Ενισχυτής - CD για ηχεία Advance UM40

Objerver

Established Member
1 November 2009
109
'Αλιμος
Καλησπέρα σας

Απέκτησα πρόσφατα τα Advance Acoustic UM40 (pls see attached)
Ψάχνω για Ολ. Ενισχυτή και CD για να τα οδηγήσω μέχρι 1300 Ευρώ.
Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι ένα περίπου 45 τμ.
Η μουσική που με ενδιαφέρει είναι jazz, παλιά rock, και κλασσική.
Θα ήμουν ευγνώμων να ακούσω τις γνώμες και τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

PS.
Είμαι νεοεισερχόμενος στο χώρο της υψηλής πιστότητας και στο forum!
So any help is more than Welcome!

Attachments

Γιατί όχι κάποιο ενισχυτή και Cd player της Advance; Δεν τα γνωρίζω, αλλά έχουν καλή φήμη και σίγουρα είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου. Μάλιστα τώρα τελευταία πήρε το μάτι μου κάτι αγγελίες στο φόρουμ όπου συμφορουμίτες πουλάνε μεταχειρισμένα ενισχυτικά και πλέιερ Advance.

Ευχαριστώ για την πρόταση.
Οντως ο MAP 305 είναι μέσα σ'αυτούς που κοιτάω.
Μήπως όμως η ισχύς του διμηουργήσει πρόβλημα στα εν λόγω ηχεία?

Ευχαριστώ για την πρόταση.
Οντως ο MAP 305 είναι μέσα σ'αυτούς που κοιτάω.
Μήπως όμως η ισχύς του διμηουργήσει πρόβλημα στα εν λόγω ηχεία?

Kανένα ηχείο δεν έχει πρόβλημα απο ενισχυτή με μεγαλύτερο απόθεμα ισχύος απ' όσο χρειάζεται(...υποτίθεται βεβαια οτι δεν θα παίξεις τόσο δυνατά ώστε να φύγουν οι κώνοι :D ). To σύνηθες πρόβλημα ειναι ανεπαρκής ενισχυτής που ζορίζεται και δίνει ισχύ με αρκετή παραμόρφωση.

Όσο αφορά στο σετ CD-ενισχυτή που ψάχνεις, κοίτα και το Creek Evolution, CD και ενισχυτή.

ΧΤΖ 100 D3 και Harman Kardon HD990

Classa100d3v.jpg

Class A100 D3
The latest upgrade of our popular amplifier
Upgrade of the Class A100DII with a new design and more outputs
New, improved Class A100 D2, top tested in High Fidelity (nr 7/05) and 9+ (av 10) in Bild&Ljud nr. 11/2005.

XTZ Class A-100D3 is truly an exceptional amplifier, with both Class A and Class AB at an amazingly competitive price. Choose between 2x180W in Class AB or 2x50W in Class A. Dynamic power is 2x350W.

* Class A
* High current output - 62 Amps
* High precision volume control - 0.5dB
* Enhanced aluminium remote contol
* Seperate pre- and power amplifier
* 22kg
* Seperately shielded power supply, digital- and analogue boards.
* Front, top and sides all in aluminium

HD%20990_230_IMG2_800X600.GIF

General Close

Balanced XLR Outputs Yes
CD Text Yes
Channel Separation >115dB
DAC Interface 24-Bit/384kHz direct DSP mode
DAC Technology Multibit Sigma-Delta modulator with continuous-time differential-current output DACs
Description CD Player
Digital Coaxial Output Level 0.5 V pp/75 ohms
Digital Input 1 Coaxial,1 optical
Dimensions (H x W x D) 63mm x 440mm x 332mm
Dynamic Range >116dB
Frequency Response (±0.5dB) 20Hz – 20kHz
HRS-Link Yes
Line-Level Output 2.0V RMS
MP3 Playback Yes
Oversampling 8x
Power Consumption (Watts) 10W
Power Requirement AC 220 – 240V/50Hz
Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted) 117dBA
Support Data PCM: 16 to 24 bits, 30 to 96kHz
Total Harmonic Distortion (A-Weighted) <0.0009% <0.0009%
Weight 3.9kg

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι

Μια απορία προς τους πιο έμπειρους:

Σχετικά με τον Advance MAP 305 II,

Στο παρακάτω review

http://whathifi.com/Review/Advance-Acoustic-MAP305-II/

ουσιαστικά ο ενισχυτής "θάβεται"

ενώ αντίθετα, στο Ελληνικό Ηχος θεωρείται κορυφαίος για την κατηγορία τιμής του.
Τι να πιστέψει κάποιος μη έμπειρος σαν εμένα;
Που οφείλονται αυτές οι διαφορετικές εκτιμήσιες;
Τελικά αξιζει ο εν' λόγω ενισχυτής;
Τον έχει ακούσει κάποιος;

Ευχαριστώ

εν μερη μπορει οφειλονται σε "αντιπαθειες" λογω συμφεροντων και εν μερη στη φιλοσοφια και την κατευθυνση των Αγγλων του WHF οι οποιοι εχουν μια συγκεκριμμενη ηχητικη ταυτοτητα την οποια προτιμουν και εχουν σαν αναφορα και οτι φευγει εξω απο αυτη λαμβανει και αρνητικη κριτικη.

