ενισχυτης και εξοδοι video

skunk93

Senior Member
15 January 2007
432
ταυρος
Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι σχετικα αρχαριος με αυτα τα θεματα.
1. οι εξοδοι video ενος ενισχυτη πως χρησιμοποιουνται
2.μπορουν να βοηθησουν για την βελτιωση της εικονας της τηλεορασης?
3.μολις εκανα αγορα της PIONEER 427 και εχω στα σκαρια την αγορα των KLIPSCH RF52 και του CAV A8M,θα βοηθησει αυτος ο ενισχυτης να παρω τα μεγιστα απο την τηλεοραση ή θα πρεπει να στραφω καπου αλλου?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι σχετικα αρχαριος με αυτα τα θεματα.
1. οι εξοδοι video ενος ενισχυτη πως χρησιμοποιουνται
2.μπορουν να βοηθησουν για την βελτιωση της εικονας της τηλεορασης?
3.μολις εκανα αγορα της PIONEER 427 και εχω στα σκαρια την αγορα των KLIPSCH RF52 και του CAV A8M,θα βοηθησει αυτος ο ενισχυτης να παρω τα μεγιστα απο την τηλεοραση ή θα πρεπει να στραφω καπου αλλου?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τα μεγιστα από την τηλεόραση θα τα πάρεις αν παρακάμψεις τον ενισχυτή (δεν μιλάω μόνο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, μιλάω γενικώς) και συνδέσεις απ' ευθείας το DVD πάνω στην τηλεόραση.
Γενικώς οι AV ενισχυτές παίρνουν επάνω τους το σήμα της εικόνας και λειτουργούν λίγο-πολύ ώς switch box όταν έχεις πολλές πηγές εικόνας.
Αν η τηλεόρασή σου έχει αρκετές εισόδους από πίσω (scart, hdmi, dvi κλπ.) και έχεις πολλές πηγές εικόνας βάλε καλύτερα την κάθε πηγή πάνω στην τηλεόραση και χρησιμοποίησε τον ενισχυτή σου μόνο για τον ήχο. Ετσι έχεις και το πλεονέκτημα ότι αν θέλεις να δεις βράδυ αργά π.χ. ένα ντυκυμαντέρ National Geogrphic από DVD εφημερίδας με άθλιο μονοφωνικό ήχο δεν είναι ανάγκη να έχεις αναμμένο τον ενισχυτή σου μόνο και μόνο για ναπερνάει από μέσα του η εικόνα προς την τηλεόραση.

Οσον αφορά τώρα τον CAV-A8M το έχουμε πει πολλές φορές είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ AV ενισχυτής που μπορεί να παίξει και μουσική και να σταθεί με αξιώσεις πλάϊ σε καλούς στερεοφωνικούς ενισχυτές. Εάν εκτός από το home cinema σε ενδιαφέρει να ακούς και μουσική με άριστη ποιότητα ήχου τότε ο CAV είναι μονόδρομος. Δεν έχει αντίπαλο...