Ενισχυτής Ηχεία επιλογή

Οι ενισχυτές και οι δύο δεν θα έχουν πρόβλημα οδήγησης με τα MA. Είχα τον LX73 και μετά πήρα τον LX83 και οι δύο δεν είχαν θέμα (τουλάχιστον σε λογικές στάθμες, έως -6db). Τώρα αν αξίζει ο LX86 τα παραπάνω χρήματα, δε ξέρω γιατί δεν ξέρω τι παραπάνω δίνει ο 86. Γενικά όσο μεγαλύτερο ενισχυτή πάρεις τόσο το καλύτερο οπότε αν δεν έχεις χρηματικό πρόβλημα πάρε τον LX86. Σϊγουρα βέβαια με ένα τελικό θα πάρεις παραπάνω απο αυτά. Όσο για τα ηχεία δυστυχώς δε νομίζω να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα ότι και να σου πούμε αν δε τα ακούσεις. Ξεχώρισε 2-3 σετάκια απο γνώμες-μπάτζετ-εμφάνιση και κανόνισε να ανέβεις Αθήνα να τα ακούσεις, όποτε βρείς χρόνο. Μόνο έτσι θα είσαι (σχεδόν και λέω σχεδόν γιατί παίζει και ο χώρος) σίγουρος για την επιλογή σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρείς πάντως σε καταστήματα τα ηχεία που ψάχνεις (ειδικά τα MA είναι στημένα σε 2-3 καταστήματα-check skroutz) οπότε αν μπορείς να κανονίσεις να ακούσεις και κάποιο άλλο-α σετάκια της επιλογής σου στο ίδιο κατάστημα ακόμα καλύτερα. Όταν ξεχωρίσεις 2-3, ξεκίνα τα τηλέφωνα.

Panoramious, τα ηχεία δεν τα έχω ακούσει οπότε δεν έχω άποψη. Απο την άλλη για το sub έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα λόγια. Όσο για τον rotel που προτείνεις μια χαρά, απλά σε ένα τεστ που είχα κάνει με τα δικά μου ηχεία, παρατήρησα οτι ο AVR μου δεν είχε πρόβλημα στην οδήγηση, αλλά ο προενισχυτής (ήταν κάπως "μεταλλικός", σκληρός). Οπότε αν ο φίλος θέλει να ακούει και μουσική, ανεξαρτήτως ποιά ηχεία θα επιλέξει, ίσως θα έπρεπε να στραφεί για καλύτερη οδήγηση των front (αν αυτά χρειάζονται) σε ολοκληρωμένο δικάναλο με ht passthrough ώστε να εκμεταλλευτεί και το καλύτερο στάδιο προενίσχυσης ενός ολοκληρωμένου. Αν δεν τον ενδιαφέρει η μουσική ίσως θα ήταν καλύτερη η προσθήκη ενός τρικάναλου ή πεντακάναλου τελικού αργότερα για χρήση home cinema (ότι ανάγκη έχουν τα front άλλη τόση έχει και το κεντρικό). Αλλά ας μην τον μπερδέψω άλλο. Ας καταλήξει σε ηχεία και AVR και μετά για τελικό/ολοκληρωμένο το βλέπει ο ίδιος. Έτσι και αλλιώς ο AVR που θα πάρει έχει εξόδους προενίσχυσης (ειδικά ο LX86 που αν δε κάνω λάθος έχει preout για όλα τα κανάλια) οπότε αν αργότερα αποφασίσει για τελικό έχει ανοικτές όλες τις επιλογές.

μπορεί να πάρει και προενισχυτή: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1447

Στα υποψήφια sub μπαίνει και το Dali Sub E12-F. Το ξέρω πώς μάλλον είναι υποδεέστερο αλλά είναι όμορφο και θα ταιριάξει αισθητικά με τα υπόλοιπα Dali που θα είναι όλα σε άσπρο χρώμα. Το έχει ακούσει κανείς?
Τη λύση του τελικού για τα μπροστινά ηχεία την αφήνω για αργότερα και παραμένω αναποφάσιστος ώς προς την επιλογή του ενισχυτή ανάμεσα στους Pioneer 76 και 86...
Η χρήση του συστήματος θα είναι 90-10 ταινίες-μουσική.

