Ενισχυτής (Marantz PM6004 ή Rotel RA10) για τα χαρακτηριστικά που περιγράφω εντός?

lefterisav

New member
30 October 2013
45
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Διαβάζω καιρό το AVClub αλλά σκέφτηκα ότι ίσως με βοηθήσετε περισσότερο αν παραθέσω ακριβώς τον προβληματισμό μου.

Θα αγοράσω ενισχυτή και ηχεία τα οποία θα συνδεθούν αρχικά με ένα πικάπ Project Debut Carbon (σε αυτό κατέληξα). Τα χρήματα που έχω υπολογίσει (ενισχυτής + ηχεία) είναι τα 700 ευρώ.
Η μουσική που θα ακούγεται θα είναι με ηλεκτρονικά στοιχεία (ItaliansDoItBetter, electrojazz,...) αλλά και jazz (Chet Baker, Miles Davis, κτλ).
Θα είναι πλατιά η γκάμα, ευτυχώς ή δυστυχώς.
Και (μάλλον) δυστυχώς ο χώρος είναι μεγάλος, περίπου 25-30 τετραγωνικά με ψηλό ταβάνι. Αλλά στο επόμενο σπίτι θα μπουν σε μικρότερο χώρο λογικά, και δεν μπορώ να ανεβάσω το budget.

Όσο αφορά τον ενισχυτή είμαι ανάμεσα στον Marantz PM6004 (370 ) και τον Rotel RA10 (400 ).
Από ηχεία έχω βρει τα Q Acoustics 1030i καινούρια (220 ) και τα Q Acoustics 1050 από έκθεση (300 ).

Τι να προτιμήσω στον ενισχυτή? Υπάρχει κάποια πρόταση στο θέμα ηχεία? Είτε ανάμεσα στα δύο που ανέφερα είτε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μακροπροθεσμα θα βρεις τον Marantz ελαφρια πιο τονικο η πιο χρωματισμενο σε σχεση με τον ROTEL ενω θα ελεγα οτι ο Rotel κατα παραδοση εχει σαφως σοβαροτερη τροφοδοσια και μεγαλυτερη ανεση σε ρευματα... αλλα δυστυχως οχι σε αυτο το μοντελο !!! σε συνδυασμο με τα ηχεια που εχεις επιλεξει και αναλογα με τις εντασεις που θελεις να ακους ο MArantz θα ειναι καλυτερος σε χαμηλες εντασεις ενω ο rotel δεν θα δειξει ψυχη σε μεγαλυτερες εντασεις .

Δειχνει η επ[ιλογη σου και στις δυο περιπτωσεις να ειναι μαλλον λαθος σε οτι αφορα την ισχυ οπου και τα δυο μηχανηματα και ιδιαιτερα ο rotel ειναι υπερεκτμημενα απο πλευρας ισχυος και μαλλον δυσαναλογη επιλογη για αυτα τα ηχεια . Εκτος βεβαια εαν ακους σε πολυ χαμηλες εντασεις .

Επισης και εδω δυστυχως η εντυπωση μου ειναι οτι ναι μεν ο Marantz εχει χαμηλοτερη ποιοτητα υλικων ,κατασκευης και συνολικης διαχρονικοτητας ενω ο Rotel που δεν εχει τετοια προβληματα δειχνει να μην ειναι αρκετος για αυτη την δουλεια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος