Ενισχυτής 30-40 W μονής τροφοδοσίας

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Χαιρετώ. Ψάχνω σχέδιο ενισχυτή 30-40 Watts RMS αλλά μονής τροφοδοσίας (με πυκνωτή στην έξοδο). Έχω τροφοδοτικό στα 40 Volts περίπου. Διατάξεις γέφυρας μάλλον δεν θα μου δουλέψουν (λύση έσχατης ανάγκης).
Ευχαριστώ για την προσοχή σας .
Φιλικά,
Γιάννης

Μάλλον δεν καταλάβατε καλά ή δεν το δατύπωσα εγώ σωστά. Έχω μονή τροφοδοσία 40 Volt (όχι συμετρική ώς προς γη). Το τροφοδοτικό υπάρχει ήδη. Θέλω να φτιάξω ενισχυτή ήχου (τελικό στάδιο) με αυτήν την τροφοδοσία άρα με ηλεκτρολυτικό πυκνωτή στην έξοδό του και ισχύ 30-40 Watts RMS αν είναι δυνατόν. Διατάξεις γέφυρας (αν υπάρχουν) όπως οι high power έξοδοι των ράδιο cd αυτοκινήτων λέω να τις αποφύγω.
Φιλικά,
Γιάννης

Μετασχηματιστή φυσικά και έχει. Δεν ξέρω τα VA του. Πυκωτή έχει 10000 μf/50V. Το σχεδιάκι του Νίκου μου αρέσει και είναι και εύκολο να φτιαχτεί σε γενικών κατασκευών. Δεν ξέρω αν υπάρχει τίποτα σε μορφή ολοκληρωμένου σε αυτή την τροφοδοσία.
Ευχαριστώ.
Γιάννης

Θα σε γελάσω...Πρέπει να τον σηκώνει. Ο παλιός ενισχυτής (που είναι ανεπισκεύαστος...) ήταν 20 WRMS. Εκεί κοντά είναι και αυτός που βρήκες.

Τώρα είδα τα βολτ. Αν είναι 40 Vdc, μετά την ανόρθωση δηλαδή, το πολύ που μπορείς να πάρεις στα 8 ωμ είναι 20-22 βαττ. Με 40 Vac, δηλαδή 56 dc μείον οι δίοδοι μείον η πτώση σε πολύ ρεύμα, χοντρικά καμμιά 30-32w μπορεί να φτάσεις. Πόσο μεγάλος είναι?