Ενισχυτής KODA και ηχεία EVID 4.2 βοήθεια

Giannisth

New member
15 March 2016
8
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Κατέληξαν στα χέρια μου 4 ηχεία της Electro-Voice https://www.skroutz.gr/s/348765/Electro-Voice-EVID-4-2.html?from=catspan καθώς και ένας τελικός ενισχυτής της Koda http://www.skroutz.gr/s/444229/Koda-KD-266A.html . Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις:
1) Μπορώ να συνδέσω τα ηχεία στον ενισχυτή για ακρόαση μουσικής σε δωμάτιο 20τμ;
2) Μπορώ να συνδέσω απευθείας το pc στον ενισχυτή ή χρειάζεται και κάποιος άλλος εξοπλισμός πχ μίκτης;

Λίγο που έχω ψάξει στο ίντερνετ ο εξοπλισμός χαρακτηρίζεται ως επαγγελματικός και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη λύση για οικιακό (πχ πολλά βατ, ενισχυτής μεγάλος σε μέγεθος-βαρύς κτλ)
Τα ηχεία καθώς και ο ενισχυτής είναι από μπαρ το οποίο έκλεισε. Τώρα χρησιμοποιώ ενα κομπακτ στερεοφωνικάκι της LG(δεν θελω σχολια....:shot: ) για να καταλάβεται από που έρχομαι. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη, καθώς άσχετος.....

Κανονικά χρειάζεται κάποιος μικρός μίκτης.
Πιθανόν όμως να καταφέρεις να συνδέσεις στον ενισχυτή μία μόνο πηγή (πχ. το PC).
Για λόγους ασφαλείας απόφυγε το.
Και πάρε ένα μικρό οικονομικό μίκτη.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορείς να μου προτίνεις ενδεικτικα εναν-δυο οικονομικότατους; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα βάλω προς πώληση-ανταλλαγή με κάτι περισσότερο οικιακό; Πιστεύεις οτι θα υπάρχει ζήτηση;

Σωστό αυτό που γράφεις, για τη σύνδεση Mini Jack Stereo προς 2 X Jack Mono.
Κινδυνεύει όμως να κάψει πράγματα λόγω ελλειψης αξιόπιστου volume. (Μόνο το volume του υπολογιστή). Γι' αυτό συνέστησα να το αποφύγει.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής KODA και ηχεία EVID 4.2 βοήθεια

Σωστό αυτό που γράφεις, για τη σύνδεση Mini Jack Stereo προς 2 X Jack Mono.
Κινδυνεύει όμως να κάψει πράγματα λόγω ελλειψης αξιόπιστου volume. (Μόνο το volume του υπολογιστή). Γι' αυτό συνέστησα να το αποφύγει.
Ο ενισχυτής διαθέτει ρυθμιστικά έντασης, για κάθε κανάλι.
Οσο χάλια και να είναι, ε, κάποια δουλειά θα κάνουν...

Re: Απάντηση: Ενισχυτής KODA και ηχεία EVID 4.2 βοήθεια

Κάνε μία "πρόχειρη" σύνδεση με καλώδιο και βύσματα mini-jack και διπλό jack
(https://www.google.gr/search?q=mini...hXGhiwKHcYKAswQ_AUIBigB#imgrc=J6rRmra6mFPZ2M:)
να πάρεις μία ιδέα και, αν σου αρέσει αυτό που ακούς, προχωράς σε πιο...ολοκληρωμένη σύνδεση! :antlers:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο, αγοράζω καλώδιο από mini jack σε δυο jack. Βάζω το mini jack στην έξοδο ακουστικών του pc, και τα δυο jack στις εισόδους που είναι ακριβώς κάτω απο τα xlr. Για να παίξουν και τα 4 ηχεία, τα συνδέω παράλληλα δηλαδη κοκκινο-κόκκινο και έχω 4 ohm στα ηχεία (τα οποία είναι κανονικά 8 ohm ) ή σε σειρά και έχω 16ohm;

Έχουμε και λέμε. Πήρα καλώδιο απο μινι τζακ σε δυο rca και δυο αντάπτορες απο rca σε jack. Έβαλα το μινιτζακ στον υπολογιστή στην έξοδο για τα ακουστικά. Στις άλλες δύο άκρες έβαλα τους αντάπτορες και τις κούμπωσα στο input A και Β. Δεν μπορώ να πάρω ήχο από τα ηχεία. Κάνω κάτι λάθος και δεν μπορώ να καταλάβω τι. Μπορεί κάποιος γνώστης να δει τις φωτο και να μου πει τι κάνω λάθος;
Στα μπροστινα λεντάκια που έχε ο ενισχυτή ανάβει μόνο το πάουερ, το signal-clip kai bridge είναι σβηστα.front.jpgrca.jpgspeakers.jpg

Last edited:
Μήπως οι αντάπτορες είναι στέρεο κι όχι μονό;Πόσες εγκοπές έχουν;

:furious3: Πώ, την έκανα την βλακεία μου. έχεις δίκιο είναι στέρεο, το είδα στην συσκευασία τους....Θα ψάξω να βρω μονο....ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά είναι mono οι αντάπτορες, μπερδεύτικα από κάποιο άλλο κουτι που είχα πάρει προχθές.

Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται κάποια άλλη ενδιάμεση συσκευή για να παίξει; πχ προενισχυτης;Μήπως την επιλογή στέρεο να την βάλω στο bridge; Μήπως να κάνω κανα ευχέλαιο-τρισάγιο; Εντάξει, οταν είμαι απελπισμένος, δεν έχω καλό χιούμορ............το παραδέχομαι.

Κατ' αρχήν θα πρέπει να σιγουρευτείς πως όντως η έξοδος του υπολογιστή που έχεις επιλέξει δίνει ήχο.
Τσεκαρισμένο αυτό;
Το πολύ-πολύ δοκίμασε το με έξοδο από το κινητό σου,από την έξοδο των ακουστικών.
(Χαμηλές εντάσεις,προσοχή στην άρχη,κλπ. )

Πιθανότατα όχι. Οι αντάπτορες δεν εξασφαλίζουν πάντα ότι θα υπάρχει συνέχεια στο κύκλωμα, ειδικά σ' αυτή την περίπτωση.

Μου έχει συμβεί.

Ελπίζω τα μπροστινά ποτ του τελικού ,να μην τα έχεις όπως στην φωτο!!!!
Αν οι ανταπτορες είναι μονο και η είσοδος balanced,πιθανά να είναι αυτο το πρόβλημα σου.

Ελπίζω τα μπροστινά ποτ του τελικού ,να μην τα έχεις όπως στην φωτο!!!!
Αν οι ανταπτορες είναι μονο και η είσοδος balanced,πιθανά να είναι αυτο το πρόβλημα σου.

Τα ποτ, τί είναι; Τα volume controls; Που να τα βάλω;