Ενισχυτής για Proac Response D18

Har.angel

New member
11 January 2010
53
Χώρος 30 τ.μ - Πηγή Naim CD 5i, ενισχυτής Naim CD5i. Μουσικά ακούσματα κυρίως jazz, και classic rock.

Πρός αλλαγή ενισχυτή με budget 3.500-4.000. Κατά γενική ομολογία τα ηχεία ταιριάζουν πολύ με λάμπα ή τάξη Α και σε αυτή την κατεύθυνση λέω να κινηθώ. Ενισχυτές που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι

- Audio Research vsi 60
- Carry sli-80
- Sugden masterclass ia-4

Εχει κανείς εμπειρία από τους παραπάνω - η κάποιον άλλο. Γνωρίζετε αν είναι εφικτή η ακρόαση τους στο χώρο μου γιατί αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξεις κάπου. Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.

Πιστευω οτι κάνεις κάποιο λάθος και είνα σημαντικά στο στήσιμο των μηχανημάτων
εχεις μάλλον τον naim τον 50 watt τον nait????
και θέλεις να τον αντικαταστήσεις μέ άλλον ξανά στα 50 watt λαμπάτο ή σε τάξη Α
το ηχείο απο οτι διαβάζω δεχεται ισχύ απο 20-150 watt
θα πρέπει να ψαχτείς σε ενισχυτή με περισσότερα watt και οχι για τα ιδια watt αλλά σε διαφορετική vesion λάμπα ταξη Α κλπ

Ο αντιπρόσωπος της Proac φέρνει και τους Ear. Δε χάνεις τίποτα να τους ακούσεις. Κατόπιν συνεννόησης, θα μπορεί να το στήσει με το ηχείο σου.

Ο Cary είναι 80 watts σε ultra linear mode που δεν τα λες και λίγα.
Εξαιρετικά μηχανήματα είναι και τα μοντέλα της Luxman σε τάξη Α που ακούγονται πολύ μεγαλύτερα από αυτό που προδιαθέτει η ισχύ τους.
Αλλά ίσως υπερβαίνουν το budget.

Μπαίνοντας στο site του Ορφέα, που μας έστειλε ο panoramius, μου γυάλισε αυτό (ξέροντας τον ήχο της φίρμας):
http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=232
Αν και δεν μας είπες αν σ' ενδιαφέρουν τα x-demo (προσωπικά είμαι υπέρ), δεν χάνεις τίποτα να το τσεκάρεις.

Εχω τα D15 με Plinius 9200 και ειμαι υπερευχαριστημενος απο το αποτελεσμα τον προτεινω χωρις δευτερη κουβεντα.
Στις αγγελίες καποιο μέλος πουλαει τον 9100,κανε μια ακροαση.

Last edited by a moderator:
Aπο λάμπα κάτι σχετικά προσιτό απο Jadis. Εξαιρετικός -κλασσικός-συνδυασμός με τα Proac,με τον οποίο έχω ζήσει.Δύναμη,αβυσσαλέο μπάσσο κι εκτεταμένα πρίμα,μεγάλος ήχος,συγκινητικά μεσαία.

photo1_15.jpg
Jadis Orchestra

photo1_119.jpg
Jadis I 35

Απο τρανζίστορ τα έχω ακούσει να παίζουν θαυμάσια με τον ξεχωριστό Leema Tucana 2:

leema-acoustics-tucana-ii-429691.jpg

TUCANAII.jpg

Αν ο χώρος σου είναι μικρομεσάιος θάλεγα να πάς σε πολύ καλή λάμπα-μακράν καλύτερος συνδυασμός.Αν είναι μεγάλος,σε τρανζίστορ(αλλά ποιοτικό κι ισορροπημένο γιατί αλλιώς θα είναι κουραστικό το αποτέλεσμα).

