Ενοχλητικά LED κουτιών HTPC

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,320
Ισως αχαρο και 1 post only thread αλλα μπορει να βοηθησει καποιους.

Σας ενοχλουν αυτα τα διαβολεμενα led (power, hdd) στο htpc σας;

Αν εχετε πχ silverstone, σιγουρα ναι.

Θελετε να μειωσετε την ενταση τους αλλα οχι να τα ''σβησετε'' τελειως;

Μια απλη και αποτελεσματικη λυση ειναι μαυρη ηλεκτρολογικη ταινια: Εφαρμοζεται πανευκολα πανω στο led (στην προσοψη του κουτιου δλδ) και μειωνει την ενταση αισθητα ετσι ωστε να βλεπεις το led ισα ισα αλλά άνετα και χωρις φυσικα να ειναι ενοχλητικο σε καμια περιπτωση.

Η λυση εφαρμοστηκε με απολυτη επιτυχια στο silverstone lc-20 και λογικα θα εχει την ιδια ακριβως αποτελσματικοτηα σε ολα τα silverstone αλλα και σε αλλα προφανως κουτια με led αντιστοιχης φωτεινοτητας.

Σε καθε περιπτωση η δοκιμη ειναι απλουστατη.

ΥΓ Αυτα για να ακουν μερικοι συντονιστες κατηγοριας που λενε οτι θα δουλευε και να σταματησουν αλλη πρωην να βαζουν διαφορα ''μπλόκια'' :p

Last edited:
Το ίδιο ακριβώς έχω κάνει και εγώ στο μαύρο LC-20 που έχω και
αν δεν το πω σε κάποιον ούτε που το καταλαβαίνει ότι υπάρχει ...
... ούτε καν η ταινία δεν φαίνεται.

Εγώ πάλι μπορώ να δώ αν είναι ανοιχτό ή όχι από το ελάχιστο φως
που φεύγει από κάτω και ίσα ίσα που φωτίζει το έπιπλο.

ΥΓ Αυτα για να ακουν μερικοι συντονιστες κατηγοριας που λενε οτι θα δουλευε και να σταματησουν αλλη πρωην να βαζουν διαφορα ''μπλόκια'' :p

Προφανώς χρησιμοποίησες ηλεκτρολογική ταινία ευτελούς ποιότητας (πάχους) ώστε να περνάει λίγο φως. Αυτή που έχω βάλει εγώ (κορυφαίας ποιότητας / HiEnd) είναι τόσο παχιά που δεν περνάει καθόλου φως, και ως εκ τούτου έχω αναγκαστεί να την έχω μερικώς αποκολλημένη.

:p

Υ.Γ. one post thread my ass.. :p

Εγώ είμαι από αυτούς που έχει silverstone αλλά δεν με ενοχλεί.
Που σας ενοχλεί? Όταν κοιτάζετε την ταινία πάνω, πέφτει το μάτι στο μπλε led ?
(εμένα μόνο ένα μπλε led έχει και την vfd που την έχω απενεργοποιημένη).

Γιατί δεν το ξηλώνετε από μέσα και παιδεύεστε με ταινίες ?

Προφανώς χρησιμοποίησες ηλεκτρολογική ταινία ευτελούς ποιότητας (πάχους) ώστε να περνάει λίγο φως. Αυτή που έχω βάλει εγώ (κορυφαίας ποιότητας / HiEnd) είναι τόσο παχιά που δεν περνάει καθόλου φως, και ως εκ τούτου έχω αναγκαστεί να την έχω μερικώς αποκολλημένη.

:p

Υ.Γ. one post thread my ass.. :p

Για right tm :p

Όλο το σύστημά μου αγαπητέ είναι hi end (με εξαίρεση τον προβολέα-λάσπη βέβαια), δεν θα έμενα πίσω στην ταινία :p

Εγώ είμαι από αυτούς που έχει silverstone αλλά δεν με ενοχλεί.
Που σας ενοχλεί? Όταν κοιτάζετε την ταινία πάνω, πέφτει το μάτι στο μπλε led ?
(εμένα μόνο ένα μπλε led έχει και την vfd που την έχω απενεργοποιημένη).

