Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

Δεν ξέρω αν σε κάθε άνθρωπο λειτουργεί διαφορετικά το τσιγάρο, αλλά κάποιοι που ξέρω που χτυπούν 3 πακέτα την ημέρα δεν θα έπρεπε να θυμούνται ούτε το όνομά τους..

Ξέρω οτι η κάνναβη και τα λοιπά χορταράκια βλάπτουν σφόδρα την μνήμη..

Αλλά και το κανονικό τσιγάρο?

εμενα η μνημη μου,εχει γινει πολυ επιλεκτικη,μπορω να θυμηθω απιστευτες λεπτομερειες απο πραγματα που εχουν γινει πριν πολλα χρονια,αλλα υπαρχουν φορες που ξεχναω ακομα και τι εφαγα πριν απο λιγο!
Μαλλον ειναι θεμα χωρητικοτητας και ο εγκεφαλος αποφασιζει τι θεωρει σημαντικο και τι οχι και αναλογως πραττει.
Κανει προφανως ενα προχειρο περασμα κατα την διαρκεια της ληψης της πληροφοριας,την βαζει στο μπαφερ και το βραδυ που γινεται ανασυγκροτηση κατα την διαρκεια του υπνου,την διαγραφει αφηνοντας ενα ελαφρυ αποτυπωμα,για τυχον ανασυρση της στο μελλον οταν συνδιαστει με παρεμφερεις πληροφοριες.

Re: Απάντηση: Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

Δεν ξέρω αν σε κάθε άνθρωπο λειτουργεί διαφορετικά το τσιγάρο, αλλά κάποιοι που ξέρω που χτυπούν 3 πακέτα την ημέρα δεν θα έπρεπε να θυμούνται ούτε το όνομά τους..

Δεν ξερω περα απο τα καυσαερια, την ποιοτητα ζωης στην πολη , καταπονουμε εξτρα τον εγκεφαλο μας με τα παλιο τσιγαρα.
Περιοδους παντως που καπνιζω πολυ εχω την εντυπωση πως το προβλημα αυξανεται αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου..... τι να πω.
Ειδικα απο τοτε που ξεκινησα αυτα τα στριφτα....

Re: Απάντηση: Ενισχυση απομημονευσης με φυτικες ουσιες η φαρμακα (memory pills )

Τα ιδια και εγω και εχει κολλησει στο μυαλο μου οτι αυτος ειναι ενας σοβαρος λογος.

Καπνιζω εδω και παρα πολλα χρονια, αλλα η μνημη μου ακομα ειναι αψογη.

Βλαπτουν τη short term memmory (τη RAM που λενε και στο χωριο μου) αλλα οχι την μνημη αυτη καθ' εαυτη. Βεβαια παν μετρον αριστον.

εμενα η μνημη μου,εχει γινει πολυ επιλεκτικη,μπορω να θυμηθω απιστευτες λεπτομερειες απο πραγματα που εχουν γινει πριν πολλα χρονια,αλλα υπαρχουν φορες που ξεχναω ακομα και τι εφαγα πριν απο λιγο!
Μαλλον ειναι θεμα χωρητικοτητας και ο εγκεφαλος αποφασιζει τι θεωρει σημαντικο και τι οχι και αναλογως πραττει.
Κανει προφανως ενα προχειρο περασμα κατα την διαρκεια της ληψης της πληροφοριας,την βαζει στο μπαφερ και το βραδυ που γινεται ανασυγκροτηση κατα την διαρκεια του υπνου,την διαγραφει αφηνοντας ενα ελαφρυ αποτυπωμα,για τυχον ανασυρση της στο μελλον οταν συνδιαστει με παρεμφερεις πληροφοριες.

Εστι ακριβως δουλευει το "μηχανακι". Απο καποιο σημειο και περα (μαλλον ηλικια) γινεται μεγαλυτερος διαχωρισμος και αξιολογηση της πληροφοριας. Και μενουν μονο τα σημαντικα.

Παντως και εγω ψηφιζω Emilot!!!

Η φυση εχει σιγουρα προβλεψει για ολα, απλα πρεπει να τα ανακαλυψει κανεις.
Επισης η μνημη ειναι σαν ενα μυ, θελει εξασκηση αλλιως δυναται να ατροφησει.