Last edited:
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Proac Response D18

Πιστευω οτι κάνεις κάποιο λάθος και είνα σημαντικά στο στήσιμο των μηχανημάτων
εχεις μάλλον τον naim τον 50 watt τον nait????
και θέλεις να τον αντικαταστήσεις μέ άλλον ξανά στα 50 watt λαμπάτο ή σε τάξη Α
το ηχείο απο οτι διαβάζω δεχεται ισχύ απο 20-150 watt
θα πρέπει να ψαχτείς σε ενισχυτή με περισσότερα watt και οχι για τα ιδια watt αλλά σε διαφορετική vesion λάμπα ταξη Α κλπ

Πρωτιστο ρολο σ'εναν ενισχυτη ειναι η επαρκεια ρευματων,αυτα καθοριζουν την οδηγικη ικανοτητα ενος ενισχυτη
Σε δευτερο ρολο ερχονται τα watt

στα 30 τ.μ. και με δεδομένο πως τα proac δεν είναι και τα πλέον ευαίσθητα προσωπικά θα ήθελα παραπάνω εντάσεις από αυτές που μπορεί να μου προσφέρει ένας ενισχυτής 50w.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Proac Response D18

Πρωτιστο ρολο σ'εναν ενισχυτη ειναι η επαρκεια ρευματων,αυτα καθοριζουν την οδηγικη ικανοτητα ενος ενισχυτη

Μονο ο συνδιασμος τους ειναι που μπορει να ''ξεζουμισει'' ενα ηχειο.Φυσικα αυτο δεν εχει να κανει με την ηχητικη ''ταυτοτητα'' του ενισχυτη,η οποια θα φανει μονο με ακροασεις-δοκιμες και η σου αρεσει η οχι.Μπορει πχ να εχεις καποιον ενισχυτη με επαρκεστατο ρευμα,αλλα οταν τον βαλεις σε ηχειο που για να ''ζωντανεψει'' σε σταθμες θελει πολλα βατ,τι να το κανεις το ρευμα,''ψοφιος'' θα ακουγεται.Βεβαια ( και μην γελασεις ),σε καποιους αρεσει η...υποοδηγηση και θεωρουν πολυ μουσικο το φουσκοπλαδαρο μπασο στις χαμηλες εντασεις και ''λενε'' δεν τους ενδιαφερει να ακουσουν σε μεγαλυτερες εντασεις( εκει ''ζοριζουν'' τα πραγματα...),οποτε...βολευονται και ειναι ευχαριστημενοι με αυτο που ακουν. Ολες οι αποψεις,ειναι φυσικα σεβαστες:)

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Proac Response D18

Κάνεις λάθος αγαπητέ
δηλαδή ένας ενισχυτής με μεγάλο τροφοδοτικό και 50 watts ισχύ απο οτι γράφεις
θα οδηγήσει καλύτερα τα 801
απο εναν ενισχυτή 500 watt αλλά με χειρότερο τροφοδοτικό
δεν νομίζω

Εγώ θα πρότεινα στον φίλο που έβαλε το νήμα κανέναν symphonic line RG 10 πχ που και ρεύματα έχει και 150 watt είναι και αξιόπιστος ειναι και μπορεί να βρεθεί και απο 2ο χέρι
μετά απο δοκιμή φυσικά στον χώρο του

Από όσα Proac έχω ακούσει έχουνε την εικόνα του ήχου τους λίγο μπροστά.Στην θέση σου θα πήγαινα στον Cary από τα τρία μηχανήματα που αρχικά ανέφερες.Eίχα τον sli-30 για επτά χρόνια....διαχρονικός-μουσικός ήχος για όλα τα γούστα απλά σχετικά "μαλακός" σε ηχόχρωμα θεωρώ ότι θα ταιριάξει γάντι με την ζωντάνια των ηχείων σου.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Proac Response D18

Παιδιά ευχαριστώ. Ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τα JADIS πρέπει να είναι εξαιρετικά μηχανήματα. Αναρωτιέμαι αν ο JADIS I-35 θα οδηγήσει σωστά τα ηχεία - η μήπως πρέπει να κινηθώ σε πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας π.χ. orchestra. Δεν ξέρω επίσης σε τι τιμές κινούνται. Γνωρίζεται ποιος είναι ο αντιπρόσωπος της εταιρείας. Επίσης την Carry ποιος την αντιπροσωπεύει? Θεωρώ σημαντικότατο να μπορώ να ακούσω τα μηχανήματα στο χώρο μου.
Βασικά ο naim nait (50 wats) που παίζουν τώρα είναι καλός αλλά έχω ανεπάρκεια στις χαμηλές συχνότητες που γνωρίζω ότι υπάρχουν στην ηχογράφηση, και που απλά δεν ακούγονται ή είναι αναιμικές με αποτέλεσμα σε ακούσματα Jazz νιωθεις έντονα την έλλειψη. Ουσιαστικά λοιπόν ψαχνω κάτι με "καλό" χαμηλό χωρίς όμως να χάσω σε μουσικότητα.
Τα Symphonic line - σε solid state - είναι επίσης μια ενδιφέρουσα πρόταση που δεν περνούσε από το μυαλό μου. Αν και ποτέ μη λές ποτέ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Proac Response D18