the bigger the better... :) Αλλά από την άλλη αν τυχόν θελήσεις να αναβαθμίσεις μελλοντικά το δικάναλο κομμάτι με ολοκληρωμένο με ht-passthrough τότε όντως ο 86 θα είναι overkill... Εκτός αν έχει τη δυνατότητα χρήσης μόνο των τελικών του σταδίων οπότε αλλάζει το θέμα. Πάντως στη θέση σου και με τα μυαλά που κουβαλάω τώρα θα έπαιρνα τον 76 και μελλοντικά θα έβαζα δικάναλο. Ή ακόμα καλύτερα αντίστοιχο μοντέλο της yamaha και μελλοντικά ένα δικάναλο yamaha as2000

Απάντηση: Re: Ενισχυτής Ηχεία επιλογή

Στα υποψήφια sub μπαίνει και το Dali Sub E12-F. Το ξέρω πώς μάλλον είναι υποδεέστερο αλλά είναι όμορφο και θα ταιριάξει αισθητικά με τα υπόλοιπα Dali που θα είναι όλα σε άσπρο χρώμα. Το έχει ακούσει κανείς?
Τη λύση του τελικού για τα μπροστινά ηχεία την αφήνω για αργότερα και παραμένω αναποφάσιστος ώς προς την επιλογή του ενισχυτή ανάμεσα στους Pioneer 76 και 86...
Η χρήση του συστήματος θα είναι 90-10 ταινίες-μουσική.

εγω θα σου ελεγα για 75 αλλιως 85 για να γλιτωσεις και αρκετα λεφτα επειδη ειναι περσινα μοντελα....!!!!

Πάντως στη θέση σου και με τα μυαλά που κουβαλάω τώρα θα έπαιρνα τον 76 και μελλοντικά θα έβαζα δικάναλο. Ή ακόμα καλύτερα αντίστοιχο μοντέλο της yamaha και μελλοντικά ένα δικάναλο yamaha as2000

Aφου πρακτικά δεν ακούει μουσική βρε Θανάση (10% γράφει, δηλαδή ανα μία ταινία και 12 λεπτά μουσικής).
Και αν το κάνει πιθανότατα θα είναι απο CDp/DVDp/BDp και mp3 ή ραδιόφωνο, ίσως και μη προσεγμένες ηχογραφήσεις - παραγωγές... που δεν θα κάνει τη διαφορά στις δικάναλες ακροάσεις.
Γιατί να μπει σε τέτοιο έξοδο?

imo ο φίλος μας είναι καραμπινάτη περίπτωση για τελικό και αυτό μονο αν κάτι δεν πάει καλά στο συνδυασμό ΑVR/front speakers.

:ernaehrung004:

γιαυτό ακριβώς ανέφερα τη φράση "με τα μυαλά που κουβαλάω τώρα" χεχεχε. Πιστεύω πως ίσως με τα νέα ηχεία και τον avr του ξυπνήσει το πάθος για τη μουσική. Με αυτά που δηλώνε πως θέλει τώρα ο φίλος είναι γεγονός πως ο 86-85 θα του κάτσει σούπερ. Και ο 76-75 θα του κάνει τη δουλειά μια χαρά. Τώρα το αν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για να πάει στον 85-86... Ούτε για τα δικά μου μηχανήματα δεν είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον να εκφέρω γνώμη για το χώρο κάποιου άλλου, για μηχανήματα που δεν έχω ζήσει και για γούστα άλλου. Σίγουρα η οδήγηση του 86 θα δώσει +. Άσε που ως ναυαρχίδα παίζει να έχει και άλλες βελτιώσεις πέραν της ισχύος. Δε λέω, σειρά sc αλλά δε νομίζω να βάζουν τα ίδια dacs, προενισχυτικά κλπ από τον sc 2022 έως τον lx 86.

Προηγούμενα μοντέλα δεν αγοράζω! Όντως Dalanik μουσική ακούω περιστασιακά και είναι μόνο mp3 από το pc.
Ο 76 και ο 86 σύμφωνα με το site της Pioneer έχουν μόνες διαφορές τα +10W και το asynchronous usb dac (αδιάφορο για μένα)που έχει ο 86. Όλα τα άλλα είναι πανομοιότυπα. Γι'αυτό δεν μπορώ να αποφασίσω για τα +500 ευρώ του 86.
Για το sub της Dali υπάρχει καμία άποψη?

