Ενισχυτης για παλια ηχεια

2_CV

New member
10 February 2010
31
Καλησπερα σε ολους.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ενας ενισχυτης, με τα χρονια, χανει καπως την αποδοση του. Ειναι ενας DENON PMA 300V, τιποτα το σπουδαιο και τα ηχεια TDL RTL3. Ξερει κανενας αν με καλυτερο ενισχυτη μπορει να βελτιωθει ο ηχος με αυτα τα ηχεια; Τα ηχεια ειναι 14 χρονων και ο ενισχυτης...25.

Χάνει φυσικά.
Αν τα ηχεία είναι στα καλά τους σε θέμα μεγαφώνων αξίζει να ασχοληθείς ώστε να δοκιμάσεις κάποιους άλλους ενισχυτές.
Υπάρχει και η λύση της "ανακατασκευής" του ενισχυτή αλλά είναι μανούρα η ιστορία...

Τι ενισχυτης θα μπορουσε να προταθει γι αυτα τα ηχεια, αν τα ξερει καποιος; τα μεγαφωνα καλα είναι και παιζουν καλα. Εχω ομως την εντυπωση ότι ο ήχος θολωνει στη λεπτομέρεια καπως.

τα ηχεια ειναι πολυ καλα, απο τα καλυτερα στην κατηγορια τους οταν εβγαιναν.

Ενας Creek Evo II στα 550 ευρω μπορει να κανει αμεσως τη διαφορα. Δεν ξερω ποσα θες να ξοδεψεις..

Το ποσο δεν μου ειναι υπερβολικο, αν ημουν σιγουρος οτι θα ειχα πραγματικη βελτιωση. Εχω την εντυπωση οτι η ταλαντωση των μεγαφωνων ειναι καπως μη ελεγχομενη, δεν εχει αυστηροτητα ο ηχος.

Το ποσο δεν μου ειναι υπερβολικο, αν ημουν σιγουρος οτι θα ειχα πραγματικη βελτιωση. Εχω την εντυπωση οτι η ταλαντωση των μεγαφωνων ειναι καπως μη ελεγχομενη, δεν εχει αυστηροτητα ο ηχος.

με αυτο που λες καταλαβαινω οτι μαλλον εννοεις οτι στις χαμηλες δεν εχεις ταχυτητα και ελεγχο. Και να θελεις φιλε μου, ο ενισχυτης σου δεν μπορει.. Δεν εχει το ρευμα για να χειριστει αυτα ειδικα τα ηχεια.

Διαφορα θα δεις, για την ακριβεια θα σου φανει οτι ξημερωσε αλλα αν εχεις τι δυνατοτητα συνεδεσε καποιον πιο καινουριο ενισχυτη καποιου φιλου σου ισως, να δεις τι γινεται

Μακαρι να´ναι ετσι. Θα με βολεψει πολυ, γιατι αυτη τη στιγμη δε μπορω ν'αλλαξω ολοκληρο συστημα. Και τα ηχεια αυτα τ'αγαπαω... Απομενει να βρω το...θυμα!

Aλλοι ενισχυτες γι αυτα τα ηχεια προτεινονται σ'αυτη την κατηγορια;

Υπαρχει η φημη οτι οι Yamaha ειναι καπως 'στεγνοι', 'ξεροι' στον ηχο. Τι ισχυει;

ο συγκεκριμμενος δεν ειναι στεγνος, απλα δεν ειναι τοσο "βαρυς" στο μπασσο. Βεβαια ειναι καλη επιλογη αλλα στα λεφτα που ειναι ο Creek για μενα δεν εχει αντιπαλο

καμια 150αρα ευρω τουλαχιστον και ειναι μανουρα που λεει ο φιλος. Αντιστασεις (καποιες), πυκνωτες εξομαλυνσης, τρανζιστορ εξοδου, αν χρειαζονται διακοπτες ή και ποτενσιομετρο.....
Και ανακατασκευασμενος να ταν, και ακομα καινουριος, ειναι λιγος για να οδηγησει τα ηχεια αυτα.
Δεν αξιζει τον κοπο, εκτος αν επροκειτω για καποιο μηχανημα αναφορας της εποχης.

Για να τον εχω για δευτερη χρηση λεω. Ετσι κι αλλιως παρηγγειλα τον EVO 2. Επειδη γενικα δουλευει, ποτενσιομετρο, τρανζιστορ εξοδου(εχει ολοκληρωμενο) και τετοια, δεν θα χρειαστει νομιζω. Ισως μονο οι μεγαλοι πυκνωτες αν αλλαχτουν, να βελτιωσουν την κατασταση ( ; )

Για να τον εχω για δευτερη χρηση λεω. Ετσι κι αλλιως παρηγγειλα τον EVO 2. Επειδη γενικα δουλευει, ποτενσιομετρο, τρανζιστορ εξοδου(εχει ολοκληρωμενο) και τετοια, δεν θα χρειαστει νομιζω. Ισως μονο οι μεγαλοι πυκνωτες αν αλλαχτουν, να βελτιωσουν την κατασταση ( ; )

το οτι δουλευει το ξερω, απλα ολα τα ηλεκτρικα στοιχεια πλην ποτενσιομεντρων κλπ, ειναι "πεσμενα" και θελουν αλλαγη. Απλα τωρα παιζει, αλλα πως παιζει...
Το "φρεσκαρισμα" το κανεις για να παιζει οπως πρεπει να παιζει.

Καλοακουστος ο Evo!

Ευχαριστω! Οταν τον παρω θα γραψω εντυπωσεις. Ξερουμε καποιον που να κανει το ''φρεσκαρισμα'' μηπως, να ερθω σε συνεννοηση;