Γιατί δεν το ξηλώνετε από μέσα και παιδεύεστε με ταινίες ?

Τα συγκεκριμένα LED είναι ιδιότροπα όσον αφορά την γωνία θέασης (κάτι σαν τις tft ένα πράγμα :p).

Σοβαρά πάντως, αν τα βλέπεις υπό μικρή γωνία σε τυφλώνουν κυριολεκτικά ενώ υπό μεγάλη δεν είναι τόσο ενοχλητικά.

Προφανώς δεν τα ξηλώνουμε, όπως ήδη είπα στο 1ο post, γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε την χρησιμότητά τους.

Επειδη η ηλεκτρολογική ταινία αφήνει ενοχλητικές κόλλες και είναι αντιαισθητική, το καλύτερο είναι να παρακάμψετε στο καλώδιο του μια μικρή αντιστασούλα 50Ω 1/8W ;)

Last edited:
ρε δε πατε καλα, πετατε τη σκουφια σας για κατσαβιδιασματα.....

Βαλτε ενα ωραιο μαυρο στρογγυλο αυτοκολλητο...

Ουτε ο Μπαμπης δε τα κανει αυτα.

Mε λίγη υπομονή κι ένα χοντρό μαύρο ανεξίτιλο μαρκαδόρο κάνεις τη δουλειά σου και χωρίς ταινίες...

Σίγουρα? Με 470Ω τα είχα ρίξει πάνω σε 12volto rail.

Στα 3.3v άμα τους πετάξεις την 330άρα μάλλον δεν θα ανάβουν καθόλου!

αλλιώς ταινία ή μαύρο μαρκαδοράκι για τα CD ,χεχε

Απάντηση: Re: Ενοχλητικά LED κουτιών HTPC

Σίγουρα? Με 470Ω τα είχα ρίξει πάνω σε 12volto rail.

Στα 3.3v άμα τους πετάξεις την 330άρα μάλλον δεν θα ανάβουν καθόλου!

αλλιώς ταινία ή μαύρο μαρκαδοράκι για τα CD ,χεχε

Στα 12 θέλει 1κ.

Αναλόγως με το επάγγελμα του καθενός μπορώ να σκεφτώ άπειρους τρόπους για τα λαμπάκια.
Θα πέσει πολύ γέλιο.

Mε λίγη υπομονή κι ένα χοντρό μαύρο ανεξίτιλο μαρκαδόρο κάνεις τη δουλειά σου και χωρίς ταινίες...

Ετσι κανουμε σωστες δουλειες. Ακου ταινιες......:jester:

Απάντηση: Re: Ενοχλητικά LED κουτιών HTPC

Είναι και high brightness υπενθυμίζω.. Τραβάει πράμα.. ;)

Τιποτα δεν τραβαει. Δες ολους τους νεους φακους που φορανε τετοια, σε λευκο βεβαια.
Βαλτε ενα πολυμετρακι και μετρηστε. Τοσο δυσκολο ειναι ? ;)

Δηλαδή τώρα θα με βάλεις να βάλω πολύμετρο σε σειρά με το LEDάκι, να μετρήσω mA, να υπολογίσω αντίσταση, να αγοράσω αντίσταση, να συνδέσω αντίσταση, αντί να βάλω ένα κομμάτι ταινία την οποία ήδη έχω; :p

Μάλλον θα τα κάνω τελικά όλα τα παραπάνω, αλλά να μην το κάνουμε και θέμα.. Ούπς! Πολύ αργά! Ο Ρούλης φταίει για όλα!! :p

Καλά έχετε κόψει τελείως... είναι δυνατόν να σας ενοχλεί το ledάκι;:huh2: