Ενισχυτής ηχείων για ακoυστικά?

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Διαβάζω σε διάφορες μεριές (αλλά όχι κάτι συγκεκριμένα λεπτομερές) να χρησιμοποιούνται ενισχυτές ηχείων για οδήγηση ακουστικών.

Ήθελα να ρωτήσω ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να μπορεί να παίξει ένα τέτοιο σύστημα χωρίς κίνδυνο για οποιοδήποτε από τα μηχανήματα?

Συγκεκριμένα έχω τον VS110 της Audio Research οδηγούμενο από τον LS 25 MK1.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια ακουστικά στη θέση των ηχείων κατά τις δύσκολες ώρες?

Ευχαριστώ

Last edited:
οι προϋποθέσεις είναι προφανείς.
Να είναι σχεδιασμένα τα ακουστικά για να λειτουργήσουν με τον τρόπο αυτό.
Και στις περισσότερες (99,5%) των περιπτώσεων δεν είναι.
Όχι ότι δεν θα παίξουν, αλλά και οι κίνδυνοι εγκυμονούν και η απόδοση δεν θα είναι η αναμενόμενη.
Ίσως εάν μας έλεγες για ποιά ακουστικά συζητάμε

Α ΟΚ οπότε μιλάμε για συγκεκριμένη σχεδίαση.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά τελευταία λόγω φόρτου ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αργά το βράδυ οπότε και σκεφτόμουν τη λύση των ακουστικών για να μην εξαγριώσω τους γείτονες...

Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Καμιά πρόταση για καλή μάρκα που έχει κάτι τέτοιο?

στην περίπτωση αυτή αγοράζεις έναν ενισχυτή ακουστικών ξεκινώντας από 150-200 ευρώ...μέχρι όσο αντέχεις.

ή αγοράζεις αν βρεις πουθενά κατι σαν αυτό....

ModK1000Blue6.jpg

Με Πολύ προσοχή!
Αλλά ένα πείραμα δεν είναι απαραίτητα κακό.

Νομίζω πάντως ότι ένα balanced ακουστικό μπορεί να παίξει υπό προϋποθέσεις στη balanced έξοδο ενός προενισχυτή (αν είναι αρκετά ισχυρή).

Ναι πολλοί είχαν μετατρέψει κάποιο καλώδιο για το κάποτε Popular benchmark dac-1 καθώς και εγώ.
Και υπάρχει ολόκληρη κατηγορία ενισχυτών ακουστικών που δίνουν τη δυνατότητα αυτή.

Βρε λες άμα κάνω Balanced τα K701 να μπαίνουν απευθείας στην έξοδο του Gamut; Πλάκα θα έχει...

μπαίνουν....
αλλά ένα απότομο γύρισμα του ποτ και παίζεις κορώνα γράμματα ποιό τι θα καεί πρώτο