Ενισχυτής 5.1 για ηχεία Sony DAV FC9 (passive subwoofer)

DJman

Senior Member
25 June 2011
420
Μαρουσι
Καλησπέρα.

Ηθελα να με βοηθησετε για την αγορα ενος ενισχυτη καινουργιου ή μεταχειρισμένου για τα ηχεια που εχω Sony dav fc9. Ειναι 5χ100w στα 4ohm και το παθητικό woofer 100w 4ohm
Οι απαιτησεις μου ειναι ελαχιστες γιατι ειμαι αρχαριος σε τετοια συστηματα. Εχω ενα HTPC ου βγαζει HDMI και η μητρικη υποστηριζει 5,1 ηχο.

Αν δεν βρω καποιο μεταχειρμενο(γιατι μαλλον για εκει παω) απο Ελλαδα, θα ψαξω απο ebay που εχω βρει πολυ καλες τιμες.
Πως καταλαβαινω (ποιο χαρακτηριστικό το λεει δλδ) αν ο ενισχυτης υποστηριζει παθητικο woofer?
Πρέπει να προσεξω κατι αλλο?

Ευχαριστω

Re: Ενιαχυτής 5.1 για ηχεία Sony DAV FC9 (passive subwoofer)

Δεν θα βρεις AV Receiver που να υποστηρίζει σύνδεση με παθητικό υπογούφερ.

Συνεπώς, εκτός από ενισχυτή θα πρέπει να βρεις και κάποιο μεταχειρισμένο ενεργό subwoofer.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που αναφέρεις έχει ενεργητικό και όχι παθητικό sub.

Δεν θα βρεις AV Receiver που να υποστηρίζει σύνδεση με παθητικό υπογούφερ.

Συνεπώς, εκτός από ενισχυτή θα πρέπει να βρεις και κάποιο μεταχειρισμένο ενεργό subwoofer.

Καπου διαβασα οτι αν δεν γραφει pre out στην υποδοχη του woofer στον ενισχυτη τοτε αυτη ειναι υποδοχη για παθητικο woofer. Δεν ισχυει κατι τετοιο?
Επισης η λυση του να παρω ενα προενυσχυτη για το woofer μονο?

Το συγκεκριμένο μοντέλο που αναφέρεις έχει ενεργητικό και όχι παθητικό sub.

Ισως εβγαιναν σε 2 εκδοσεις.. Το μοντελο του woofer ειναι sony ss-ws6

Από το manual το νόημα που βγαίνει είναι ότι είναι παθητικό, αλλά δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Το καλώδιο που φεύγει από τη μονάδα δείχνει το ίδιο με τα ηχεία και αναφέρεται ενισχυτής 100W στα 4ohm για το sub. Συνήθως δεν αναφέρονται έτσι στα ενεργά.

Για να βρεις A/V που να οδηγεί παθητικό sub, θα πρέπει να βρεις "σπασμένο" κάποιον από εκείνους που πωλούνται σε σετ μαζί με τα ηχεία και έχουν έξοδο για παθητικό sub (εφ' όσον είναι παθητικό το sub σου). Λίγο δύσκολο να βρεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

1389855099VSX-324-K-P_GA_B@130510@L.jpg

Το οτι δεν εχει υποδοχη για ρευμα δεν ειναι ενα αλλο στοιχειο οτι ειναι παθητικο?

Επισης θα ηθελα να αποφυγω αυτους τους ενισχυτες που ηταν μαζι με τα ηχεια γιατι ειναι ολιγον της πλακας και δεν εχουν και υποδοχες.(θελω πχ να εχει 2-3 hdmi να μπορω να βαλω δορυφορικο δεκτη,PS3 και τετοια)

ΑΡΑ απο οτι καταλαβα δεκτης με παθητικο δεν παιζει. για να μην πεταξω τα ηχεια ομως πρεπει αναγκαστηκα να παω στην λυση ξεχωριστου ενισχυτη για το woofer.Σωστα?
(πχ εχω ενα spare ενισχυτη 120w που ηταν σε αυτοκινητο.μπορει κατι τετοιο να κανει την ενισχυση του woofer?)

Μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου ποια πρεπει να ειναι τα απαρατητα χαρακτηρίστηκα που πρεπει να εχει ο ενισχυτης woofer και ο 5,1 ενισχυτης οπως πχ ειναι τα 100w ανα καναλι και τα 4ΩHm. Τι αλλο πρεπει να προσεξω ωστε να μην παρων κατι που δεν θα παιξει σωστα?

