?Ενισχυση για αποδοση ηχειων?

George_Ch

New member
26 October 2008
30
Καλησπερα! Εχω τα Wharfedale 8.4 και ψαχνω για ραδιοενισχυτη ή ενισχυτη (μονο για στερεοφωνια). Ψαχνοντας στο forum ειδα πολλες προτασεις απο τα μελη, αλλα ειδα και καποιο thread οπου καποιος φιλος ανεφερε οτι ειχε συνδυασει τα ηχεια με τον Yamaha RX 797 και ειχε προβλημα υπερθερμανσης. Επειδη σκεφτομουν για καποιον Yamaha θελω να ρωτησω τα εξης:
- τι διαφορα θα κανει ο τελικος (rotel rb 1070) που προταθηκε σαν λυση?
- σκεφτομουν για καποιν sansui, onkyo, marantz. Τι μπορω να βρω γυρω στα 400Ε?? Καμμια αλλη προταση?
- Μου ειπαν να μην παρω μεγαλυτερο απο 100W RMS γιατι θα "διαλυσει" ουσιαστικα τα ηχεια. Ειναι πραγματι ετσι?
- Διαβασα οτι ειναι "σχετικα αναισθητα" ηχεια. Τι σημαινει αυτο? τι ρολο πρεπει να παιξει στην επιλογη του ενισχυτη?

Ευχαριστω πολυ παιδια..!

Μετα απο πολλους πειραματισμους με watt ηχεια , ευαισθησιες κτλ.Τa watt ειναι παντα watt.Οσο πιο πολλα τοσο καλυτερα.Φαντασου ενα αυτοκινητο.Με 100 αλογα θεωρειται νορμαλ, με 150 σβελτο , με 200 γρηγορο.με 1000 αδυνατο να το οδηγησεις.
Η προταση μου ειναι οτι το ιδανικο ειναι οσα ειναι τα μαξιμουμ watt που δεχεται το ηχειο σου ακομα και Χ 2 να ειναι τα watt του ενισχυτη.Αν δεχεται 100 στα 8 Ω με εναν ενισχυτη απο 150 και πανω ειναι πια χαρουλα.Με λιγα watt ειναι πολυ πιο ευκολο να κλιπαρει ο ενισχυτης και να καψεις τα tweeter. Τωρ αμην το παρακανεις και πας και παρεις κανενα επαγγελματικο τερας με 1000 watt.Και αυτος θα τα οδηγησει αλλα .... χαλια.Προτιμησε αυτον τον απλα κανονα, περισσοτερα απο τα watt των ηχειων σου και ολα θα ειναι μια χαρουλα.

2X450W?? Δεν ειναι πολλα?? Δηλαδη στα 6Ω που ειναι τα ηχεια, ποσα watts θα δεχθουν? Δεν θα τα καψει?
Και κατι αλλο. ο Behringer ειναι τελικος. Θα χρειαστω προενισχυτη? Αν ναι, ποιον?
Και κατι για τα "αναισθητα ηχεια"?

2X450W?? Δεν ειναι πολλα?? Δηλαδη στα 6Ω που ειναι τα ηχεια, ποσα watts θα δεχθουν? Δεν θα τα καψει?
Και κατι αλλο. ο Behringer ειναι τελικος. Θα χρειαστω προενισχυτη? Αν ναι, ποιον?

ο behringer ειναι 2Χ260/8 ohm και 2Χ450/4 ohm

αλλα εν παση περιπτωση και 450 ηταν δεν θα τα εκαιγε.

μονο εσυ μπορεις να τα καψης αν το παρακανης με το volume ειτε με μικρο ειτε με μεγαλο ενισχυτη.(με μικρο πιο ευκολα)

τον behringer μπορης να τον με 300 ευρω και δεν υπαρχη κατι αλλο που να

τον πλησιαζη σε ηχο σε αυτα τα χρηματα εκτος αν φτιαξης κανα tripath.

προενισχυτη θα χρειαστης αλλα ποιον χωραη πολυ κουβεντα.

εγω ειχα μαζι με τον behringer τον nakamichi ca5e 15ετιας αλλα κορυφαιο

μηχανημα.

θα βρης μεταχειρισμενους στο ebay me 300-400 ευρω.

Σας ευχαριστω ολους παιδια, η γνωση που μοιραζεστε μ εμας τους ασχετους ειναι πολυτιμη και δυσευρετη!! (σε ολα τα μαγαζια ολοι ειναι "ειδικοι" αλλα...)

Τι λετε για τι διδυμο Behringer 1500 και Gemini PA 7000?? Μ ενδιαφερει η αποψη σας γιατι ειναι μια λυση που μου αρεσε..

Και κατι αλλο. Θα εχω καλυτερη ποιοτητα με αυτο το διδυμο η με εναν ολοκληρωνενο π.χ. sansui ή YAMAHA?

Φιλε backousis τι εννοεις οταν λες "μονο εσυ μπορεις να τα καψεις?" Να μην ανεβαζω δηλαδη το volume παραπανω απο ενα οριο? Και πως θα ξερω ποιο ειναι αυτο? Υπαρχει τροπος να το μετρησω? Υπαρχει τροπος να το εμποδισω να πηγαινει ωστε να μην το κανει καποιος (του σπιτιου) κατα λαθος?

Please help!

Αν ψάχνεις κάτι απλά για να ενισχύσεις το σήμα και να το στείλεις
σε δύο απο τα ηχεία σου υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά:

-τι μουσική ακούς ;;
-πόσο δυνατά θες να ακούς ;;
-πόσο έχεις τι διάθεση να ψάξεις ώστε αυτό
που θα καταλήξεις να ταιριάζει στο γούστο
των αυτιών σου ;;

Αναίσθητα είναι τα ηχεία που έχουν χαμηλό
δείκτη ευαισθησίας και μετριέται σε db.

Τέτοια ηχεία χρειάζονται ενισχυτή με αποθέματα
ισχύος σε watt.

Πολύ γενικά όσο περισσότερα τα watt απόδοσης ενός
ενισχητή τοσο το καλύτερο γιατι η ανεση του στα
φορτία των ηχείων :a0210:προσφέρει εξαιρετικές ακουστικές επιδοσεις.

Ομως αφιέρωσε λίγο χρόνο σε forum του εξωτερικου που έχουν
μεγάλο αριθμό δοκιμών και εντυπώσεων να δείς ποιοί ενισχυτές
κάθονται καλύτερα με τα ηχεία σου και την "πηγή" σου