Ενισχυτής κιθάρας στο φούρνο με πυκνωτές και αντιστάσεις

llion

Established Member
10 September 2007
180
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ
Έψαχνα μια μεταλλική βάση για να φτιάξω έναν απλό ενισχυτή κιθάρας με 6L6GC και μετά από όχι και πολλή σκέψη βρήκα αυτό το μικρό ταψάκι που με βόλεψε πάρα πολύ. Έχει όμορφο φινίρισμα και είναι και αντικολλητικό :)

Ίσως κάποτε του βάλω κι ένα μετασχηματιστή εξόδου της προκοπής.

6l6_1.JPG

6l6_2.JPG

6l6_3.JPG

Ευχαριστώ, μια χαρά ακούγεται είμαι στη φάση που ακόμα παίζω λίγο με την πόλωση αλλά είμαι ευχαριστημένος απλά θέλω αργότερα να βρω ένα φτηνό και καλό μετασχηματιστή εξόδου γιατί αυτός που έχω πάνω δεν βγάζει τα watt που μπορεί ο ενισχυτής.

Thanks, Στους 220 αρκεί να μην τον αφήσω πολύ και καεί.
Για βάση έχω βρει ένα ωραίο με στρογγυλεμένες άκρες ξύλο από αυτά που είναι για να κόβεις πάνω ψωμί.

Last edited:
Θεόδουλε βλέπω επανήλθες δριμύτερος, που έχεις χαθεί? Επέστεψες Αθήνα?

Ωραία ιδέα με το ταψάκι, φαντάζομαι αυτό το μετασχηματιστάκι θα τα έχει δεί όλα με τς 6L6 και θα τραγουδάει κανονικά :guitarist: Είναι αυτός που είχες και στις el84?

Για φτηνή και γρήγορη λύση σασί να έχεις υπόψη σου και τις κουταλοθήκες από σημύδα του ΙΚΕΑ. Είχα κάνει κάποια στιγμή αυτόν αλλά και αρκετά παιδιά από εδώ μέσα τις έχουν χρησιμοποιήσει

Γεια σου Αργύρη, στις EL84 έβαλα καλύτερους 18W εδώ και καιρό.
Αυτός ο μικρός λέει 10 Watt αλλά δεν τον κόβω ούτε για τόσα, βέβαια οι 6L6GC σε Α βγάζουν τουλάχιστο 14W και σε AB πολύ παραπάνω.
Επίσης μιλάμε για κιθάρα δηλαδή απόκριση 80Hz - 10Khz και η παραμόρφωση είναι επιθυμητή .
Είμαι Γλυφάδα από πέρσι μόνιμα, να τα πούμε.

Last edited:
Μια και έλεγα για τον μετασχηματιστή εξόδου κοιτάξτε τι βρήκα φτηνά σήμερα στο παζάρι, ούτε παραγγελία να τον είχα κάνει!

6l6_4.JPG

Στο Θησείο αν είσαι πολύ τυχεράκιας. Ασε που ψιλοδουλεύει και μόνος του ο ενισχυτής σε σημείο που έχω μπει σε πειρασμό να τον επισκευάσω, αλλά μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον εξόδου στο ταψί μου.

Στο Θησείο αν είσαι πολύ τυχεράκιας. Ασε που ψιλοδουλεύει και μόνος του ο ενισχυτής σε σημείο που έχω μπει σε πειρασμό να τον επισκευάσω, αλλά μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον εξόδου στο ταψί μου.

Πόσα έδωσες, αν επιτρέπεται ?

Αρχικά ζήταγε 50 και τον παζάρεψα στα μισά και έχει και 2 λυχνίες 6L6WGB TUNG-SOL και τον power transformer νομίζω καλά είναι τι λες;