H αντιπροσωπεία JADIS είναι η ABSOLUTE AUDIO. http://www.absoluteaudio.gr/
Δέχονται με ραντεβού ακροάσεις

Αν σε συγκινούν οι λυχνίες,πήγαινε κι άκουσε με τα Proac και τον εξαιρετικό ολοκληρωμένο SET Viva Solista mk 3 http://www.stepcom.gr/?view=lp&id=12

O τιμές είναι γύρω στα 3000 ο Orchestra και 5500 ο I35 κι επίσης γύρω στα 5500 κι ο Viva.

Αν μείνεις σε Naim κινήσου απο τον τελικό 200 και πάνω.

Last edited:

Παιδιά ευχαριστώ. Ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τα JADIS πρέπει να είναι εξαιρετικά μηχανήματα. Αναρωτιέμαι αν ο JADIS I-35 θα οδηγήσει σωστά τα ηχεία - η μήπως πρέπει να κινηθώ σε πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας π.χ. orchestra. Δεν ξέρω επίσης σε τι τιμές κινούνται. Γνωρίζεται ποιος είναι ο αντιπρόσωπος της εταιρείας. Επίσης την Carry ποιος την αντιπροσωπεύει? Θεωρώ σημαντικότατο να μπορώ να ακούσω τα μηχανήματα στο χώρο μου.
Βασικά ο naim nait (50 wats) που παίζουν τώρα είναι καλός αλλά έχω ανεπάρκεια στις χαμηλές συχνότητες που γνωρίζω ότι υπάρχουν στην ηχογράφηση, και που απλά δεν ακούγονται ή είναι αναιμικές με αποτέλεσμα σε ακούσματα Jazz νιωθεις έντονα την έλλειψη. Ουσιαστικά λοιπόν ψαχνω κάτι με "καλό" χαμηλό χωρίς όμως να χάσω σε μουσικότητα.
Τα Symphonic line - σε solid state - είναι επίσης μια ενδιφέρουσα πρόταση που δεν περνούσε από το μυαλό μου. Αν και ποτέ μη λές ποτέ.
Μήπως πρέπει να τ ακούσεις και μ αυτά που προτείνει ο αντιπρόσωπος??Εγώ τα D15 μ ολοκληρωμένο και προ-τελικό Α5 ΔΕΝ τα συμπάθησα αλλά και με ν ολοκληρωμένο σε τάξη Α που κάνει θραύση παντού σε περιοδικά και blogs αλλά και καταστήματα στο εξωτερικό (μου διαφεύγει ο τύπος, s35 νομίζω)καθηλώθηκα.Πραγματικό γαϊδούρι σε οδήγηση καθαρότητα και drive , Musical Fidelity στις καλίτερες στιγμές της.Αν μπορέσεις ν ακούσεις και τον προ-τελικό Α5 παλιότερο μοντέλλο με το ηχείο σου ίσως εσένα σ αρέσει..Προσωπικά ο ήχος τους είναι πολύ διάφανος και διαυγής ,αλλά έχανε στα σώματα .Εμένα μου έκατσαν με προ-τελικό AUDIO RESEARCH όχι όμως με τον παθητικό της που αναφέρεις παραπάνω.

Ο ολοκληρωμένος που αναφέρθηκα προηγουμένως και πραγματικά χρήζει ακρόαση απ όλους όσους κινούνται σ αυτήν την κατηγορία τιμής είναι ο AMS35i,αναφοράς στο Hi-Fi World και Hi-Fi Choice,λόγω της εκκωφαντικής μεταγραφής στα έντυπα μέσα που ασχολούνται με το χόμπυ μας του κ. D.Page (φανατικού πικαπά κ συλλέκτη).
[h=2][/h]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής για Proac Response D18

Κάνεις λάθος αγαπητέ
δηλαδή ένας ενισχυτής με μεγάλο τροφοδοτικό και 50 watts ισχύ απο οτι γράφεις
θα οδηγήσει καλύτερα τα 801
απο εναν ενισχυτή 500 watt αλλά με χειρότερο τροφοδοτικό
δεν νομίζω

Δεν μιλαμε για ακραιες καταστασεις!!!