Ενισχυτης για Chario Premium 2000T ?

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Καλημερα!
Μετα απο 3-4 χρονια συμβιωσης με εναν καλο (θεωρω) AV ενισχυτη, τον Onkyo 875 λεω να κοιταξω ή καποιον καλο 2καναλο και να θυσιασω το 5.1 (υπολοιπα chario της ιδιας σειρας) ή καποιον πιο hifi 5.1
Επειδη δεν εχω ομως γνωσεις απο μηχανηματα αλλα ειμαι μουσικος (με αποψη :ears: ) θα ηθελα οι προτασεις να ειναι για ακουσματα κλασικης, jazz, soul, με καποιες αναζητησεις (που εχω) προς electro.
Το badget να παραμεινει κοντα/κατω απο 2.000 εκτος αν υπαρχουν προτασεις που θα αξιζαν να ψαξω σε μεταχειρισμενους απο forum, internet, ebay κλπ.
Η πηγη μου θα ειναι το ΗΤ-PC που θα ψαξω να του προσθεσω ενα καλο DAC (επισης αν εχετε προτασεις γιατι τα θεματα με τους DAC ειναι χαοτικα) για τις δυκαναλες αναγκες μου.

Ευχαριστω!

Πάντως ο ενισχυτής σου έχει πλήρες σετ από preout εξόδους απότι είδα στο internet άρα μπορείς να πάρεις ένα δικάναλο με htpassthrough και να ακούς και πολυκάναλο κανονικά χρησιμοποιώντας τα τελικά στάδια του νέου ενισχυτή για τα front και να ακούς μουσική συνδέοντας το όποιο dac σε μια είσοδο του νέου ενισχυτή όπου πλέον ο avr σου θα είναι απλός ακροατής όπως εσύ και όλη τη δουλειά (προενίσχυση και τελική ενίσχυση) θα την κάνει ο "νέος".

Ο χωρος μου ειναι ενα παραλληλογραμμο 10x6 οπου το δεξι του μερος (τετραγωνο) 6x6 ειναι το σαλονι μου που εχω στησει το home cinema...
Ετσι εχω δυο τοιχους με αποσταση μεταξυ τους 6 μετρα μπρος πισω μου, δεξια μπαλκονοπορτα με "βαρια" κουρτινα και αριστερα συνεχιζεται για αλλα 4 μετρα η κουζινα.
Θα ηθελα προτασεις οχι για το πως να κανω το setup ή τις συνδεσεις, αλλα τι ενισχυτη προτεινετε αν εχετε αποψη για τα ηχεια αυτα...

Ο χωρος μου ειναι ενα παραλληλογραμμο 10x6 οπου το δεξι του μερος (τετραγωνο) 6x6 ειναι το σαλονι μου που εχω στησει το home cinema...
Ετσι εχω δυο τοιχους με αποσταση μεταξυ τους 6 μετρα μπρος πισω μου, δεξια μπαλκονοπορτα με "βαρια" κουρτινα και αριστερα συνεχιζεται για αλλα 4 μετρα η κουζινα.
Θα ηθελα προτασεις οχι για το πως να κανω το setup ή τις συνδεσεις, αλλα τι ενισχυτη προτεινετε αν εχετε αποψη για τα ηχεια αυτα...

καλά ντε μη βαράς :bigcry:
Στο ξεκαθάρισα για να ξέρεις πως δε χρειάζεται να ξηλώσεις το home cinema και αντίστοιχης ποιότητας πολυκάναλο σύστημα στα λεφτά του δικάναλου σε στερεοφωνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να πάρεις οπότε το πολυκάναλο hifi απορρίπτεται. Μια καλή ιδέα ίσως ήταν ο hegel h100 ο οποίος έχει και ενσωματωμένο dac, αλλά καλύτερα να σου προτείνει μηχάνημα κανένας πιό έμπειρος :)

Οχι βρε, δεν βαραω! Το κεφαλι μου βαρουσα πριν λιγες μερες που ακουσα εναν Alchemist forseti APD15 και εχω χασει τον υπνο μου εκτοτε...

Παει καιρος που το ψαχνα, δεν πηρα και καμια απαντηση. Μετα εμπλεξα σε μετακομιση και τωρα το ψαχνω παλι...
Τα χαρακτηριστικα των ηχειων μου ειναι... (αντιγραφη απο το site)

Drivers 1 Tweeter 27 mm Soft Dome 1 Midrange 170 mm Fibra di Cellulosa 1 Woofer 170 mm Fibra di Cellulosa
Sensitivity 89 db SPL / 1 m / 2,83 V rms
Frequency @-3dB 45 - 20.000 Hz
Xover Frequency 180 / 1.350 Hz
Rated Impedance 4 Ohm
Suggested Amplifier 50 - 150 Watt / 4 Ohm

Και θα ηθελα να ρωτησω αν (για να εχω και το usb dac) ειναι καλη η επιλογη του xandak XA6900 (II)

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Power output: 2x100W(8Ω)
THD: <0.15%
SNR: 90dB A-Weighted
Frequency response: 10Hz~100KHz
Sensitivity: 300mV

Ή αν θα ηταν καλυτερος ο ΧΑ6200 απο θεμα ηχου ή χαρακτηριστικων (θυσιαζοντας το dac οπου θα βρω τη λυση)...

