Ενισχυτής Peavey με sub

Tom3932

New member
11 May 2009
16
Χαλκίδα
Έχω έναν ενισχυτή peavey cs-800 και θέλω να παίξει με ένα subwoofer. Με bridge o peavey βγάζει 900 watt στα 8 Ohm. Αν βάλω για sub τον Behringer EUROLIVE B-1800X PRO που είναι 800 watt RMS 8 Ohm πως θα μου αποδόσει;
Μπορεί ο ενισχυτής να παίξει σωστά το συγκεκριμένο ηχείο (ως προς τα watt) ή θα παίξει καλύτερα κάποιο sub με λιγότερα watt;

Επειδή έχω τον ενισχυτή σκέφτομαι να πάρω και ένα sub οικονομικό μέχρι 350 ευρώ γιαυτό σκέφτηκα τον behringer, εκτός αν έχει να προτείνει κανείς κάποιο άλλο sub που θα παίξει ίσως καλύτερα

Ακόμα και αν βάλεις ένα σήμα πχ 100hz να παίζει συνεχόμενα στα 800w,με 900w μισό Decibel διαφορά θα έχει,δεν υπάρχει θέμα να μην αποδώσει ειδικά όταν δίνει παραπάνω Watt ο ενισχυτής.

Το μεγάφωνο έχει 1600w Program,δεν θα πάθει τίποτα,αν και ο ενισχυτής παίζει να μπορεί να βγάλει και 2000w Peak αν τα 900w Bridge είναι απαραμόρφωτα στα 8ohms,και όχι Music Power ή κάτι τέτοιο.

Με το Behringer που έχει 100db/1m ευαισθησία,τα 120db/1m τα έχεις και με 100w ενισχυτή (100w/20db gain ενισχυτή + 100db ευαισθησία),με 900w βάλε άλλα 9.5-10db περίπου,δηλαδή 130db max.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ας μου επιτραπεί να ρωτήσω την γνώμη σας για ένα συνδιασμό ενισχυτή-ηχείων.
Ο ενισχυτής είναι ο DAP AUDIO D4093 DSA-600 (2x510W 4ohm) και τα ηχεία ELECTROVOICE EVID 6.2 (150W RMS 8ohm). Θα βάλω 4 ηχεία δηλαδή 2 σε κάθε κανάλι.
Πως σας φαίνεται; Μήπως χρειάζομαι μεγαλύτερο ή μικρότερο σε ισχύ;

Μια χαρά είναι τόσο ο ενισχυτής όσο και τα ηχεία αλλά έχε το αυτί σου στο πότε αρχίζει να κατσιάζει ο ήχος διότι μπορεί να τους την ανάψεις με την ένταση.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής Peavey με sub

Μια χαρά είναι τόσο ο ενισχυτής όσο και τα ηχεία αλλά έχε το αυτί σου στο πότε αρχίζει να κατσιάζει ο ήχος διότι μπορεί να τους την ανάψεις με την ένταση.

Τι εννοείς ότι ο ενισχυτής είναι μεγάλος και ίσως κάψω τα ηχεία;
Μήπως να πάω στον μικρότερο DSA-400 με 330W στα 4ohm;

Αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις ηχεία στο μέλλον και δεν έχεις αγοράσει κάποιον τότε καλύτερα ο μικρότερος.

Καλό είναι να έχεις αποθέματα ενέργειας αλλά με τα εν λόγο ηχεία είναι άχρηστα.

Πάντως να ξέρεις ότι αν δώσεις ένταση και με αυτόν και με τον άλλον μπορείς να τα κάψεις.
Ο πρώτος αν πιεστεί θα παραμορφώσει και ίσως τα κάψει,και ο άλλος θα δώσει παραπάνω ρεύμα και θα ζεστάνει τα πηνία.