ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

sxride

New member
3 December 2008
7
Πειραιάς
Kαλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο site και θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ενισχυτη.
Εχω τα παρακατω ηχεια´´
rf-62 rc-52 rs-52 rsw-12
oδηγουνται απο τον MARANTZ SR-4500 προσωρινα.

Δοκιμασα τον ONKYO 906 του φιλου μου και μου φανηκε υπερβολικος,στην ταινια που βαλαμε(GLADIATOR) εμεινα αφωνος,αλλα στη μουσικη απογοητευτηκα μπορει να εφταιγε το AYDYSSEY, γιατι μου ειχε βαλει τα ηχεια-5db.

Θα ηθελα εναν ενισχυτη που να αποδιδει καλυτερα στην μουσικη,αφου το συστημα τον ηχειων ενδεικνηται για home cinema.Ευχαριστω εκ τον προτερων.

Kαλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο site και θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ενισχυτη.
Εχω τα παρακατω ηχεια´´
rf-62 rc-52 rs-52 rsw-12

Δοκιμασα τον ONKYO 906 του φιλου μου και μου φανηκε υπερβολικος,στην ταινια που βαλαμε(GLADIATOR) εμεινα αφωνος,αλλα στη μουσικη απογοητευτηκα μπορει να εφταιγε το AYDYSSEY, γιατι μου ειχε βαλει τα ηχεια-5db.

Θα ηθελα εναν ενισχυτη που να αποδιδει καλυτερα στην μουσικη,αφου το συστημα τον ηχειων ενδεικνηται για home cinema.Ευχαριστω εκ τον προτερων.

Μα αφού όπως λές και εσυ το σύστημα των ηχείων σου είναι κυρίως γιά κινηματογράφο,πως είναι δυνατόν ένας ενισχυτής να αλλάξει αυτη την παράμετρο.Τα ηχεία είναι ο τελικός και ποιό καθοριστικός κρίκος στην ακουστική αλυσίδα και με όποιον ενισχυτή και να τα συνδέσεις δεν γίνεται να αλλάξουν φιλοσοφία απο αυτόν...

Καλώς ήρθες κοντά μας και καλή συνέχεια...

Θα ηθελα καποιες συγκεκριμενες προτασεις γιατι ο MARANTZ μουσικα ηταν πιο μπασατος απο τον ONKYO ασχετα με τα γκαζια του δευτερου.Οσο για τα χρηματα,μπορω να διαθεσω μεχρι 1300 ευρω

Έχοντας πρόσφατα αγορασμένα τα ίδια μπροστινά και σε λίγο καιρό θα προχωρήσω σε αγορά a/v γιατί ο παλιός μου δεν με ικανοποιεί,θα ήθελα να τα ακούσω με τον harman kardon 255 ή 355,το πως θα γίνει αυτό δεν έχω βρει ακόμα,αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε.
Θεωρείται αρκετά "μουσικός"γι'αυτό στον προτείνω να τον βάλεις στα υπόψιν.

Εχαριστω για της προτασεις σας,θα ηθελα και εγω να ακουσω τον harman kardon με τα klipsch αλλα δυσκολο το βλεπω.
Παντως σημερα επικοινωνησα με την αντιπροσωπεια και ακουσα μια αλλη προταση την οποια αν καποιος γνωριζει θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.
2 jamo τελικους 125w=800 ευρο για στερεο
1 avr οικονομικο απλα για καινουρια format και home cinema.

Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

Εχαριστω για της προτασεις σας,θα ηθελα και εγω να ακουσω τον harman kardon με τα klipsch αλλα δυσκολο το βλεπω.
Παντως σημερα επικοινωνησα με την αντιπροσωπεια και ακουσα μια αλλη προταση την οποια αν καποιος γνωριζει θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.
2 jamo τελικους 125w=800 ευρο για στερεο
1 avr οικονομικο απλα για καινουρια format και home cinema.

Δεν γνωρίζω τους τελικούς Jamo,αλά γενικά η πρόταση αυτη με ξεχωριστούς τελικούς γιά μουσική και av γιά κινηματογράφο είναι η καλύτερη.Δεν σου πρότεινα κάτι τέτοιο απο την αρχή μιά και θεώρησα ότι ενδιαφέρεσαι γιά ένα μόνο κομμάτι που τα κάνει όλα.

Εχω τα παρακατω ηχεια´´
rf-62 rc-52 rs-52 rsw-12

Τι δεν σού αρέσει στον marantz;

Re: Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

Δεν γνωρίζω τους τελικούς Jamo,αλά γενικά η πρόταση αυτη με ξεχωριστούς τελικούς γιά μουσική και av γιά κινηματογράφο είναι η καλύτερη.Δεν σου πρότεινα κάτι τέτοιο απο την αρχή μιά και θεώρησα ότι ενδιαφέρεσαι γιά ένα μόνο κομμάτι που τα κάνει όλα.

