Ενισχυτής για χαμηλά

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Θα ήθελα την γνώμη σας για τελικό ενισχυτή που θα οδηγήσει δύο 10" woofers.
Τίποτα άλλο,μόνο αυτά.Το σήμα που θα δέχεται θα είναι μέχρι τα 300 Hz.
Αυτή την δουλειά την κάνει ως τώρα ένας Densen B 300 και την κάνει πολύ καλά,αλλά εφ' όσον σκέφτηκα αυτόν μαζί με την E-MU να τα μετακομίσω και να φτιάξω ένα συστηματάκι στο γραφείο,η θέση θα χηρεύσει.
Φυσικά θα πρέπει να είναι κάτι ψωμωμένο,να μπορεί να ανταπεξέλθει στο καθήκον του.
Χροιές κλπ. δεν χρειάζεται να πούμε πως είναι άχρηστοι παράγοντες,το υπάρχον κροσάρισμα είναι στους 170 και με την βία πάει στους 200 όταν έχω κέφια.
Τα φώτα σας παρακαλώ.

Έτσι όπως το θέτεις μήπως να κοίταγες κατά... επαγγελματικού τύπου ενισχυτή... μεριά... λέω τώρα... που θα κάνει και λίγα λεφτά.

Xωρίς να ξέρω τα χαρακτηριστικά των "sub" για "καινούριο-οικονομικό" θα κοίταζα προς xtz.
για μτχ υπάρχει ένας nad 275 για πολύ ξύλο... πληροφορίες με pm (δεν βγήκε σε αγγελία απ'ότι ξέρω). Δεν ξέρω αν γεφυρώνει ο Β-300 υπάρχει και τέτοιος σε αγγελία...
για diy μίλα με το Νίκο Πετραλιά για αρχή.

δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα για το μπασο στο χαι φαι..

ποσο χαμηλα μπορει να αποδωσει με τι ελενχο...ατακα,...
εχει νοτα αρμονια κλπ.
εδω παλευουμε να βρουμε και σωστα καλωδια για να παρουμε αυτο, που ειναι ουσιαστικο κομματι...
αν δεν σε ενδιαφερουν ολα αυτα πας προς επαγγελματικο μερια που θα σου μεινει κ κανα ευρο στην τσεπη

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κι εγώ μεταξύ class D κι επαγγελματικού σκεφτόμουν.Τουλάχιστον κάποιον χωρίς φουρφούρια.
Ο B 300 δεν γεφυρώνεται.
Και ο Nad είναι δοκιμασμένη και καλή λύση.Κι ο XZT επίσης.
Το θέμα είναι όμως πως τεχνικά τουλάχιστον,οι class d μου φαίνονται πιο ικανοί για αυτήν την δουλειά που η πλειονότητα των ενισχυτών πάσχει.Ειδικά στα πολύ χαμηλά που μετράνε άψογα.(από θέμα γραμμικής απόκρισης στα χαρτιά τουλάχιστον).
Πάντως,είναι όντως κρίμα για το Densen,δεν καταφέρνω ούτε να τον κάνω να ζεσταθεί με τόσο εύκολα φορτία...(Crossover-less γαρ....)
Τα γούφερ είναι 8ωμα,ακόρντιαν συραουντ,και φιλοξενούνται σε 87 λίτρα καμπίνα.

εχει νοτα αρμονια κλπ.
εδω παλευουμε να βρουμε και σωστα καλωδια για να παρουμε αυτο, που ειναι ουσιαστικο κομματι...
αν δεν σε ενδιαφερουν ολα αυτα πας προς επαγγελματικο μερια που θα σου μεινει κ κανα ευρο στην τσεπη

έτσι θέλει το σύστημα να πιστεύεις! :flipout:

Έχεις στο μυαλό σου ότι επαγγελματικό = μη ποιοτικό, κάτι που είναι πολύ λάθος, μη ξεχνάς ότι οι μουσικές παράγονται σε στούντιο με...επαγγελματικά μηχανήματα.

Πάρε έναν crown reference ας πούμε και σύγκρινέ τον με οποιονδήποτε ενισχυτή θέλεις, και όχι μόνο για τα χαμηλά...

Υπάρχουν κακοί και καλοί ενισχυτές και στο home audio και στο pro audio...

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι Pro ενισχυτές είναι υποδεέστεροι, με τη διενίσχυση και τον περιορισμό του συχνοτικού εύρους στη λειτουργία του ένας ενισχυτής από μέτριος μπορεί να αποδειχθεί...τεφαρίκι!

εχει νοτα αρμονια κλπ.

Φυσικά και με νοιάζει η ατάκα που με την παρούσα σύνθεση είναι όπως την θέλω.
Κι αυτό είναι και το ζητούμενο,ο έλεγχος.
Εδώ δεν πρόκειται περί sub,φαντάσου πως τα υφιστάμενα μεγάφωνα δεν είναι καν γούφερ,είναι μιντγουφερ,ανεβαίνουν εως τα 4 ΚΗz εκ των προδιαγραφών τους.
Με την τοποθέτηση στην συγκεκριμένη καμπίνα κατεβαίνουν στους 33 και κροσάρονται ενεργά μέχρι και τους 220.Στην επιλογή τους ελήφθη υπ' όψιν η μηδενική ανάδραση των Densen απ' τον Μπουλ και με τα μαγικά του έκανε να έχω αυτό το μπάσο που έχω χωρίς υποψία του μπουμπουνίματος που κάνουν τα sub,με μεγάλο ατού τα ακαριαία κοψίματα και τα σώματα που για όποιον έλεγε πως δεν διαθέτουν οι Densen ας κοπιάσει να δει,χε χε...
Και στον τομέα του ελέγχου τα class d (όχι απαραιτήτως επαγγελματικά) τον έλεγχο έχουν νομίζω.
Το πρόβλημά τους με τα ψηλά που ξυρίζουν όπως λένε μερικοί (σωστή απόκριση όπως λένε άλλοι),δεν μας ενδιαφέρει καν,δεν θα φτάσουν ποτέ εκεί.
Αν έχω λάθος στον συλλογισμό μου,ευχαρίστως να με διορθώσετε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κι εγώ μεταξύ class D κι επαγγελματικού σκεφτόμουν.Τουλάχιστον κάποιον χωρίς φουρφούρια.
Ο B 300 δεν γεφυρώνεται.
Και ο Nad είναι δοκιμασμένη και καλή λύση.Κι ο XZT επίσης.
Το θέμα είναι όμως πως τεχνικά τουλάχιστον,οι class d μου φαίνονται πιο ικανοί για αυτήν την δουλειά που η πλειονότητα των ενισχυτών πάσχει.Ειδικά στα πολύ χαμηλά που μετράνε άψογα.(από θέμα γραμμικής απόκρισης στα χαρτιά τουλάχιστον).
Πάντως,είναι όντως κρίμα για το Densen,δεν καταφέρνω ούτε να τον κάνω να ζεσταθεί με τόσο εύκολα φορτία...(Crossover-less γαρ....)
Τα γούφερ είναι 8ωμα,ακόρντιαν συραουντ,και φιλοξενούνται σε 87 λίτρα καμπίνα.

Oι Nad έχουν πολύ καλό χαμηλό!

Πάρε έναν crown reference ας πούμε και σύγκρινέ τον με οποιονδήποτε ενισχυτή θέλεις, και όχι μόνο για τα χαμηλά...

Υπάρχουν κακοί και καλοί ενισχυτές και στο home audio και στο pro audio...

Θηρίο....οι μετρήσεις του στο stereophile είναι για φόβο...