ενισχυτης και εξοδοι video

skunk93

Senior Member
15 January 2007
430
ταυρος
Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι σχετικα αρχαριος με αυτα τα θεματα.
1. οι εξοδοι video ενος ενισχυτη πως χρησιμοποιουνται
2.μπορουν να βοηθησουν για την βελτιωση της εικονας της τηλεορασης?
3.μολις εκανα αγορα της PIONEER 427 και εχω στα σκαρια την αγορα των KLIPSCH RF52 και του CAV A8M,θα βοηθησει αυτος ο ενισχυτης να παρω τα μεγιστα απο την τηλεοραση ή θα πρεπει να στραφω καπου αλλου?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι σχετικα αρχαριος με αυτα τα θεματα.
1. οι εξοδοι video ενος ενισχυτη πως χρησιμοποιουνται
2.μπορουν να βοηθησουν για την βελτιωση της εικονας της τηλεορασης?
3.μολις εκανα αγορα της PIONEER 427 και εχω στα σκαρια την αγορα των KLIPSCH RF52 και του CAV A8M,θα βοηθησει αυτος ο ενισχυτης να παρω τα μεγιστα απο την τηλεοραση ή θα πρεπει να στραφω καπου αλλου?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Προφανως αναφερεσαι στην βελτιωση της εικονας που μπορει να σου δωσει ενας ενισχυτης απο τις συνδδεδεμενες συσκευες εικονας που εχει επανω του. Θα σου απαντησω όμως γενικα μιας και δεν γνωριζω τις ικανοτητες του ενισχυτη που αναφερεις.
Ενας ενισχυτης AV παλιας τεχνολογιας εφοσων ειχε inputs video και outputs video λειτουργουσε ουσιαστικα σαν switcher ελαττώνοντας δηλαδη τα καλώδια audio video που πηγαιναν στην τηλεοραση αφου βεβαια ειχαμε συνδεσει ολες τις πηγες ηχου και εικονας πανω του. Καμμια βελτιωση της ποιοτητας σηματος δεν ειχαμε τοτε.
Οι σημερινοι ομως ενισχυτες ιδιαιτερα αυτοι που υιοθετησαν το HDMI σαν εξοδο εικονας ταυτοχρονα κανουν και upscaling τουλαχιστο μεχρι 1080ι αλλα και μερικοι ακομα και μεχρι 1080p.
Τα δεδομενα λοιπον αλλαζουν οταν εχεις πιο παλια αλλα καλα μηχανηματα με κλασσικες εξοδους εικονας scart, component, cvbs, τα οποια πλεον μπορεις να τα συνδεσεις στον ενισχυτη σου (πχ YAMAΗA 2600-2700) να κανεις upscale μεσω του ενισχυτη και να οδηγησεις το σημα σου (HDMI) κατευθειαν στην τηλεοραση σου.
Ετσι εχεις βελτιωση σηματος της εκονας που βγαζει το DVD σου με την προυποθεση οτι ο scaler του ενισχυτη ειναι ανωτερης ποιοτητας απο αυτον της τηλεορασης. Εδω μονο το ματι σου θα σε βοηθησει να κατασταλλαξεις. Γενικα πρεπει να ασχοληθεις και να παιξεις με τις ρυθμισεις μεχρι να βρεις αυτο που σου ταιριαζει καλυτερα. Αν τωρα εχεις και καινουργιο dvd player που κανει και αυτο upscale εκει απλα πρεπει να ελεγξεις και τον scaler του player βαζοντας τον ενισχυτη σου σε θεση pass through. Στην ουσια τον κανεις δηλαδη να λειτουργει σαν switch.
Σε γενικες γραμμες ενα φτηνο player μεχρι 100 eyra χλωμο το βλεπω να μπορει να χτυπησει τον scaler enoς ακριβου ενισχυτη η μιας πολυ καλης τηλεορασης. Μηχανηματα ομως (dvd player) της ταξης των 400-1500E εχουν παρα πολυ καλους scaler και κανουν καλύτερο upscale στην εικονα των απλών DVD ακομα και απο αυτό των blu ray - HD DVD disc players.
Ελπίζω να βοήθησα λιγο-bye-
Νικος

Last edited:
Καλο ειναι να χρησιμοποιησεις τον ενισχυτη σαν switcher μονο, και οχι σαν upscaler.
Eγω εχω τον Marantz 7001 (me 4 εισοδους hdmi - 4 component klp).
Κανεις ενισχυτης δθστυχως δεν εχει πολυ καλα τμηματα scaling και γι αυτο κι εγω τον εχω μονο σαν switcher.