Ένταση ή Ποιότητα;

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,554
Τι είναι αυτό που παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή τηλεόραση;
Πιανω πχ αψογα το mtv με ένταση 0% και ποιότητα 60%
Πως ειναι δυνατον να υπάρχουν τόσο μεγαλες αποκλίσεις μεταξυ εντασης και ποιότητας;
Με προσθήκη ενισχυτη τι καταφερνεις να μεταβαλλεις, την ενταση ή την ποιοτητα;

Μπορείτε λίγο να μου το ξεδιαλύνετε;

Ευχαριστω

Η ένταση είναι αυτό που λέει. Δηλαδή η ένταση του σήματος. Τα πεδιόμετρα την μετράνε σε dBμV.

Η ποιότητα εξαρτάται από τα λάθη που βρίσκει ο δέκτης στο ψηφιακό σήμα.

Μπορεί με πολύ χαμηλή ένταση αν δεν υπάρχει παρεμβολή, και ο ενισχυτής δεν βγάζει σκουπίδια, να έχεις ποιότητα 90 ως 100%

Re: Απάντηση: Ένταση ή Ποιότητα;

Με κεραια υψηλης κατευθυντικοτητας, προκειμενου στις συχνοτητες της ψηφιακης να μην μπαινουν αλλα ανεπιθυμητα ηλεκτρομαγνητικα κυματα (παρεμβολες) απο αλλες κατευθυνσεις του οριζοντα.
Δυστυχώς εγώ έχω δοκιμάσει ένα σωρό διαφορετικές κεραίες αλλά την ποιότητα δεν μπορώ να την ανεβάσω,ενώ την ένταση με ενισχυτή την ανεβάζω

Δηλαδη αν εχω 90% ενταση, αλλα ποιοτητα 20% με σπασίματα, σημαινει οτι πιανω ναι μεν δυνατα το σημα το οποιο ομως παρεμβάλεται από γειτονικα με αποτελεσμα να εχω κακη ποιοτητα.
Σωστα;

Δηλαδη αν εχω 90% ενταση, αλλα ποιοτητα 20% με σπασίματα, σημαινει οτι πιανω ναι μεν δυνατα το σημα το οποιο ομως παρεμβάλεται από γειτονικα με αποτελεσμα να εχω κακη ποιοτητα.
Σωστα;

Ναι, είναι μία πιθανότητα.
Αλλη πιθανότητα είναι ο ενισχυτής (αν υπάρχει) να βάζει πολύ "σκουπίδι", -συνήθως προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης- αν δουλεύει κοντά στο όριό του.

Σωστα;
Αυτό συμβαίνει με εμένα,πιάνω 82% ένταση σήματος και ποιότητα 25% με σπασίματα,έχω δοκιμάσει να ανεβάσω την ποιότητα αλλά δεν τα έχω καταφέρει με τπτ

και τον ενισχυτή όταν βγάζω μια από τα ίδια,62% ένταση σήματος,25% ποιότητα σήματος,αυτή η ποιότητα μας έχει καταστρέψει δυστηχώς!

Για ποια περιοχη μιλαμε?
Με ποιον αποκωδικοποιητη?
Εχετε δοκιμασει καποιον αλλο?
Και την δεν έχω δοκιμάσει φίλε μου...άστα...και άλλον αποκωδικοποιητή και άλλες κεραίες και άλλο καλώδιο και τα πάντα...

περιοχή Άνω σουσάκι Αγίων Θεοδώρων κορινθίας

Και την δεν έχω δοκιμάσει φίλε μου...άστα...και άλλον αποκωδικοποιητή και άλλες κεραίες και άλλο καλώδιο και τα πάντα...

περιοχή Άνω σουσάκι Αγίων Θεοδώρων κορινθίας

Μάλλον δεν έχεις οπτική επαφή με το Κέντρο εκπομπής της περιοχής....

Τα ανλογικά πως τα έβλεπες???

Εσυ φιλε μου εισαι αντιθετη περιπτωση απο εμενα, σχετικα με την αναλογια εντασης/ποιοτητας σηματος! Εγω εχω ενταση σηματος 60% και ποιοτητα 90-95%, με τις 2 συχνοτητες της DIGEA να μην ειναι τελειως καθαρες απο αναλογικα καναλια! Ειναι πραγματι περιεργο το προβλημα σου.

Μάλλον δεν έχεις οπτική επαφή με το Κέντρο εκπομπής της περιοχής....

Τα ανλογικά πως τα έβλεπες???
Τα αναλογικά δεν τα πιάνω καθόλου,2 σπίτια παραπέρα ένας φίλος τα πιάνει κανονικά...ενώ εγώ μόνο 25%

της ΕΡΤ τα πιάνω καμπάνα της digea 25% όμως

Δοκίμασες να στρέψεις την κεραία σε διαφορετική κατεύθυνση?
Το ψηφιακό σήμα μπορεί να ληφθεί και από αντανάκλαση και να έχουμε σωστή εικόνα, πράγμα που για το αναλογικό σήμα αυτό δεν γίνεται.

Δοκίμασες να στρέψεις την κεραία σε διαφορετική κατεύθυνση?
Το ψηφιακό σήμα μπορεί να ληφθεί και από αντανάκλαση και να έχουμε σωστή εικόνα, πράγμα που για το αναλογικό σήμα αυτό δεν γίνεται.
Δοκίμασα την κεραία όπως λες και το έψαξα με τόσο μικρές κλίσεις δεξιά-αριστερά σαν να είναι δορυφορικό πιάτο...

ότι πιάνω το πιάνω από αντανάκλαση από την περιοχή του Ξυλόκαστρου,από αθήνα πιάνω μόνο της ΕΡΤ,ενα σπίτι παραδίπλα ένας φίλος πιάνει κανονικά από Ξυλόκαστρο και ένας φίλος 2 σπίτιτα παραπέρα κανονικα από αθήνα...εγώ από ξυλόκαστρο πιάνω 25% ποιότητα,80% ένταση...μόνο το βράδυ καμιά φορα ανεβαίνει στο 40-50% και βλέπω με σπασίματα

Για digea μιλάω πάντα,της ΕΡΤ από αθήνα τα πιάνω...και η ένταση σταθερά στην digea 80% αλλά η ποιότητα,δεν λέει να ανέβει λίγο να τα πιάσω...πως ανεβαίνει δεν γνωρίζω...