ενισχυτής με 1 ή 2 λάμπες ;

sportteo

Supreme Member
19 December 2007
3,080
Θεσσαλονίκη
εδώ και 2 μήνες ψάχνω εν/τη για τα HIFIman HE500 σε μετ/νο στο διαδίκτυο χωρίς να ακούσω κάποιον.........παράλληλα ξεσκίστηκα στο διάβασμα για εντυπώσεις άλλων ,αλλά να μάθω και για τις λάμπες διάφορα στοιχεία και πληροφορίες.......ε λοιπόν αυτό ήταν ψιλοκουράστηκα , το πήρα απόφαση αύριο-μεθαύριο το πολύ θα παραγγείλω έναν απο τους 2 καινούργιο ,το θέμα είναι ποιον και τί πλεονεκτήματα έχουν ;θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ακρόαση με ακουστικά και θα το ρισκάρω προφανώς αφού δεν θα τους ακούσω πριν :HTEHETH63:
1) schiit lyr2 485ευρο με μεταφορικά-2 λάμπες
2)HIFIMAN EF100 499 + 36 ευρο με μεταφορικά -1 λάμπα από τον Γάλλο audiophonics
επειδή θα ψάξω για αναβάθμιση στις λάμπες γιατί μου αρέσει να ψάχνομαι θέτω το ερώτημα ποιόν να προτιμήσω ....
1 ή 2 λάμπες -ξέρω ότι όλοι σχεδόν προτιμάνε τις NOS και ματσαρισμένες οπότε υπολογίζω 120 ευρο επιπλέον(άλλωστε με τί θα καλοτρώγομαι το καλοκαιράκι :ears:)
ακούω λοιπόν τους ειδήμονες......

Αν δεν κάνω λάθος έχει και η Woo Audio λαμπάτους... έχεις ρίξει μια ματιά κατά κει;

Κάτοχος των 500ριων, έχω ήδη διαβάσει τόνους πληροφορίας για ενισχυτικά ... από τα δύο που αναφέρεις, με διαφορά προτιμάται ο λυρ ... πολλοί κάτοχοι και δη ευχαριστημένοι ... κλασσική επιλογή σε λυχνίες οι amperex bugle boys ...

αν πάρεις από τον γάλλο, στείλε του μαιλ για να σου πει έναν κωδικό που δίνουν σε νέα μέλη, με τον οποίο θα έχεις έκπτωση 5% στην πρώτη αγορά σου ...μου τον είχε στείλει και μένα, αλλά τελικά αγόρασα από αλλού και τον έχασα ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως, όταν κοίταζα εγώ, το head-fi βρωμούσε από αγγελίες μεταχειρισμένων σε σιιτ, μελών από Ευρώπη ... σίγουρα δεν έχεις βρει ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης δεν ξέρω γιατί επιμένεις σε λαμπάτο, εγώ αν διάλεγα αυτή την στιγμή θα αγόραζα τον gustard H10 που έρχεται στο 350άρι από ebay (αγγλική αποθήκη /όχι δασμοί) ... πολλά μέλη του head-fi που εμπιστεύομαι έκαναν την αλλαγή από λυρ και είπαν ότι ο γκας είναι πολύ καλύτερος ...

δεν βρήκα lyr2 πουθενά μετ/νο στην Ευρώπη σε τιμή κάτω των 450 ευρο χωρίς εγγύηση -δε την μεταφέρει η schiit, άρα γιατί να μην αγοραστεί καινούργιος ;
το 5% θα το ψάξω και σ´ευχαριστώ για την επισήμανση !
εγώ μάλλον θα ψάξω sovtec λυχνίες ή στη χειρότερη golden dragon ........αν πάρω τον lyr2
προτίμησα λαμπάτο διότι δεν θα κάνω ακρόαση οπως προείπα και αν δε μου αρέσει κάτι ισως με αλλαγή λυχνιών να το σώσω κάπως....
τώρα θα ψάξω πληροφορίες για τον gustard H10 .......

Last edited:
Originally Posted by sportteo View Post
μετά απο συζυτηση στο head-fi πήρα αυτή την απάντηση:
are you sυre that gustard H10 is better from lyr2 ?

I had them both at home for a few days and I liked the H10 more. But the Lyr2 is as good as the H10. You won't go wrong with either of the two.

αν βρεί κάποιος φίλος αγγελία από Ευρώπη(τα τελωνεία απ' ότι μαθαίνω αγρίεψαν )για τον gustard H10 ας στείλει μήνυμα ...ευχαριστώ!

και σ' αυτόν έστειλα μήνυμα αλλά όπως και άλλοι δεν έχουν αποθήκη στην ευρώπη ....ωστωσω βρήκα αυτό http://www.kidultdiagnostic.com/hea...class-a-headphone-amp-p-273.html#.VVTBrpMvx1s το ξέρει κανείς το μαγαζί ; μου απάντησε:We have warehouse in UK and you donot need to pay extra tax for it but you need to choose the Royal Mail service.

Sent from my iPhone δηλ.+28 ευρο τί λέτε;

Last edited:
από την αρχή του ποστ είχα πεί ότι θα το ρισκάρω ,έτσι έγινε η παραγγελία του GUSTARD H10 αφού οι γνώμες στο φόρουμ αυτό αλλά και στα ξένα ήταν θετικές -371 ευρο με τα μεταφορικά ,αναμένω λοιπόν
τί 1 ή 2 λάμπες ; τελικά καμμία :idea:
ευχαριστώ το Δημοκηδή και τους συμφορήτες για τις συμβουλές τους!