Οσον αφορα τον ΗΧΟ ειναι εινα περιοδικο το οποιο δεν το εχω σε υποληψη μετα απο ακροασεις μου σε συγκεκριμμενα μηχανηματα που εχει δοκιμασει το περιοδικο, ετυχε παρα πολλες φορες αυτο που ακουω να μην συναδει με τα γραφομενα στη δοκιμη, και ειδικα οσον αφορα την συγκριση και αξιολογηση μηχανηματων και τον τροπο που μπαινει η βαθμολογια. Γενικως δεν με πειθει για τον τροπο και την αντικειμενικοτητα των κριτηριων και μου εκανε ασχημη εντυπωσηοτι σε καποια ετησια τευχη με δοκιμες παρατηρησα πολλα λαθη στην παραθεση τεχνικων χαρ/κων σε πολλες συσκευες.

Απο την αλλη οι Αγγλοι εχουν κι αυτοι καποιες "προτιμησεις" τους αλλα εξηγουν σε καθε τευχος τον τροπο βαθμολογησης των συσκευων, ο οποιος ειναι κατα τη γνωμη μου ειναι πιο αντικειμενικος. Χωριζονται κατηγοριες τιμων με ευρος απο μια τιμη εως μια αλλη και τα καλυτερα μηχανηματα σε αυτο το ευρος κοστους βαθμολογουνται με 5 αστερια. Τα υπολοιπα αναλογα με το verdict της δοκιμης παιρνουν απο 5 και κατω.

Οσον αφορα τον 305 αυτο που μπορω υποκειμενικα να πω ειναι οτι στα λεφτα του ειναι ενα απο τα πιο ικανα μηχανηματα σε ικανοτητα οδηγησης και σε "σωστο" ποιοτικο ρευμα, αλλα υπαρχουν επισης αρκετα μηχανηματα σε αυτη την κατηγορια που ειναι πιο μουσικα απο αυτον.

...ο μονος τροπος ειναι να ακουσεις συγκριτικα τον 305, και αλλα μηχανηματα στα δικα σου ηχεια για να δεις τις διαφορες. Αν παλι στηθει καπου ενας 305 με τα ηχεια σου προς ακροαση, και ακουγοντας τον σ'αρεσει τοτε δεν εχει σημασια ουτε τι λκεει ο Ηχος ουτε τι λενε οι Αγγλοι αλλα τι λεει το αυτι σου που ειναι εμμεσα συνδεδεμενο και με την τσεπη σου

Last edited:
Ο ADVANCE MAP 305 II παιζει με ηχειο kef xq90 sta 2.500euro και το παιζει πολυ καλα.πολυ καλος και value for money ετσι..προχ8ες δωσαμε και το τuner της σειρας αυτης sta 650euro...

Zεστός,γλυκούλης,όχι ιδιαίτερα αναλυτικός,οδηγεί έυκολα μικρά ηχεία καλά.

Καλός για τα λεφτά του.Θα προτιμούσα κάτι απο NAD,MARANTZ, ROTEL με πολύ ολίγα παραπάνω.

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.
Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω τις ακροάσεις των συστημάτων (παρόλο που είναι δύσκολο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το πιθανότερο είναι ότι θα ακούσω τα εν λόγω συστήματα με διαφορετικά ηχεία (είναι δύσκολο να βρεθουν τα δικά μου στα μαγαζιά)
Ελπίζω όμως ότι κάτι θα καταλάβω...

Πως τα φέρνει η τύχη...
Ενας φίλος που βρισκόταν κατά τύχη στα Saturn, είδε έναν Yamaha AS1000 στα και πήγα να τον ακούσω.
Μόλις όμως είδα την τιμή του προτίμησα να τον ...κρύψω.
Ηταν το τελαυταίο κομάτι και τον "σκότωσαν" στα 597 ευρώ.
Ετσι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σαλόνι μου (μαζί με ένα ασορτί tuneraki) και "στρώνει".
Ξέρω ότι παρσύρθηκα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω...
Επίσης μάλλον πρέπει να στρώσω και γω μαζί του, γιατί τα CD μου ακούγονται διαφορετικά, πιο καθαρά, παρ'όλο που η πηγή μου είναι χάλια (ένα Samsung DVD player), και για μένα αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο.
Τώρα σειρά έχει μια αξιοπρεπής πηγή....

Με γειά! Καλή ευκαιρία.

Για αρχή, να πάρεις ένα καλώδιο για να συνδέσεις το DVD με τον ενσχυτή σου (αν δεν το έχεις αλλάεξει δηλαδή). Στα saturn που πήρες και τον ενισχυτή σουμ, θα βρεις Monster και Oelhbach από 25-30 Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Των 25 καλό είναι, δεν χρειάζεσαι παραπάνω. Μόλις το βάλεις πάνω, θα αλλάξει κι άλλο ο ήχος. Θα μετακομίσουν όλα μέσα στο δωμάτειό σου - θα έρθουν ποιό "μπροστά". Αν και τότε θέλεις να αλλάξεις το DVD και δεν θέλεις να δώσεις πολλά, πάρε ένα CD player από την Μarantz. Κάνε ένα search, έχουν γραφτεί πολλά στο forum.

Καλή συνέχεια.-bye-

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τα hints and tips.

Το CD θα πάει για τον επόμενο μήνα... (Πιθανώς κάποιο Maratz...)
(Πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις με το έτερον ήμισι...ελπίζω ότι κάποιοι καταλαβαίνουν...)

Από καλώδιο inteconnect με βόλεψε ένας φίλος...

Προς το παρών θα πρέπει να βρώ ένα σετ καλωδίων biwire σε προσιτή τιμή (2Χ4μ) γιατί αυτά που έχω είναι σ....ας το πώ ευγενικά : noname.

Av γνωρίζετε κάτι που μπορώ να αγοράσω πχ με 60-80 ευρώ (και δεν σας έχω κουράσει πια ) θα ήθελα να μου προτείνετε..

Και πάλι ευχαριστώ