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Output Power: 100W (8ohm) - 170W (4ohm)
Freq. Response: 10Hz-100KHz (-0.5dB)
T.H.D. <0.05%
S.N.R: >93dB

Παιζει να παρω παραμασχαλα τα ηχεια και να παω να τα ακουσω στον αντιπροσωπο? :stupid:

επειδη ο χωρος σου ειναι μεγαλος, καλο θα ειναι ο ενισχυτης να ειναι ισχυρος, κ σε ρευμα. Nad C375BEE και Yamaha A-s2000 θα σου κατσουν καλα. Aπο Xindak κοιτα τον 6950.

Καλημέρα. Είδα το ποστ, να ενημερώσω πως έχω τον χειροποίητο ενισχυτή bianka ενός μέλους του φόρουμ, είναι πολύ καλός, ίσως θα έπρεπε να τον δοκιμάσεις. Μπορώ να του πω και να σου δώσει να τον δοκιμάσεις. Δεν έχεις να χάσεις κάτι, ίσως μάλιστα ξαφνιαστείς ευχάριστα!

Απάντηση: Re: Ενισχυτης για Chario Premium 2000T ?

επειδη ο χωρος σου ειναι μεγαλος, καλο θα ειναι ο ενισχυτης να ειναι ισχυρος, κ σε ρευμα. Nad C375BEE και Yamaha A-s2000 θα σου κατσουν καλα. Aπο Xindak κοιτα τον 6950.

Για class D (παρακαλω μη βαρατε αν ειναι ιεροσυλια μετα απο αυτους που μου προτεινατε... το ψαχνω ακομη) θα μου προτεινατε καποιον?
Πχ τον "νεο" pioneer A70? (Ως μουσικος/τσελιστας/καλλιτεχνης εχω και εντονη την οικολογικη συνειδηση)

Καλημέρα. Είδα το ποστ, να ενημερώσω πως έχω τον χειροποίητο ενισχυτή bianka ενός μέλους του φόρουμ, είναι πολύ καλός, ίσως θα έπρεπε να τον δοκιμάσεις. Μπορώ να του πω και να σου δώσει να τον δοκιμάσεις. Δεν έχεις να χάσεις κάτι, ίσως μάλιστα ξαφνιαστείς ευχάριστα!
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, θα το ψαξω και αυτο σιγουρα!

Αυτη τη βδομαδα μετακομισα(με)... ερχεται και ο γιος σε λιγο και ο χωρος απο τοτε που ξεκινησα το τοπικ (!!!) φυσικα αλλαξε και αυτος...
Το σχεδιαγραμμα ειναι το παρακατω και δυστυχως (εχει ενα τζακι στη γωνια που θα πρεπει να μονωσω καλα καπως την καμπινα του ηχειου για να μην το παρω στο χερι). Ετσι ειναι μικροτερος (~37τμ) απο οτι πριν (~60τμ) αλλα οχι μικρος γιατι το σπιτι ειναι ψηλοταβανο (μιλαμε για 3.3μ υψος).

sample.jpg

Ανακεφαλαιονοντας (γιατι νομιζω σας κουρασα) ποιος ενισχυτης κοντα στο +1000 απο τους: yamahaS2000, pioneerA70, xindak6950hybrid θα ηταν καλος παρτενερ για τα ηχεια μου που θα ηθελα να τα θαυμαζω ακουγοντας κλασικη και λιγο jazz?
Σε λιγο λεω να τα παρω παραμασχαλα και να παω να τα ακουω...
Ενδιαφερον δειχνω και για τα dac που εχουν οι pioneer και xindak μιας και θα τo χρησιμοποιω...

ΥΓ. Εχω πελαγωσει!!!

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτης για Chario Premium 2000T ?

Για class D (παρακαλω μη βαρατε αν ειναι ιεροσυλια μετα απο αυτους που μου προτεινατε... το ψαχνω ακομη) θα μου προτεινατε καποιον?
Πχ τον "νεο" pioneer A70? (Ως μουσικος/τσελιστας/καλλιτεχνης εχω και εντονη την οικολογικη συνειδηση)

δεν μπορω να σου προτεινω ανεπιφυλακτα καποιον απο τους class d της κατηγοριας αυτης, προσωπικα θα προτιμουσα AB ταξης ενισχυτικο σε αυτα τα χρηματα. Αυτο που θα σε προετρεπα να κανεις ειναι να ψαξεις να βρεις ποιοι ενισχυτες μπορει να σου παραχωρηθουν για ακροαση στο σπιτι σου, class d ή μη, για να ειναι πιο ασφαλης η επιλογη σου.

Last edited: