Eνίσχυση ακουστικών: ένα επόμενo (μικρό?) βήμα

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,268
Πειραιάς
Όντας ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές κάτοχος του ifi idsd micro για κάποιο καιρό άρχισε να με τρώει πάλι η τσέπη μου.
Και η φαγωμάρα αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης στο micro που αν και ικανότατο σε δύναμη μου δίνει την εντύπωση ορισμένες φορές ότι όσον αφορά την ποιότητα του ηχητικού αποτελέσματος υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Έχω την εντύπωση ότι ο ενισχυτής ορισμένες φορές είναι λιγάκι "ξερός" με πρίμα που θα μπορούσαν να είναι κάπως πιο ομαλά-ρεαλιστικά , με ήχο με λιγάκι πιο γεμάτες μεσαίες και καλύτερο διαχωρισμό οργάνων.

Κάπως έτσι μπήκε στο μιαλό μου η ιδέα της αγοράς ενός νέου ενισχυτή ακουστικών.
Στην κατοχή μου έχω τα akg Q701 , τα beyerdynamic dt990 pro και τα fostex t50rp αλλά το θέμα της ενίσχυσης δεν με απασχολεί τόσο για αυτά όσο για την αγορά κάποιου άλλου ακουστικού στο μέλλον.
Βραχυπρόθεσμα για κάτι σαν τα sennheiser hd600 ή τα hifiman 400i ή τα audio technica r70x (470 ohm). Κάτι ακριβότερο δεν με ενδιαφέρει άμεσα αλλά στο άγνωστο μέλλον.

Σκέφτομαι τα
1)Ifi ican micro Special Εdition με πολύ θετικά σημεία την τιμή γύρω στα 330 ευρώ με την οποία μπορώ να κινηθώ άμεσα για αγορά , τη δυνατότητα ακρόασης, το αναμενόμενο καλό ματσάρισμα με το idsd της ιδιας εταιρείας. Απλά έχω αμφιβολίες για το πόσο αξιόλογο upgrade θα ήταν
2)Κάποιο από τα προϊόντα της schiit σε τιμή μέχρι και τον lyr 2? Διαβάζω καλά λόγια αλλά χωρίς ακρόαση είναι ρίσκο
3)Musical Fidelity M1 HPA τον άκουσα στην έκθεση στο τραπέζι της athens pro audio με τα audio technica r70x οπότε μπορεί να τον έχουν και διαθέσιμο για ακρόαση στο κατάστημα. ΟΚ η τιμή ξεφεύγει αλλά πέρα από το τι λέει σαν ενισχυτής έχει δύο features που με ενδιαφέρουν πολύ. Πρώτον δύο εξόδους ακουστικών πράγμα πολύ χρήσιμο για ακρόαση με παρέα και για A/B τεστάρισμα ακουστικών και δεύτερον λειτουργία προενισχυτή για τα focal alpha μου. Με το ifi micro έχω θεματάκια. Υπάρχει channel imbalance όταν έχω το volume knob πολύ χαμηλά και με αναγκάζει ορισμένες φορές να ανεβάσω σε ένταση μεγαλύτερη από αυτή που θέλω να ακούσω για να ισορροπήσει αριστερό και δεξί κανάλι. Γενικά μου δίνει μια αίσθηση ανισσοροπίας και το ότι δεν παίρνω τον ήχο που θα έπρεπε από τα ηχεία σε χαμηλές εντάσεις.
4)Και κάπως έτσι και όντας σε αυτά τα χρήματα φτάνουμε στο Pioneer U-05 . OK δεν κινείται στην αγορά σαν βαρβάτος ενισχυτής ακουστικών αλλά σαν ολοκληρομένο μηχάνημα με κύριο στοιχείο το dac αλλά σε αυτά τα χρήματα παίρνω : dac που από αυτά που διαβάσω στο forum είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο από το ifi micro , προενισχυτή και xlr εξόδους για τα focal, ενισχυτή ακουστικών με 3 εξόδους οι δυο balanced, ένα στιβαρό όμορφο μηχάνημα με τηλεχειριστήριο.
Θα μπορούσε να πάρει θέση στο γραφείο και το micro είτε να μεταφερθεί σε φορητά καθήκοντα είτε στις αγγελίες.
Έχει όμως το κομμάτι του ενισχυτή των ακουστικών τη δυνατότητα να οδηγήσει τα παραπάνω ακουστικά ποσοτικά και ποιοτικά?

Γενικά αξίζει να κινηθώ για κάτι από τα παραπάνω ή για κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα (burson?) ή θα ήταν micro :tongue: βήμα

Υ.Γ Σόρρυ για το σεντόνι αλλά νομίζω η περιγραφή χρειαζόταν

Εχεις εξετάσει αν στο ifi υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με το ποντεσιόμετρο .Νομίζω είτε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία ή ένα email στην εταιρία θα σου δόσει κάποιες απαντήσεις ,εκτός αν η <φαγούρα> προέρχεται από την επιθυμία αναβάθμισης -αλλαγής
Επίσης κάποιες φορές το βύσμα εισόδου έχει τα προβληματάκια του και με 5.5 ευρώ αγοράζεις ενα αξιοπρεπές neutrik

Χμμ όχι δεν το έχω εξετάσει. Αφού έτσι και αλλιώς μάλλον θα κάνω μια επίσκεψη στην audiosoul για το iCAN θα τους ρωτήσω.

Φίλε, αν θέλεις την γνώμη μου, πιστεύω ότι υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της ποιότητας των ακουστικών σου και της ποιότητος του ifi idsd ...εννοώ ότι είναι στα ίδια κυβικά... δεν χρειάζεται να ανέβεις κατηγορία ενισχυτικού, αφού δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις κάτι ...

έντιτ : τώρα είδα ότι το κοιτάς και με βάση τα μελλοντικά σχέδια ... αλλά και πάλι, άσε να πάρεις τα όποια ακουστικά και βλέπεις ... το Pioneer πχ. ενώ είναι ένα ποιοτικότατο ντακ, δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ για να οδηγήσει απαιτητικά ορθοδυναμικά, όπως, ας πούμε, η προηγούμενη γενιά hifiman ...

Σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε να απαντήσετε.
Θα κάνω μία βόλτα στη αγορά με κάτι καινούργια παιχνίδια που μόλις απέκτησα και αν δεν ακούσω σοβαρά οφέλη θα μείνω όπως είμαι