ενισχυτης και ηχεια ...

skunk93

Senior Member
15 January 2007
432
ταυρος
ενδιαφερομαι για ενισχυτη και ηχεια με τιμη max 1000 ευρω .... 60%ταινιες 40% μουσικη .βασικη προυποθεση τα ηχεια να ειναι στηλες με πλατος μεχρι 10 εκατοστα:slapface:
οποια βοηθεια ευπροσδεκτη :grinning-smiley-043

τα 10 εκατοστά πλάτος για να χωρέσουν σε κάποια εσοχή το λές, γιατί και αυτό θα είναι κάτι αρνητικό για τον ήχο και σε ταινίες. Κατά τα άλλα θα συμφωνόυσα απόλυτα με τον προλλαλήσαντα.

τα 10 εκατοστά πλάτος για να χωρέσουν σε κάποια εσοχή το λές, γιατί και αυτό θα είναι κάτι αρνητικό για τον ήχο και σε ταινίες. Κατά τα άλλα θα συμφωνόυσα απόλυτα με τον προλλαλήσαντα.

για να χωρεσουν πλαι σε επιπλο....
ευχαριστω για τις προτασεις

Νομίζω σε αυτή την κατηγορία τιμής και με αυτούς τους περιορισμούς δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο.

Ίσως με έναν ενισχυτή απο Γερμανία να έπαιρνες περισσότερο μηχάνημα για τα λεφτά σου...

Ίσως με έναν ενισχυτή απο Γερμανία να έπαιρνες περισσότερο μηχάνημα για τα λεφτά σου...

Μπορούμε να πούμε έναν π.χ. ΟΝΚΥΟ 607 που με ενδιαφέρει και εμένα;

συγνωμη,αλλα γιατι να παρει καποιος εφτακαναλο ενισχυτη για 5.1 συστημα ηχειων?για μελοντικη χρηση 7.1?τα 2 "αχρηστα" καναλια "μοιραζουν" το ρευμα τους στα υπολοιπα 5?το ρωταω αυτο γιατι εχω δει πολους εδω μεσα με εφτακαναλους και 5.1 συστημα ενω υπαρχουν καλοι πεντακαναλοι φτηνοτεροι απο εφταρηδες.....

Από που ας πούμε (link) και ποιον ενισχυτή? Υπάρχει δηλαδή ο Denon AVR 1910 σε καλύτερη τιμή από τα 440 που τον βρήσκουμε εδώ?
Η κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά?

Last edited:
Mήπως έχουμε πάθει μία παράκρουση με τους Onkyo από Γερμανία;
Επειδή δηλαδή είναι αρκετά πιο ακριβοί στην Ελλάδα (λόγω πολιτικής της εδώ αντιπροσωπείας) θεωρούμε όλα τα μοντέλα τα καλύτερα.
Λέω μήπως ;

Όλα σχετικά αγαπητέ φίλε dloger... σχετικά με το Value for money...

Στο τέλος τέλος όμως , η τελική επιλογή είναι του καθενός! Αν βρεις μηχανάκι με καλύτερα χαρακτηριστικά στα ίδια λεφτά με τους Onkyo από τη Γερμανία... απλά το παίρνεις!

Last edited:
Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά αλλά και τελικά το πόσο καλά παίζει το μηχάνημα.
Απλά λέω ότι κατά τη γνώμη μου έχουμε λίγο θεοποιήσει τους Onkyo σε όλες τις κατηγορίες τιμής.
Πχ στα 450 ευρώ μεταξύ του DENON 1910 (από Ελλάδα) και του ONKYO 607 (από Γερμανία) τα περισσότερα περιοδικά βγάζουν καλύτερο τον DENON.

Βέβαια περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα. Κουβέντα κάνουμε.

συγνωμη,αλλα γιατι να παρει καποιος εφτακαναλο ενισχυτη για 5.1 συστημα ηχειων?για μελοντικη χρηση 7.1?τα 2 "αχρηστα" καναλια "μοιραζουν" το ρευμα τους στα υπολοιπα 5?το ρωταω αυτο γιατι εχω δει πολους εδω μεσα με εφτακαναλους και 5.1 συστημα ενω υπαρχουν καλοι πεντακαναλοι φτηνοτεροι απο εφταρηδες.....

Πολύ καλή ερώτηση...

Τα εναπομείναντα 2 κανάλια γίνεται να τροφοδοτουν τα υπόλοιπα για να μην πάνε χαμένα?

Πολύ καλή ερώτηση...

Τα εναπομείναντα 2 κανάλια γίνεται να τροφοδοτουν τα υπόλοιπα για να μην πάνε χαμένα?
Σε παρομοια ερωτηση μου εχθες, διαβαστε την απαντηση εδω στο προτελευταιο ποστ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55487

Αυτη ηταν η απαντηση του Κωστα
''Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Οταν δηλώσεις στον ενισχυτή σου ότι δεν έχεις surround back ηχεία, τότε ο ήχος που προορίζεται για αυτά στέλνεται και αναπαράγεται στα surround.
Επιπλέον, πολλοί ενισχυτές υποστηρίζουν λειτουργία virtual surround back, η οποία όταν ενεργοποιηθεί ο ενισχυτής δημιουργεί ψευδαίσθηση εικονικών surround back ηχείων με αρκετά καλά αποτελέσματα θα έλεγα. Αυτό στην περίπτωση που το υλικό που αναπαράγουμε είναι 7.1 καναλιών, γιατί ως επί το πλείστον οι κυκλοφορίες Blue Ray στην Ελλάδα έχουν ήχο 5.1 καναλιών.''

Μάλλον άλλο εννοεί ο φίλος παραπάνω. Επειδή σχεδόν όλοι οι AV Receivers έχουν κοινό τροφοδοτικό για όλα τα κανάλια, είναι λογικό ότι αν οδηγούνται πέντε κανάλια η τιμή της ισχύος ανά κανάλι θα είναι κατά τι μεγαλύτερη απ' την αντίστοιχη τιμή όταν οδηγούνται και τα επτά.