Εφοσον μενω εντος προυπολογιζμου ειμαι ανοιχτος σε ολες της προτασεις.
Ο τελικος της jamo ειναι ο MPA-201 (2επι 200W-4ohm)και(1επι200w-8πohm),δεν ξερω να ανεβασω φωτογραφια

Αυτόν λες !

Specs
System Type Amplifier MPA-201
Weight (kg) 5.2
Product dimensions (mm, HxWxD) 140 x 145 x 324
Finishes Black
Outputs 2 x 100W (4 Ohm) 1 x 200W (8 Ohm)

Attachments

• mpa-101-front.jpg
    mpa-101-front.jpg
    47.9 KB · Views: 26
  • mpa-101-back.jpg
    mpa-101-back.jpg
    112.2 KB · Views: 21
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

O ΜΑΡΑΝΤΖ ειναι παλιος,και εγω θελω καινουρια format.

Μάλιστα... 5.1 αναλογική έξοδο με 3 ζευγάρια RCA από το BluRay player στην 5.1 αναλογική είσοδο του ενισχυτή και να τα καινούργια formats!!!

Γιατί από πλευράς ισχύος σίγουρα ο marantz οδηγεί μια χαρά τα Klipsch και επίσης από πλευράς μουσικότητας πάλι πολύ καλά τα πηγαίνει....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

Μάλιστα... 5.1 αναλογική έξοδο με 3 ζευγάρια RCA από το BluRay player στην 5.1 αναλογική είσοδο του ενισχυτή και να τα καινούργια formats!!!

Γιατί από πλευράς ισχύος σίγουρα ο marantz οδηγεί μια χαρά τα Klipsch και επίσης από πλευράς μουσικότητας πάλι πολύ καλά τα πηγαίνει....

Τα 7 επι 80 watt που λεει οτι βγαζει ειναι καλα;Σιγουρα παιζει μουσικα αλλα οταν τον πουσαρεις παραμορφωνει.Γι' αυτο ηθελα κατι πιο δυνατο να περναει περισσοτερα ρευματα και να τα οδηγει ξεκουραστα.

Eγω πάντως η εμπειρία που έχω απο παλιαώτερα μοντέλα Marantz σχετικά με την δύναμή τους ,δεν είναι και η καλύτερη!!!

Ναι αυτό είναι σαφές. Με power consumption 388 watts δεν γίνεται να βγάζει ούτε καν 5x80 watts.

Από την άλλη βέβαια τα Klipsch RF-62 με ευαισθησία 97dB @ 1w/1m δεν ζητάνε τα άπειρα watts από τον ενισχυτή προκειμένου να παίξουν δυνατά. Αρα για να μην ικανοποιείται ο φίλος με την οδήγηση των Klipsch μάλλον ζητάει πολλά οπότε κανένας AV ενισχυτής δεν πρόκειται να τον ικανοποιήσει. Μάλλον η λύση του ξεχωριστού τελικού θα ήταν η καλύτερη....

Φιλε sxride, εδω εχουμε να κανουμε με klipsch τα οποια ειναι απο τη φυση τους ηχεια με σχετικα σκληρο ηχο. Γι αυτο και πολλοι συνφορουμητες τα δουλευουν με λαμπες σε μια προσπαθεια να μαλακωσει (σχετικο κι αυτο παντα) ο ηχος τους...αλλα και λογω ευαισθησιας τους.

Βεβαια το οτι δε φτανουν τα watt του marantz για τα klipsch κι εμενα μου κανει λιγο εντυπωση δεδομενης της υψηλης ευαισθησιας τους...αληθεια σε ποσα τετραγωνικα παιζουν?

Τελος βλεπω πως θες να πειραματιστεις με τελικους, εδω ομως πρεπει να προσεξεις πολυ στο ταιριασμα με τα ηχεια σου γιατι ενδεχεται με ...καποιους... τελικους τα ηχεια να σου ακουστουν ακομα πιο σκληρα...γι αυτο πρεπει να ακουσεις τα ηχεια σου με αυτους τους τελικους πριν βγαλεις συμπερασμα.

Απάντηση: Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ set ηχειων klipsch rf 62

Φιλε sxride, εδω εχουμε να κανουμε με klipsch τα οποια ειναι απο τη φυση τους ηχεια με σχετικα σκληρο ηχο.

Και όμως τα RB-61 που έχω πάρει για τον ανηψιό μου μόνο σκληρά δεν θα τα χαρακτήριζα. Το αντίθετο μάλιστα, έως και γλυκά θα τα έλεγα! Και δεν παίζουν με λάμπα.... Με τον Yamaha RX-797 παίζουν.