Ενισχυτής, PS3, LCD-TV & απορίες

efthimis

New member
27 October 2008
3
Αρχικά θα ήθελα να χαιρετήσω όλη την παρέα του forum, καθώς συμμετέχω σ' αυτό για πρώτη φορά.

Οι απορίες/ερωτήσεις μου έχουν ως εξής:

Θέλω να υλοποιήσω ένα Σύστημα Πολυκάναλου ήχου, στο οποίο θα συνδέω PS3, Δορυφορική κλπ και μια FULL-HD TV. Επιθυμώ, λοιπόν, να έχω συνδέσεις με HDMI, όπου αυτό είναι δυνατόν, συνεπώς καταλήγω υποχρεωτικά (;) σε ανεξάρτητο AV Ενισχυτή, ο οποίος θα έχει 2-3 HDMI-in. Σ' αυτά τα HDMI-in μπορώ να συνδέσω πχ το PS3 και στο HDMI-out του ενισχυτή, την TV. Σωστά ως εδώ;

1. Με δεδομένο ότι το HDMI μεταφέρει και εικόνα και ήχο, αρχίζω και μπερδεύομαι. Στο παραπάνω παράδειγμα ( PS3 --> hdmi --> ενισχυτής --> hdmi --> TV ), ο ήχος θα παίζει πολυφωνικά στα ηχεία ή stereo στην TV;

2. Επιπλέον, θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο πιο προσιτός ενισχυτής που να υλοποιεί τα παραπάνω, χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις απ' αυτόν σε ισχύ.

Αυτά για αρχή, νομίζω είναι απλοϊκές ερωτήσεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν δεν αγοράσεις και ένα σύστημα 5.1 ηχείων ώστε να είσαι έτσι: (PS3 --> hdmi --> ενισχυτής -->5.1 ηχεία--> hdmi --> TV )τι νόημα έχει να πάρεις A/V ενισχυτή;;

Tα 2 ηχειάκια της τηλεόρασης τι πολυφωνική αίσθηση είναι δυνατόν να σου δώσουν;;

Το θέμα είναι ο τρόπος σύνδεσης. Εννοείται ότι θα βάλω και ηχεία. Η ερώτησή μου αφορά το αν μ' αυτή τη σύνδεση που περιγράφω ο ήχος θα πάει στα ηχεία ή στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ

Οκ συγνώμη, δεν είδα ότι έλεγες και για ηχεία.

Οπότε εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω αφού έχω πιο παλιό ενισχυτή και του δίνω ήχο μέσω οπτικής ίνας από το ps3...

Λοιπόν:

1. Ένας καλός ενισχυτής για αυτό που θες είναι ο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=563

2. Η συνδεσμολογία που λες είναι σωστή απλά απο τις ρυθμίσεις του ps3 θα πρέπει να έχεις τσεκαρισμένο να βγάζει ήχο απο την hdmi. Θα σου πρότεινα όμως για καλύτερο αποτέλεσμα, το ps3 να το έχεις συνδεδεμένο κατευθείαν στην τιβί σου με hdmi και με οπτική ίνα να συνδέσεις ενισχυτή και ps3 (να ρυθμίσεις το ps3 να βγάζει ήχο απο την οπτική).

να ρωτησω και εγω κατι??στην συνδεση του ενισχυτη με το ps3 τι ρυθμιση κανω στον ηχο??εχω συνδεμενο το ps3 me ton pioneer lx 60 μεσω hdmi και δεν μπορω να αναψω με τιποτα την ενδειξη truehd η master audio στον ενισχυτη αν και εχω δισκακια που υποστηριζουν αυτα τα φορμα!!μπορει κανεις να βοηθησει???

Λοιπόν:

1. Ένας καλός ενισχυτής για αυτό που θες είναι ο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=563

2. Η συνδεσμολογία που λες είναι σωστή απλά απο τις ρυθμίσεις του ps3 θα πρέπει να έχεις τσεκαρισμένο να βγάζει ήχο απο την hdmi. Θα σου πρότεινα όμως για καλύτερο αποτέλεσμα, το ps3 να το έχεις συνδεδεμένο κατευθείαν στην τιβί σου με hdmi και με οπτική ίνα να συνδέσεις ενισχυτή και ps3 (να ρυθμίσεις το ps3 να βγάζει ήχο απο την οπτική).

Καλύτερο αποτέλεσμα; Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πραγματάκια.

Μέσω οπτικής δεν θα μπορέσει να γευτεί πολυκάναλο PCM παρα μόνο πολυκάναλο συμπιεσμένο πρόγραμμα τύπου DD και DTS.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι HDMI στον ενισχυτή για να απολαύσει σε PCM (γιατί το PS3 δεν τα βγάζει αυτούσια αλλά καμία διαφορά) τα νέα DTS HD MA και Dolby True HD.

