Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,747
Aθηνα
ο,τι λεει ο τιτλος

δλδ ειναι δυνατον να αυξηθει η δυνατοτητα καποιου να απομνημονευει πολυπλοκα κειμενα με πολλες πλρηροφοριες σε μικρο χρονικο διαστημα με λιγοτερη προσπαθεια και να τα θυμαται για περισσοτερο και με λιγοτερη προσπαθεια για ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα ( 4 - 5 μηνες ) ?

μεσω καποιων μεθοδων - ουσιων ( νομιμων ! )

φυτικων ουσιων η φαρμακοσκευασματων οπως τα λεγομενα smart pills - memory pills ( cognitive enhancement drugs )

οπως τα ritalin , aderall κλπ ?

δεν εχω ξανασχοληθει με το θεμα ομως βρηκα αρθρα και βιντεο στο youtube τα οποια φαινεται οτι γινεται τετοια χρηση . οτι υπαρχει ''βιομηχανια ενσιχυσης μνημης '' ακομα και για ατομα που δεν πασχουν απο τη διαταραχη προσοχης για την οποια συνταγογραφειται συνηθως το σκευασμα ...

απ την αλλη ακουω για ginseng - ginko biloba κ.λ.π.

το τελευταιο κανει δουλεια ?

κατι αλλο ?

Μακριά από δαύτα.
Αρκετά στρεσσάρεται ο οργανισμός από τον τρόπο ζωής.
Δεν χρειάζεται και ουσίες παντελώς αμφιλεγόμενες(φυτικές ή χημικές δέν εχει καμιά διαφορά)γιά νά ζοριστεί παραπάνω,πέραν τών προφανεστάτων παρενεργειών πού έχουν.

Last edited:
ποιες ειναι οι προφανεις παρενεργειες

και γιατι ειναι αμφιλεγομενες οι ουσιες αυτες ?

ειλικρινα δεν ξερω γιατι οι παρενεργειες ειναι προφανεις επειδη δεν το χω ψαξει παραπανω ...

προφανως θα απαιτειται και συνταγη για τα φαρμακοσκευασματα ...

Last edited:
Είναι γεγονός οτί παρενέργειες έχουν όλα τα φάρμακα,ακόμα και η ασπιρίνη.Πόσο μάλλον αυτά που περιγράφονται.Το θέμα είναι,για κάποιους,πόσο μεγάλη είναι η παρενέργεια.Π.χ. είναι προτιμότερο να σταματήσει άμεσα ένας έντονος πονοκέφαλος παίρνοντας μια ασπιρίνη γιατί οι επιπτώσεις στη λειτουργία του οργανισμού είναι πολύ μικρές.Συνήθως οι παρενέργειες αποκρύπτονται με διάφορα τεχνάσματα για προφανείς λόγους.Προσωπικά δεν θα ήθελα να επωμιστεί ο οργανισμός μου τις όποιες επιπτώσεις και κυρίως δεν θα ήθελα η μνήμη μου να λειτουργεί με ''πατερίτσες'' αλλά με τις δικές της δυνάμεις.Φαντάζεστε κάποια στιγμή να έχανα τις ''πατερίτσες''?

δε με ενδιαφερει η καταπονιση του οργανισμου

αν υπαρχει κατι το χρειαζομαι

εστω και λιγο να βοηθαει ...

δε με ενδιαφερει η καταπονιση του οργανισμου

αν υπαρχει κατι το χρειαζομαι

εστω και λιγο να βοηθαει ...

Mέσα στον Ιπποκρατικό όρκο υπάρχει η φράση "ωφελέειν, ή μη βλάπτειν" το οποίο σημαίνει ότι η χρήση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται είτε προς την κατεύθυνση του να ωφελήσει τον άνθρωπο είτε στο να μην τον βλάψει.
Γι'αυτό το λόγο πρέπει πάντα να συνεκτιμάται το όφελος σε σχέση με τη ζημιά που μπορεί να κάνει ένα φάρμακο.
Αν ένα φάρμακο κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό δεν είναι αποδεκτό. Δεν μιλώ για το συγκεκριμένο φάρμακο απλά θέτω αυτόν τον πολύ σοβαρό προβληματισμό.

Τα διαφορα <ματζουνια - ginko biloba-ginseng κλπ>καλο ειναι να συμβουλευτουμε γιατρο πριν αρχισουμε την χρηση τους,γιατι μονο αθωα δεν ειναι.
Βεβαια εχουν ενσκυψει και διαφοροι <θεραπευτες> που τα προτεινουν ,στα λεγομενα <υγιειναδικα> που με υφος περισπουδαστο προτεινουν διαφορα σκευασμαστα,μη φαρμακευτικα,δια πασα νοσο...

