Ενσωματομενος ψηφιακος δεκτης;

hamurabi

New member
28 March 2007
51
Παιδια ψαχνω για 32αρα τηλεοραση lcd. Βλεπω κατι σονυ που λενε οτι εχουν "ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη". Αυτο τι ακριβως ειναι; σε τι χρησιμευει;
ευχαριστω προκαταβολικα

Χρησιμευει να πιανεις τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ (Σπορ+ κτλ). Μελλοντικα ολα τα καναλια θα ειναι υποχρεωτικα ψηφιακα (σε μερικα χρονια) οποτε ενας ενσωματωμενος δεκτης θα σου χρειαστει σιγουρα αργα η γρηγορα.

Καλο ειναι ακομα η συσκευή να έχει και cam ώστε να εχεις την δυνατότητα αργότερα να μπορείς να κανεις και λήψη κωδικοποιημένων ψηφιακών καναλιών αλλιως θα αναγκαστέις να αγοράσεις εξωτερικό δέκτη για να εχεις αυτη τη δυνατότητα. Και ναι μεν η αγορά ενος ψηφιακού επίγειου δέκτη υψηλής ευκρίνειας κρίνεται για την ωρα και για τη χωρα μας πολύ μα πάρα πολύ πρώιμη αν όχι στη σφαιρα της φαντασίας αγορά (σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου ο samsung HD terrestrial κανει χρυσες πωλησεις) κατα την ταπεινη μου γνώμη future proof αγορα σημερα ειναι τηλεοραση με ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη αλλα και με cam η αντίστοιχου εξωτερικου δέκτη ειτε me cam η με card reader.
Nick -bye-

Τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ θα τα πιανω δωρεαν δηλαδη αν εχω ψηφιακο δεκτη;

Ναι τα καναλια της ΕΡΤ δεν ειναι κωδικοιημενα και ουτε προκειται στο μελλον να κωδικοποιηθουν συμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της ΕΡΤ αφου προκειται για πρακτικα ανταποδοτικη τηλεοραση (πληρωνουμε ουτως η αλλως ΕΡΤ μεσω των λογαριασμων της ΔΕΗ)
Οσο ειναι λοιπον ελευθερα δεν τιθεται θεμα συνδρομής. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα γινει στο πολυ μακρινο μελλον. Σιγουρα ομως πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για τους αλλους παροχους οι οποιοι δεν διακρινονται για τις ευαισθησιες τους. Οταν εκπεμψουν ψηφιακά δεν θα εκπέμπουν ελευθερα για πολυ χρονο. Γνωμη μου παντα. Αυτο πρακτικά σημαινει οπως προανεφερα οτι θα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για να μην ξανααλλαζουμε δέκτες.
Προσεχουμε τωρα για να εχουμε μετα!:grandpa:
Νικος

Η δινουμε 40 ευρω και παιρνουμε εναν:flipout:

Λαθος. Ετσι μπλεκεις με καλωδια , τηλεχειριστηρια κτλ. και το αποτελεσμα σαν εικονα δεν προκειται ποτε να ειναι το ιδιο με τον ενσωματωμενο δεκτη γιατι το ψηφιακο σημα θα πρεπει να μετατραπει σε αναλογικο πριν μεταφερθει στην τηλεοραση (μεσω scart πχ.) και μετα απο την τηλεοραση απο αναλογικο παλι σε ψηφιακο πριν προβληθει στην οθονη. Αυτες οι μετατροπες σημαινουν απωλειες και θορυβο.

Συμφωνω με το Γιαννη, Για να μην πω οτι ψηφιακο δεκτη με 40 ευρα που να εχει εισοδο για cam η card reader ειναι απο αδυνατο εως πολυ απιθανο να βρεθει στην αγορα. Τουλαχιστο επωνυμα προιοντα. Oi κορυφαιοι δεκτες με τις αντιστοιχες υποδοχες Humax και Edition ειναι κοντα στα 180-190 ευρα!
Μονο μια παρατηρηση Γιαννη, Στη θεωρια ειναι οπως το λες οι πολλες μετατροπες = απωλεια σηματος. Ελα ομως που ο ατιμος ο Humax κοντευει να με τρελλανει με την ποιοτητα σηματος που βγαζει.
Νικος

Μην τρελαθουμε τωρα.... για 2-3 καναλια που τα βλεπει η αθηνα ,θεσσαλονικη. Αν βασιζαμε την ποιοτητα εικονας στην υπαρξη ψηφιακου δεκτη pip,pap κ.λ.π. θα ειχαμε λυση το προβλημα μας. Ασε που απο του χρονου θα τον εχουν ολες σχεδον. Μεχρι να προχωρησει η επιγεια ψηφιακη στην ελλαδα εγω θα ειμαι σαν αυτον και θα φοραω και γυαλια:grandpa: Και αν δεν εβγαινε και το PS3 για να μπουν τα blue ray σε καθε σπιτι -εν καιρο- θα στελναμε χαιρετισματα στα 1080i+p τουλαχιστον η μεγαλυτερη πλειοψηφια που χρησιμοποιει την τηλεοραση ΣΑΝ τηλεοραση και οχι σαν υποκαταστατο κινηματογραφου η σαν ειδος ακριβου φετιχ που το αλλαζουν οπως τα κινητα (βλεπε φθηνο ελληνικο φετιχ). Τωρα ερχοντε και οι sony οι κατοσταρες μετα τις samsung και tosh ,καινουργια βασανα δηλαδη ...... οι επομενες θα εχουν και δεκτη HD ,οι επομενες και HD και HDDrive με multicard reader αλλα εγω θα βλεπω ακομα με χιονια οποια και να χω............ γιατι απλα δε ζω στην αθηνα (οχι οτι με χαλαει ,αντιθετως μαλιστα)