Ενδιαφέρομαι να αγοράσω projector..., τι όμως;

stelios_ath

New member
15 March 2008
63
kalispera kai apo mena.kainourgio melos stin parea xoris kammia empeiria ston siggekrimeno tomea alla to endiaferon mou na agoraso ena video projector me ekane na psaxto sto simeio pou tha vro tis pio sostes protaseis (pisteuw)..:):):)
katarxas na sas po oti o xoros pou tha ton topothetiso einai to saloni mou kai h apostasi tou provolea apo tin othoni einai giro sta 5.50 metra me apostasi theasis ta 4 metra kai me stoxo na min exo megaliteri eikona apo 100-110' logo tou oti to pani tha to katevazo mprosta apo mia mpalkonoporta..apolito skotadi apokleiete na iparksei pote ektos tis nixtas,kai oi apetiseis mou einai na ton xrisimopoiw gia tainies,me to ps 3 pou skeftome episis na paro kai merikes fores gia na vlepo kai kana agona.to budget mou einai kati parapano apo 1000 euro opote apla skeftome na paw se hd ready gia na vlepo se 720p.
se mia proti matia ena montelo se auta ta xrimata mou proteinan ton aw15 tis sony kai ton ax200 tis panasonic me liga parapano euro..
diavasa to topic sxetika me tous dio autous provoleis alla ektos tou oti mperdeutika egrapsa edo epeidi o xoros pou tha ton topothetiso einai entelos diaforetikos..
episis mia alli erotisi..apo kalodia oloi mou lene pos ena hdmi einai arketo,alla an thelo na do podosfairo oxi apo nova h doriforiko alla apo tous stathmous tis tv den xreiazete kai keraia??
euxaristo ek ton proteron

Re: endiaferomai na agoraso video projector,ti omos?

Syggnomi alla tossa polla GREEKLISH mono an grafeis apo Internet Cafe sto exoteriko dikaiologunde...

Πώς να απαντήσω όταν θέλω 10 λεπτα να το διαβάσω βρε Στέλιο (όχι ότι ξέρω και πολλά δηλαδή...)

Ασε που αποφάσισα να ξεκόψω με τα Ελληνικά - άχρηστα είναι πιά...
:hanged:

http://www.technixx.gr/index.jsp;jsessionid=65D40EDA7DE0896E9FEE5997ECAF1E13

Προσπάθησε φίλε μου να γράφεις ελληνικά γιατί μας ''έβγαλες'' τα μάτια!!
Αν συνδέσεις το hdmi με ένα dvd recorder για παράδειγμα που έχει δέκτη τηλεόρασης θα βλέπεις τα κανάλια κανονικά από τον προβολέα.

Για κάποιο περίεργο λόγο το link που έδωσα σε βγάζει στην κεντρική σελίδα του site. Δες για τον Optoma hd65....

Last edited:

endiaferomai na agoraso video projector,ti omos?
καλησπέρα και από μένα.καινούργιο μέλος στην παρέα και χωρίς καμμία εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα αλλά το ενδιαφέρον μου να αγοράσω ένα προτζέκτορα με έκανε να ψαχτώ στο σημείο που θα βρω τις πιο σωστές προτάσεις..:smile::smile:
Καταρχάς να σας πω ότι ο χώρος που θα τον τοποθετήσω είναι το σαλόνι μου και η απόσταση του προβολέα από την οθόνη είναι γύρω στα 5,50 μέτρα,με απόσταση θέασης τα 4 μέτρα και με στόχο να μην έχω μεγαλύτερη εικόνα απο 100'-110',λόγω του ότι το πανί θα το κατεβάζω μπροστά από μία μπαλκονόπορτα....
Απόλυτο σκοτάδι αποκλείεται να υπάρξει ποτέ εκτός της νύχτας,και οι απαιτήσεις μου είναι να τον χρησιμοποίω για ταινίες,με το ps3 που σκέφτομαι να αγοράσω και μερικές φορές για να βλέπω και κάνα αγώνα..
Το budget μου είναι κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ οπότε απλά σκέφτομαι να πάω σε κάποιον hd ready για να βλέπω σε 720p.
Με μια πρώτη ματιά ένα μοντέλο που μου πρότειναν είναι ο aw15 της sony και ο ax200 της panasonic με λίγα παραπάνω ευρώ.
Διάβασα το topic σχετικά με τουσ δύο αυτούς προβολείς αλλά εκτός του ότι μπερδεύτικα,εγραψα εδώ επειδή ο χώρος που θα τον τοποθετήσω είναι εντελώς διαφορετικός..
Επίσης άλλη μια ερώτηση,από καλώδια όλοι μου λένε πως ένα HDMI είναι αρκετό,αλλά αν θέλω να δω ποδόσφαιρο όχι από nova ή δορυφορικό αλλά από τους σταθμούς της tv δεν χρειάζεται και κεραία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

ελπίζω τώρα φίλοι μου να σας είναι πιο εύκολο να μου απαντήσετε...τα greeklish είναι θέμα συνήθειας..

επίσης άλλη μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι σχετικά με το καλώδιο HDMI.Εχω δει πως άλλοι προβολείς θέλουν 1 και άλλοι 1.3.αυτό σημαίνει πως πριν περάσω το καλώδιο μέσα από την γυψοσανίδα πρέπει να έχω καταλήξει και σε ποιον προβολέα θα πάρω ώστε να περάσω το ανάλογο καλώδιο???

Δεν ξέρω ακριβώς τη κατασκευή έχεις στο μυαλό σου αλλά από δική μου εμπειρία (γυψοσανίδα, πανί σε εσοχή μέσα σ'αυτήν, κανάλια στους τοίχους....) σχεδίασε πάρα πολύ καλά ότι έχεις να κάνεις γιατί μετά δύσκολα τα ξαναγκρεμίζεις!!!!!

Ακριβώς. Μιας και το κάνεις, προσπάθησε όσο γίνεται να το κάνεις σωστά.

Όσο για τα καλώδια, βάλε κάτι μέτριο. Ούτε noname, ούτε πανάκριβο. Αλλά σίγουρα βάλε ποικιλία. Όχι μόνο HDMI. Πέρνα και ένα component, ακόμα και ένα CAT6.. Δεν ξέρεις τι γίνεται σε πολύ λίγα χρόνια..

Όσο για τον προβολέα, οι παραπάνω προτάσεις είναι όλες καλές.

Απλά, πριν αγοράσεις, απαραίτητα δες με τα μάτια σου.

Ακριβώς. Μιας και το κάνεις, προσπάθησε όσο γίνεται να το κάνεις σωστά.

Όσο για τα καλώδια, βάλε κάτι μέτριο. Ούτε noname, ούτε πανάκριβο. Αλλά σίγουρα βάλε ποικιλία. Όχι μόνο HDMI. Πέρνα και ένα component, ακόμα και ένα CAT6.. Δεν ξέρεις τι γίνεται σε πολύ λίγα χρόνια..

Όσο για τον προβολέα, οι παραπάνω προτάσεις είναι όλες καλές.

Απλά, πριν αγοράσεις, απαραίτητα δες με τα μάτια σου.

Συμφωνώ και να σε καλοσορίσω και εγώ Στέλιο στη μεγάλη μας παρέα.

Να συμπληρώσω, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και δεύτερο HDMI, ενώ εφόσον γίνει προσεκτική εφαρμογή ένας spare οδηγός για μελλοντική χρήση είναι must.

Στην κατηγορία Photo Gallery μπορείς να πάρεις μια ιδέα από άλλες κατασκευέςμελών μας.

Καλό κουράγιο.

...
Επίσης άλλη μια ερώτηση,από καλώδια όλοι μου λένε πως ένα HDMI είναι αρκετό,αλλά αν θέλω να δω ποδόσφαιρο όχι από nova ή δορυφορικό αλλά από τους σταθμούς της tv δεν χρειάζεται και κεραία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

ελπίζω τώρα φίλοι μου να σας είναι πιο εύκολο να μου απαντήσετε...τα greeklish είναι θέμα συνήθειας..

και ηλικίας...

Βλέπω ότι άλλοι απαντούν αρκετά διαφωτιστικά.
Εγώ μόνο να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται καλώδιο κεραίας (δορυφορικής ή επίγειας) να πάει στον προβολέα... Αυτό πάει στην πηγή (δορυφορικό ή επίγειο tuner). Οι προβολείς δεν έχουν tuner, άρα η πηγή σου για επίγειο θα είναι κάποιο DVD recorder ή κάρτα PC ?????
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: endiaferomai na agoraso video projector,ti omos?

και ηλικίας...

Βλέπω ότι άλλοι απαντούν αρκετά διαφωτιστικά.
Εγώ μόνο να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται καλώδιο κεραίας (δορυφορικής ή επίγειας) να πάει στον προβολέα... Αυτό πάει στην πηγή (δορυφορικό ή επίγειο tuner). Οι προβολείς δεν έχουν tuner, άρα η πηγή σου για επίγειο θα είναι κάποιο DVD recorder ή κάρτα PC ?????

ορθά μίλησε ο παίκτης :worshippy:

epson 700,με 850 ευρω (3χρονια εγγυηση ΚΑΙ στην λυχνια) και μετα απο 1-2 χρονια (αν μπορεις να κρατηθεις )πας για HD...

Επσον 700 για καλη εγγυηση, σονυ 15 για νεοτερο μοντελο και ελαφρα καλυτερη ευκρινεια.

Οι πανασονικ 200 εχουν κατι ψιλοπροβληματακια με φλικερινγκ.

Απάντηση: Re: endiaferomai na agoraso video projector,ti omos?

και ηλικίας...

Οι προβολείς δεν έχουν tuner, άρα η πηγή σου για επίγειο θα είναι κάποιο DVD recorder ή κάρτα PC ?????
ή VHSvideo .
Για αυτό τράβα και μία γραμμή S-VIDEOή απλή VIDEOμπορεί να σου χρειαστεί και για το monitorout του ενισχυτή.

Απάντηση: Re: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω projector..., τι όμως;

epson 700,με 850 ευρω (3χρονια εγγυηση ΚΑΙ στην λυχνια) και μετα απο 1-2 χρονια (αν μπορεις να κρατηθεις )πας για HD...

Συμφωνώ ίδια σκέψη με τον Σπύρο.
Έχω τον Epson -700 ένα χρόνο και είμαι ευχαριστημένος.

Optoma HD65. Γιατί το αφεντικό (Η Optoma) τρελλάθηκε και τον δίνει
σε απίστευτη τιμή.

Αγαπητε pleo, με τι ιδιοτητα προτεινεις τον οπτομα?

Του "χομπίστα"....
icon10.gif

Βρε, βρε, τι έγινε;

Αργήσατε να μου ζητήσετε κοινωνικά φρονήματα αυτή τη φορά και ανησύχησα.

Συγχωροχάρτια που δίνουν;

Με την ιδιότητα της Μάγισας κύριοι, με τι άλλο;

Πρόταση:
Μια και πλησιάζει η παρέλαση πάμε όλοι για προπόνηση στο "βάδισμα της χήνας;"

Μόλις "βγάλετε τον ασθενή από τον γύψο"... τα ξαναλέμε!