Ενισχυτής για B&W DM 603 S3

mipsilan

New member
19 November 2013
11
Καλησπέρα σας,

Έιναι νέος στο forum και στο χώρο. Έχω ένα ζευγάρι B&W DM 603 S3 και αναζητώ ενισχυτή για να τα οδηγήσει. Το budget που σκέφτομαι να διάθεσω είναι μέχρι 1000 (ίσως μικρό για προ-τελικό).

Χωρίς να τους έχω ακούσει, έχω δείξει συμπάθεια στους ολοκληρωμένους A-S700 και A-S1000 της Yamaha.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν είχα τη βοήθεια-εμπειρία σας στην επιλογή ενισχυτή (και Phono stage-MM τουλάχιστον προς το παρόν- αν η πρότασή σας δε διαθέτει ενσωματωμένο).

Σας ευχαριστώ,
Μιχάλης

ΥΓ Δεν εντόπισα συγκεκριμένες προτάσεις σε σχετικά posts, αν κάτι μου ξέφυγε συγχωρέστε με!

Αν θυμάμαι καλά ο ήχος των 603 είναι λίγο βαρύς στο μπάσο και χρειάζονται προσοχή στην τοποθέτηση ώστε να μην μπουμάρουν. Ένας γρήγορος και με καλό ρεύμα ενισχυτής νομίζω ότι τους χρειάζεται. Κατά τη γνώμη μου κοίτα μόνο τον 1000 και όχι τον 700. Ηχητικά νομίζω ότι οι Yamaha ταιριάζουν στα B&W αυτών των σειρών.

Άλλη επιλογή θα μου άρεσε Primare

Αν θυμάμαι καλά ο ήχος των 603 είναι λίγο βαρύς στο μπάσο και χρειάζονται προσοχή στην τοποθέτηση ώστε να μην μπουμάρουν. Ένας γρήγορος και με καλό ρεύμα ενισχυτής νομίζω ότι τους χρειάζεται. Κατά τη γνώμη μου κοίτα μόνο τον 1000 και όχι τον 700. Ηχητικά νομίζω ότι οι Yamaha ταιριάζουν στα B&W αυτών των σειρών.

Άλλη επιλογή θα μου άρεσε Primare

Καλά θυμάσαι, είναι πράγματι δυνατά τα χαμηλά τους.
Από άποψη ισχύος οι 700 και 1000 αποδίδουν το ίδιο αλλά μάλλον αναφέρεσαι σε διάφορες στην τροφοδοσία.
Όσο για τον Primare εννοείς τον I22 ?

Καλά θυμάσαι, είναι πράγματι δυνατά τα χαμηλά τους.
Από άποψη ισχύος οι 700 και 1000 αποδίδουν το ίδιο αλλά μάλλον αναφέρεσαι σε διάφορες στην τροφοδοσία.
Όσο για τον Primare εννοείς τον I22 ?

Βλέποντας τη διαφορά και μόνο στο βάρος των δυο yamaha, όπου ο 1000 ζυγίζει σχεδόν το διπλάσιο από τον 700 καταλαβαίνεις ότι έχει άλλο τροφοδοτικό και προφανώς περισσότερο ρεύμα, ας αποδίδουν την ίδια ισχύ.

Για primare λέω και για τον i21 και τον i22, απλά ο i21 στο skroutz έχει κάτω από 1000 . Από όσο ξέρω δεν έχουν θέμα οδήγησης και θεωρώ ότι θα ταιριάξουν καλά με τα B&W.

Θυμάμαι πάντως παλαιότερα ότι πολλοί τα B&W τα οδηγούσαν με Rotel και είχαν πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Απλά επειδή κάποτε είχα τον RA-06 που δεν είχε drive γιαυτό και δεν το πρότεινα. Εκτός και πας σε σετ προ-τελικού, αλλά ξεφεύγεις στα χρήματα νομίζω και εκεί τότε μπορείς να βρεις πιο audiophile ενισχυτή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ότι και να ειπωθεί εδώ, το θέμα είναι να ακούσεις μόνος σου και να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κουβαλήσεις τα ηχεία σου, αλλά αν είσαι Αθήνα πιστεύω ότι μπορείς να βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν και να σου φέρουν στο χώρο σου ενισχυτές για να τους ακούσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ότι και να ειπωθεί εδώ, το θέμα είναι να ακούσεις μόνος σου και να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κουβαλήσεις τα ηχεία σου, αλλά αν είσαι Αθήνα πιστεύω ότι μπορείς να βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν και να σου φέρουν στο χώρο σου ενισχυτές για να τους ακούσεις.