Από κει και πέρα όλοι οι A/V έχουν επιλογή through για να περνάνε τον ήχο στην TV.

Αλλιώς θέλει κάποιο HDMI switcher που θα συνδέει ταυτόχρονα τη μία έξοδο του PS3 στον Α/V και την TV ταυτόχρονα.

Last edited:
να ρωτησω και εγω κατι??στην συνδεση του ενισχυτη με το ps3 τι ρυθμιση κανω στον ηχο??εχω συνδεμενο το ps3 me ton pioneer lx 60 μεσω hdmi και δεν μπορω να αναψω με τιποτα την ενδειξη truehd η master audio στον ενισχυτη αν και εχω δισκακια που υποστηριζουν αυτα τα φορμα!!μπορει κανεις να βοηθησει???

Πήρες την απάντηση στο πιο πάνω post.

δηλαδη στην επιλογη εξοδου ηχου απο το ps3 θα δηλωσω linear pcm και οχι bitsteam??
γιατι ομως οταν το κανω ο ενισχυτης δεν αναβει το σημα του ηχου υψηλης ευκρινειας???

δηλαδη στην επιλογη εξοδου ηχου απο το ps3 θα δηλωσω linear pcm και οχι bitsteam??
γιατι ομως οταν το κανω ο ενισχυτης δεν αναβει το σημα του ηχου υψηλης ευκρινειας???

Δεν πρόκειται να ανάψει. Το PS3 μπορεί να βγάλει τα format που λέμε μόνο ως πολυκάναλο PCM (θεωρητικά καμία διαφορά).

Καλύτερο αποτέλεσμα; Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πραγματάκια.

Μέσω οπτικής δεν θα μπορέσει να γευτεί πολυκάναλο PCM παρα μόνο πολυκάναλο συμπιεσμένο πρόγραμμα τύπου DD και DTS.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι HDMI στον ενισχυτή για να απολαύσει σε PCM (γιατί το PS3 δεν τα βγάζει αυτούσια αλλά καμία διαφορά) τα νέα DTS HD MA και Dolby True HD.

Από κει και πέρα όλοι οι A/V έχουν επιλογή through για να περνάνε τον ήχο στην TV.

Αλλιώς θέλει κάποιο HDMI switcher που θα συνδέει ταυτόχρονα τη μία έξοδο του PS3 στον Α/V και την TV ταυτόχρονα.

Sorry, γράψε λάθος τότε... καποιος με παραμύθιασε και αυριο θα φάει κυνηγητό...

Φίλε Pleo εγώ πάντως βρίσκω πιο 'ζωντανό' τον ήχο σε DD/DTS (bitstream στο ps3) απ'ότι σε multichannel pcm (linear pcm στο ps3)...

Φίλε Pleo εγώ πάντως βρίσκω πιο 'ζωντανό' τον ήχο σε DD/DTS (bitstream στο ps3) απ'ότι σε multichannel pcm (linear pcm στο ps3)...

Όπως πολλοί βρίσκουν ότι η μετατροπή των νέων format σε PCM από το PS3 δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την έμφαση στις χαμηλές που προυπήρχε στα DTS και DD από πάντα, τότε είναι πολύ λογικό να ακούγεται πιο ζωντανός ο ήχος στα τελευταία.

Όπως πολλοί βρίσκουν ότι η μετατροπή των νέων format σε PCM από το PS3 δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την έμφαση στις χαμηλές που προυπήρχε στα DTS και DD από πάντα, τότε είναι πολύ λογικό να ακούγεται πιο ζωντανός ο ήχος στα τελευταία.
Έχεις δίκιο. Δηλ. με bitstream ο ήχος βγαίνει αβίαστα απ'τον onkyo μου, σαν να 'καταλαβαίνει' καλύτερα το DD/DTS. Ενώ με multichannel pcm πρέπει να πειράξω τις εντάσεις κάθε ηχείου ή να δώσω λίγο περισσότερα μπάσα για να φέρω τον ήχο στα ίσια του... (μιλάω για τα απλά dvd)
Oπότε προτιμώ να το έχω στο bitstream.

Eχω βρει ενα πολυκαναλο combo συστημα με upscale DVD και 5.1 για να συνδεσω πανω του το PS3 & την LCD μου....Δεν ειναι κατι το ακριβο (230 euro), και ουτε ψάχνω την τρομερη ποιότητα. Εχει HDMI συνδεση με την TV αλλα μονο optical για το PS3.....

Aυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν υπάρχει σημαντική διαφορά για την ποιότητα του ήχου οταν θα βλέπω Blueray ή θα παιζω PS3, αν θα ειναι η συνδεση OPTICAL ή HDMI??? :operator: