ΕΝΦΙΑ - συμψηφισμός με επιστροφή φόρου. Πώς γίνεται;

Re: Απάντηση: ΕΝΦΙΑ - συμψηφισμός με επιστροφή φόρου. Πώς γίνεται;

Αλλα φετος ειχαν εξαγγειλει οτι δεν θα γινεται αιτηση αλλα αυτοματα.

Ακριβώς!
Και τώρα διαβάζουμε (και βλέπουμε με τα μάτια μας) ουρές για συμψηφισμό.
Το άλλο το κουλό που μου είπε κάποιος γνωστός (από πληροφορίες λογιστή), χωρίς να είναι όμως σίγουρος, είναι ότι ίσως η Εφορία να συμψηφίσει μόνο τον δικό μου ΕΝΦΙΑ (και όχι της γυναίκας μου) με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η σύντομη (μετά τον συμψηφισμό) επιστροφή αφού θα εκκρεμεί η οφειλή της συζύγου του υπόχρεου. Παραλογισμός...

Παιδιά δεν υπαρχει ενιαία γραμμή σχετικά με τις επιστροφές και τον ενφια!

Εξαρτάται απο την εκάστοτε εφορία. Υπαρχει κόσμος που εχει πάρει την επιστροφή του και οχι λίγα λεφτά μιλάμε για διχιλιαρα και πάνω απο την πρώτη Αυγούστου πολύ προν βγει ο ενφια. Και υπάρχουν πολλοί που θα τα πάρουν απο τέλος Δεκέμβρη και βλέπουμε ανάλογα με τις επιδοσεις της κάθε εφορίας. Υπάρχουν εφορίες με μικρό όγκο δουλειάς που προχώρησαν την επιστροφές και άλλες που κλασικά δεν προλαβαίνουν με τιποτα.

Πχ στην Θεσσαλονίκη οποιος ειναι στην Ζ ...φιλάκια...κατι Αμπελόκηπων , Λαγκάδα ηδη πληρώθηκε ο κόσμος....

εννοειται για να τα πάρεις έστω και μετά απο 6 μήνες θα πρέπει πλεον να κανεις συμψηφισμό με τον ενφια με δήλωση που θα καταθέσεις στην ουρά της εφορίας. Αν δεν πας πρώτα θα εκκαθαριστούν οι συμψηφισμοί και μετά όσοι τα έχουν αφήσει στο έλεος ...

επισης για συμψηφισμό με τον ΦΠΑ είχε ακουστεί αλλα ούτε αυτό δεν έγινε γιατί και δεν υπήρχε ως διαδικασία στο σύστημα για να μπεις να το κανεις αλλα και γιατί δεν συνέφερε το κράτος . Τώρα και τον ΦΠΑ πήραν και τις επιστροφές ...θα τις δώσουν σε κανα εξάμηνο...

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μεγάλη στενότητα ρευστών στο δημόσιο. Θα βοηθούσε τις επιστροφές αν οι "δικοί" μας είχαν μυαλό να ικανοποιήσουν τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να "πέσει" η υποδόση των 2,8 δισ, που όπως το βλέπω πάνε φιρί-φιρί να τη χάσουν (ισχύει μέχρι τέλος Οκτώβρη, μετά πάπαλα)......Δυστυχώς !

ΥΓ : κάτι επιστροφές 7~9 δισ, από κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ, τα θυμάστε; Έ! ξεχάστε τα!

Ο πατέρας μου πάντως μου είπε πως δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου. Πήγε στην ΔΟΥ καλλιθέας και σε 20 λεπτά είχε τελειώσει. Ουσιαστικά του έσβησαν 2-3 δόσεις του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου και θα πληρώσει κανονικά τις 2 τελευταίες.

Σε όλες τις εφορίες τα πράγματα ειναι απλα οταν εισαι χρεωστικος . Το πρόβλημα ξεκινά στις εφορίες με φόρτο οταν εισαι πιστωτικός δλδ απο την διαφορά επιστροφής μείον ενφια έχεις να παίρνεις εσυ ! Εκεί αν δεν ανήκεις σε εφορία με υψηλή παραγωγικότητα ή με μικρή κίνηση θα παρεις την επιστροφή μείον τον ενφια απο την νέα χρονια.