Δυστυχώς δύσκολα θα βρεις προσωπική άποψη για το συγκεκριμένο.

Πέραν του ότι σου προτείνουμε sub απλά επειδή έχουν καλά specs, reviews και καλές εντυπώσεις κατόχων, έχε υπόψιν σου ότι κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί εν τέλει στο χώρο σου.
Απλά πιστεύουμε ότι έχουν το μικρότερο ρίσκο.

Συνυπολόγισε ότι σε περίπτωση που τελικά δεν σου κάνει και θελήσεις να το αλλάξεις, τα velo και sunfire θα τα σπρώξεις αρκετά πιο εύκολα με μικρότερη χασούρα.
Ένα τύπου dali (χωρίς να αμφισβητώ την αξία του) ποιος και σε ποια τιμή θα το προτιμήσει. έχε λοιπόν στο πίσω μέρος του μυαλού σου και την μεταπωλητική αξία.
Βέβαια αν βρεις κάποιο μτχ σε καλή τιμή και με καλά specs, βουρ!

Για την τοποθέτηση των rear, προσωπικά δεν θα τα έβαζα "μέσα στα αυτιά μου". Δύο μέτρα απο την πολυθρόνα, αν γίνεται, θα είναι ταμαμ. αν μπορείς να τα βάλεις και σε βάσεις στο ύψος του κεφαλιού (περίπου στο 1 μέτρο ύψος) θα ήταν πιστεύω το ιδανικό.
Αυτά που πρέπει να αποφύγεις είναι (α) να μην υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα στο καναπέ και τα ηχεία (β) να μην τα τοποθετήσεις σε ύψος πάνω απο 2 μέτρα (τα tweeter)
το θέμα της απόστασης φυσικά είναι και αυτό πρόβλημα...

Υπάρχει σκέψη να τοποθέτησω τα rear σε ένα σκαλοπάτι που κάνει η γυψοσανιδα στο ταβάνι, 1 μετρό πίσω από το καθιστικό αλλά σε ύψος 2.40. Πόσο "κακό" θα είναι αυτό για τον ήχο?
Καλυτερο η χειρότερο απο το να μπούνε τέρμα πίσω σε βάσεις?

Δύσκολο να γνωρίζω πως θα παίξουν...

Πίσω στο τοίχο σίγουρα θα χάσεις σε db και θα υπάρχει μια μικρή ασάφεια στην εικόνα λόγω διασποράς του ήχου.
Κοντά δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα, αλλά στα 2,4 παύει να είναι κοντά και σε μεγάλο υψος σαν αυτό πάλι δεν αποδίδουν σωστά.

tough decision

Προσωπικά θα πήγαινα στην πιο εύκολη και ασφαλή κατασκευαστικά λύση.

Μπήκε παραγγελία για τον LX-76 και τα Dali 7/1/vokal/sub e12-f σε λευκό. Όλα από τοπικό μαγαζί, ελληνικής αντιπροσωπείας, και σε τιμή ίδια ή καλυτερη από το skroutz. Μόνο κακό οτι τα Dali δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και θα κάνουν 20 μέρες :bigcry:
Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια στην επιλογή και ελπίζω όταν τα παραλάβω να παίζουν όσο καλά περιγράφουν το forum μας και τα ξένα site!
Τώρα πρέπει να βρώ καλώδια ηχείων και sub. Ακούω προτάσεις σε οικονομικό και καλό, οχι υπερβολές!

ΥΓ: Και κάτι που με σταναχώρησε, έστειλα email για προσφορά σε 2 αθηναικά πολύ γνωστά μαγαζιά και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει...

και γιατι στεναχωριεσε ; αυτοι εχασαν δειχνουν ποσο επαγγελματιες ειναι,για αυτο πρεπει να προσεχουμε που ψωνιζουμε,,
για να μας σεβονται σαν καταναλωτες φυλε μου

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΝΑΤΑ ΧΑΡΕΙς\Σ