουσα να διαλεξω (μετα απο πολλες συζητησεις οικογενειακες) πηγα την τριτη μερα μετα της συζυγου(λαθος) για να δουμε το μεγεθος και καταληξαμε στην 85αρα, ομως η 98 ειχε stock ενω η 85 ειχαν τελειωσει τα διαθεσιμα, αλλα που να ηξερα οτι θα περιμενω ακομη σημερα ...

Ενα 3ημερο προσφορας ηταν, την πρωτη μερα διαθεσιμα και 85 και 98 που κοιταγα, και επειδη δεν μπορουσα να διαλεξω (μετα απο πολλες συζητησεις οικογενειακες) πηγα την τριτη μερα μετα της συζυγου(λαθος) για να δουμε το μεγεθος και καταληξαμε στην 85αρα, ομως η 98 ειχε stock ενω η 85 ειχαν τελειωσει τα διαθεσιμα, αλλα που να ηξερα οτι θα περιμενω ακομη σημερα ...
Θύμισε μου πόσο την έκλεισες; έδωσες προκαταβολή;

Άκυρο, μόλις είδα στο άλλο νήμα, 1660. Δε λέω, άκρως ανταγωνιστική η τιμή, αλλά μεγάλη η ταλαιπωρία... Ελπίζω να τελειώσει τουλάχιστον μέσα στο μήνα, γιατί αν κατάλαβα σωστά, θα έρθουν νέες εισαγωγές για να καλύψουν και την black friday

Θύμισε μου πόσο την έκλεισες; έδωσες προκαταβολή;

Άκυρο, μόλις είδα στο άλλο νήμα, 1660. Δε λέω, άκρως ανταγωνιστική η τιμή, αλλά μεγάλη η ταλαιπωρία... Ελπίζω να τελειώσει τουλάχιστον μέσα στο μήνα, γιατί αν κατάλαβα σωστά, θα έρθουν νέες εισαγωγές για να καλύψουν και την black friday
συνολικα μαζι με την 5ετη εγγυηση 1900

συνολικα μαζι με την 5ετη εγγυηση 1900
Εξαιρετική τιμη και για την εγγύηση. Για την 98" εκτός κωτσου, η επέκταση θα μ βγει 426. Αχρειαστη να είναι 😉