Last edited:

Να σε ρωτήσω κάτι. Το πίσω μέρος της μονάδας είναι αυτό;

x158DAVFC9-b.jpeg

Γιατί αν είναι αυτό, τότε είναι ενεργό. Αλλά και πάλι μας λες ότι δεν μπαίνει στην πρίζα.

Το πισω μερος της μοναδας δεν το ξερω καθολου γιατι στα χερια μου ηρθαν μονο τα ηχεια καθως η μοναδα ως γωστων σε αυτα τα μοντελα ειχε καει. Δεν πρεπει ομως να ειναι αυτη που ποσταρες γιατι το βυσμα του woofer δεν ειναι rca αλλα ειναι σαν των ηχειων

Υποδοχη για ρευμα δεν εχει σιγουρα

--Εκανα edit στο προηγουμενο ποστ μου--

Εντάξει. Κοίτα για κάποιον κανονικό A/V και ένα ενεργό γούφερ.

οχι δηλαδή για προενυσχητη woofer?

Ευχαριστω για τις πληροφοριες :)

οχι δηλαδή για προενυσχητη woofer?

Ευχαριστω για τις πληροφοριες :)

Κανονικός A/V=με έξοδο προενίσχυσης για το subwoofer=subwoofer out με RCA.

Μπερδευτικα :( μπορεις να μου το ξαναεξηγησεις γιατι στο προηγουμενο ποστ σου ειπες να ψαξω για a) κανονικο Av και β) ενεργο woofer.

Εγω εννοουσα να δω την λυση Ενισχυτη 5,1 κανονικο + Ενισχυτη για το woofer για να μην αγοραζω αλλο woofer

Για να κρατήσεις το γούφερ που έχεις, θα χρειαστείς ή κάποιον "ειδικό" AV που έτσι κι αλλιώς δεν θα βρεις ή δεν θα λέει και πολλά. Για να μπορέσεις να οδηγήσεις το παθητικό γούφερ που έχεις, θα πρέπει να παρεμβληθεί μεταξύ κανονικού AV και του γούφερ τελικός ενισχυτής.

Συνεπώς από όλες τις απόψεις συμφέρει η αγορά ενεργού γούφερ και κανονικού AV.

Καταλαβα τι λες. βοηθησε με αν κανω λαθος , αλλα με μια ερευνα που εκανα, το κοστος δεν θα ειναι χαμηλοτερο αν παρω τελικο ενισχυτη για το woofer + 5,1 ενισχυτη αντι να παρω καινουργιο woofer + 5,1 ενισχυτη ?

Και παλι ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα οπως ειπα και στο πρωτο ποστ δεν εχω καμια εμπειρια απο πολυκαλο.

Θεωρητικά κάνει. Άμα βρεις και κάποιον λίγο πιο δυνατό ακόμα καλύτερα. Βέβαια στα ενεργά sub, ο ενισχυτής είναι σχεδιασμένος για αυτά και έχεις πολύ περισσότερες επιλογές. Τα 100Watt peak δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετά. Θεωρητικά πάλι το σύστημα που είχες κάπως έτσι "υπολόγιζε" την ισχύ που ανακοινώνει.
Στα subwoofer τα ενεργά μιλάμε για 200Watt (peak πάντα) το λιγότερο.

Το ξερω οτι πιο σωστο ειναι να παω σε ενεργο αλλα το κοστος θα ειναι μεγαλυτερο και μετα θα πρεπει να βρω και κανενα ασημι (λεπτομερια) για να ταιριαξει με το σετ.

Κατι ακομα. το εγραψα και πιο πανω αλλα ηταν EDIT και ισως να μην το ειδες. Εχω ενα ενισχυτή αυτοκινητου 120w http://i58.tinypic.com/2llm6td.jpg μπορω να τον βαλω προσωρινά ?

Και αυτό γίνεται.
Βλέπω ότι έχει και λειτουργία mono.
Στο ρεύμα πως θα τον συνδέσεις;

Φίλε μου <τα έξοδα του γάμου η νύφη δεν τ’ αξίζει> Αν το σετ ηχείων ήταν με ενεργό sub θα σου έλεγα προχώρα στην αγορά ενισχυτή με προϋπόθεση στο μέλλον να αναβαθμίσεις τα ηχεία.
Σοβαρό αποτέλεσμα με αυτά τα ηχεία με καλύτερο ενισχυτή δεν θα πάρεις. Η θα σκεφτείς το ενδεχόμενο μαζί με την αγορά του ενισχυτή και σετ 5.1 ηχείων, η την αγορά ενός οικονομικού ολοκληρωμένου συστήματος home cinema.