Θα το παλέψω αλλά όπως επισημάνες τουλάχιστον τα ηχεία είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Μετά από συμπληρωματική αναζήτηση τι λέτε για τους NAD C375BEE και Audiolab 8200Q/8200P (ή 2x 8200M) ?

(Ξεφεύγουμε λίγο από τα 1000...)

Στα χρηματα που θες να δωσεις θα πηγαινα για τον XTZ,προταθηκε και ανωτερο αλλα

βλεπω οτι το προσπερασες

Ψάχνω όσο μπορώ περισσότερες επιλογές και προς το παρόν δεν έχω απορρίψει ή προσπεράσει καμία. Μαζεύω τις προτάσεις/εμπειρίες σας και προσπαθώ να αξιολογήσω.

Μετά από συμπληρωματική αναζήτηση τι λέτε για τους NAD C375BEE και Audiolab 8200Q/8200P (ή 2x 8200M) ?

(Ξεφεύγουμε λίγο από τα 1000...)

Για Audiolab δεν έχω άποψη. Ο NAD θα σου δώσει πολύ γκάζι και πιστεύω ότι θα ελέγξει πολύ καλά το "δύσκολο" μπάσο των 603, αλλά πιστεύω ότι σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις πολύ πιο μουσικό ενισχυτή όπως αυτόν

unico_primo.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για B&W DM 603 S3

Για Audiolab δεν έχω άποψη. Ο NAD θα σου δώσει πολύ γκάζι και πιστεύω ότι θα ελέγξει πολύ καλά το "δύσκολο" μπάσο των 603, αλλά πιστεύω ότι σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις πολύ πιο μουσικό ενισχυτή όπως αυτόν

unico_primo.jpg

Νομίζω οτι ειναι μια απο τις καλύτερες λύσεις.

...κι άλλοι υποψήφιοι παίχτες ! Εχω διάβασμα αυτή την εβδομάδα !!
Πάντως αν κάποιος έχει ιδέα που μπορώ να ακούσω εκτός από το να διαβάζω reviews και συγκριτικά ας στείλει pm..

Last edited:
Επιτρέψτε μου να εκφράσω μια ανησυχία (εύχομαι όχι πολύ ανόητη) για τις πιο ¨λιτές¨ (και μάλλον πιο κοντά στο hi-end) επιλογές που έχουν μόνο volume και input αλλά όχι (εμφανή τουλάχιστον) tone controls.

Πραγματικά απεχθάνονται να αλλάζω το θέμα του topic αλλά είναι βασική ανησυχία η δυνατότητα για μείωση των χαμηλών σε μεγαλύτερες εντάσεις (και σε μικρότερες με τα 603) ή εν τέλει μια διαφορετική ηχογράφηση που απαιτεί (σύμφωνα με τα όχι και τόσο έμπειρα αυτιά μου) λίγο έλεγχο. Ή ακόμα και το balance check μετά το κεφάλωμα ενός νέου cartridge (μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος πρώτος έλεγχος)

Εεεε.. μάλλον και ο πολύ μικρός χώρος με τη μικρή απόσταση των ηχειων από τους τοίχους δε βοηθάει την κατάσταση...

Ή μήπως είναι όλα ζήτημα κακής ενίσχυσης-ταιριάσματος και λύνονται auto-magically ? (εννοώ πως απλά δε χρειάζονται).

Αυτά και συγχωρέστε με για την παρένθεση...

Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά φαντάζομαι ότι έχει να κάνει καθαρά με τις επιλογές του εκάστοτε σχεδιαστή-κατασκευαστή μιας και υπάρχουν πολλοί καταπληκτικοί και ακριβοί ενισχυτές που έχουν ρυθμιστικά τονικότητας και άλλοι που δεν έχουν. Οι πιο έμπειροι και γνώστες ας απαντήσουν αυτοί καλύτερα.

Μετά από μερικές ακρόασεις και αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε έναν Roksan Caspian M2. Δυνατός, καθαρός και δε μου μπουμάρει τα 603. Όσο για την ανησυχία μου σχετικά με την απουσία ρυθμιστικών τονικότητας, προς το παρόν δεν έχω νοιώσει πως χρειάζομαι να αλλάξω κάτι. Γενικά τα αυτιά μου έιναι χαρούμενα.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Συγχαρητήρια!! Να σαι καλα να τον απολαμβανεις.. Για δωσε και ηχητικες εντυπώσεις

Με γειές, νομίζω πολύ καλή επιλογή. Χωρίς να τον έχω ακούσει, όλοι λένε πολύ καλά λόγια για τους roksan. Αφού στρώσει γράψε εντυπώσεις. Και δε νομίζω τελικά να σου λείψουν τα ρυθμιστικά τονικότητας.