βασικα τα φυτικαginseng - ginko biloba δεν τα εμπιστευομαι ουτε εγω ( απο αποψη αποτελεσματικοτητας δλδ )

τα καθαροαιμα φαρμακα ριταλιν κλπ ισως ...

απο οτι λενε οι φοιτητες στα βιντεο βοηθανε
τι συνεπειες εχει δεν ξερω ...
και θελουν και συνταγη

Και επειδή εγώ απο την άλλη σιχαίνομαι κάθε είδους χημικό "φάρμακο"....

Η διατροφή που δυναμώνει τη μνήμη

ΣΙΚΑΓΟ Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, πουλερικά καθώς και σε κάποια φρούτα και λαχανικά μπορεί να κρατήσει μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη είδαν ότι άτομα που λάμβαναν θρεπτικά στοιχεία τα οποία βοηθούν τη νοητική υγεία παρουσίαζαν 40% λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης της νευροεκφυλιστικής νόσου. «Η διατροφή ίσως αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να μειώσει κάποιος τον κίνδυνο της νόσου» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Αrchives of Νeurology» Γιαν Γκου. Η ερευνήτρια προσέθεσε πως με δεδομένο ότι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την Αλτσχάιμερ το «κλειδί» είναι η πρόληψη της ασθένειας, κυρίως λόγω της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Γκου και η ομάδα της μελέτησαν ολόκληρες ομάδες τροφίμων οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι «θωρακίζουν» τον εγκέφαλο, όπως τα ω-3 και τα ω-6 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή 2.148 υγιών ατόμων άνω των 65 ετών για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Οπως φάνηκε, εκείνοι που διέτρεχαν μικρότερο- ως και 40%- κίνδυνο να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ κατανάλωναν περισσότερο ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, ντομάτες, πουλερικά, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Την ίδια στιγμή έτρωγαν λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Πηγή tovima.gr

τρώω όσα λέει η έρευνα που αναφέρεις Αιμίλιε συχνά κάθε εβδομάδα αλλά -πλέον- έχω μνήμη χρυσόψαρου...
Πραγματικά έχω πρόβλημα και εδώ και καιρό μου το λένε και οι οικείοι μου..
Θεωρώ οτι αν υπήρχε κάτι που θα με βοηθούσε θα το έπαιρνα με μεγάλη μου χαρά..

Αααα.. να μην ξεχάσω.. είμαι μόλις 33 χρονών!

τρώω όσα λέει η έρευνα που αναφέρεις Αιμίλιε συχνά κάθε εβδομάδα αλλά -πλέον- έχω μνήμη χρυσόψαρου...

Petran παρέθεσα ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρονται τροφές που "βοηθούν" την μνήμη, φυσικά δεν λέει κανείς ότι θα έχεις μνήμη ελέφαντα ή καμήλας ή οτιδήποτε τέλος πάντων.....αν τρως μόνο υγιεινά.

Θέλει και αυτό το όργανο εξάσκηση....:ernaehrung004:

Kαι φυσικά μην μου πείτε ότι η εν λόγω διατροφή σε έκανε και έχεις μνήμη χρυσόψαρου....άρα κάτι άλλο φταίει...

Last edited:
Petran παρέθεσα ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρονται τροφές που "βοηθούν" την μνήμη, φυσικά δεν λέει κανείς ότι θα έχεις μνήμη ελέφαντα ή καμήλας ή οτιδήποτε τέλος πάντων.....αν τρως μόνο υγιεινά.

Θέλει και αυτό το όργανο εξάσκηση....:ernaehrung004:

Kαι φυσικά μην μου πείτε ότι η εν λόγω διατροφή σε έκανε και έχεις μνήμη χρυσόψαρου....άρα κάτι άλλο φταίει...

Ααα και μην ξεχάσω(ρε λές??), λόγω επαγγέλματος πρέπει η μνήμη μου να είναι καλή(έως πολύ καλή) και μέχρι σήμερα είναι μια χαρά.....είμαι 34....και κάνω, πάνω κάτω, την διατροφή που παρέθεσα.

Re: Απάντηση: Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

Καπνιζεις ?

Re: Απάντηση: Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

Ναι.. καμιά 20αρια στριφτά την ημέρα..

Τα ιδια και εγω και εχει κολλησει στο μυαλο μου οτι αυτος ειναι ενας σοβαρος λογος.