Στη ΔΟΥ Ψυχικού γίνεται και με αίτηση με e-mail. Τουλάχιστον αυτό μου είπαν χθες που πήρα τηλέφωνο στη γραμματεία της ΔΟΥ και αυτό εκανα. Και επειδή η επιστροφή καλύπτει και τον ΕΝΦΙΑ και της συζύγου, έβαλα να τον συμψηφίσουν και αυτόν. Τώρα αν θα γίνει ή θα βγω εκπρόθεσμος στο τέλος.... θα δείξει.

Σου έδωσε κάποιο ενημερωτικό/αποδεικτικό/κωδικό αριθμό/κλπ ότι έκανες αίτηση με email ?

Εμένα πάντως - που πήγα αυτοπροσώπως - ήθελαν πέρα απο το ΑΦΜ (το όνομα δεν αρκούσε), και τα 2 έντυπα που εκτύπωσα μόνος μου με τους κωδικούς οφειλής/πιστωτικού του ενφια και του φ.εισοδήματος...

(Για κάποιον λόγο, είμαι σίγουρος ότι οταν λήξουν οι προθεσμίες πολύς κόσμος θα γκρινιάζει οτι έμεινε ξεκρέμαστος/εξαπατήθηκε/αδικήθηκε/...)

Last edited:
Πήγα, στη ΔΟΥ Ψυχικού, γύρω στις 7:00 και ήδη ήταν τέσσερα άτομα μπροστά μου. Εκείνη την ημέρα υπήρχαν δύο υπάλληλοι που εξυπηρετούσαν αντί ενός τις προηγούμενες ημέρες. Όταν ήρθε η σειρά μου τελείωσα σε είκοσι λεπτά με τα απαραίτητα πηγαινέλα στο Πρωτόκολλο και στο Ταμείο. Με τους ΑΦΜ μόνο, έγινε ο συμψηφισμός για μένα και τη γυναίκα μου. Σε μία εβδομάδα περίπου είχε πιστωθεί στο λογαριασμό μου η εναπομείνασα Επιστροφή Φόρου.

Κι όμως το κράτος λειτουργεί. :firstprize:
Χτες προσπαθώντας να πληρώσω την πρώτη δόση του ένφια συνειδητοποίησα ότι μου είχε συμψηφισθεί αυτομάτως το ποσό επιστροφής φετινού φόρου εισοδήματος με τον ένφια.
Ούτε εφορίες ούτε αιτήσεις κλπ.

Πήγα, στη ΔΟΥ Ψυχικού, γύρω στις 7:00 και ήδη ήταν τέσσερα άτομα μπροστά μου. Εκείνη την ημέρα υπήρχαν δύο υπάλληλοι που εξυπηρετούσαν αντί ενός τις προηγούμενες ημέρες. Όταν ήρθε η σειρά μου τελείωσα σε είκοσι λεπτά με τα απαραίτητα πηγαινέλα στο Πρωτόκολλο και στο Ταμείο. Με τους ΑΦΜ μόνο, έγινε ο συμψηφισμός για μένα και τη γυναίκα μου. Σε μία εβδομάδα περίπου είχε πιστωθεί στο λογαριασμό μου η εναπομείνασα Επιστροφή Φόρου.

Μάλλον εξυπηρετήθηκες τόσο άμεσα επειδή ανήκεις σε καλή ΔΟΥ

Εγώ εκανα την διαδικασία συμψηφισμού πριν 2 μήνες, σε 15 λεπτά ειχα τελειώσει (εντάξει δεν ηταν κανεις - καλοκαιρ γαρ) αλλά δεν εχω λάβει ακόμα ουτε ένα Ευρώ στο λογαριασμό μου. Ο μέσος χρόνος αναμονής για πιστωση λογαριασμών ειναι πάνω από τρεις μήνες.

Γελοιότητες από ενα διαχρονικά ανίκανο κρατικό μηχανισμό.