Eντελως ασχετος με dream ψαχνει βοηθεια

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,313
Λεπον,ειχα αγορασει ενα dreambox 800αρι τον οποιο μου τον εστησε ενας φιλος.Ιmage ειχε βαλει ενα green plι? αν δεν απατωμαι.με αυτον εχω μαλωσει εντελει και προχτες τον εδωσα σε καποιον και μου αλαξε Image και απο τοτε βλεπει μονο τον αστρα και οχι τον χοτμπερντ.
Και αυτος ασχετος ηταν και το μετανιωσα
Θελω να μου συστησετε καποιες σελιδες να ξεκινησω να διαβαζψω τα βασικα πως μπορω να επαναφερω το Image που ειχα πχ.Θελω να τον ξανακανω να δουλεψει σωστα ωστε μετα να προχωρησω σε αλλα....

Ευχαριστω πολυ

Ποιο image σου έβαλε;
Βασικά έχεις δυο επιλογές η να κάνεις ανίχνευση δορυφόρων και να σκανάρει ο δέκτης σου τους transporters η αν είναι συνδεδεμένος στο internet να κατεβάσεις έτοιμη λίστα καναλιών.

Re: Απάντηση: Eντελως ασχετος με dream ψαχνει βοηθεια

Ποιο image σου έβαλε;
Βασικά έχεις δυο επιλογές η να κάνεις ανίχνευση δορυφόρων και να σκανάρει ο δέκτης σου τους transporters η αν είναι συνδεδεμένος στο internet να κατεβάσεις έτοιμη λίστα καναλιών.
Αυτη τη στιγμη τον εβγαλα και δεν μπορω να δω πιο μου εβαλε
με αυτο παντως(δεν ξερω αν εχει σχεση βεβαια) που μου εβαλε,εχω προβλημα.
Δεν εχει σημα ο hotbird,ενω ο astra εχει.
Εντωμεταξυ το προηγουμενο image,καπως το ηξερα,το τωρινο δεν καταλαβαινω τιποτα

Ο dreambox δυστυχώς δεν είναι plug & play δέκτης, αν θέλεις να ασχοληθείς μαζί του πρέπει με υπομονή να διαβάσεις και το κυριότερο να πειραματιστής.
Ότι ρυθμίσεις και να σου κάνουν "γνώστες" του δέκτη πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα.
Οπότε διάβασε και κάνε ότι μπορείς μόνος σου, τουλάχιστον τα βασικά για να μπορείς να έχεις τον έλεγχο του δέκτη.

Λεπον,ειχα αγορασει ενα dreambox 800αρι τον οποιο μου τον εστησε ενας φιλος.Ιmage ειχε βαλει ενα green plι? αν δεν απατωμαι.με αυτον εχω μαλωσει εντελει και προχτες τον εδωσα σε καποιον και μου αλαξε Image και απο τοτε βλεπει μονο τον αστρα και οχι τον χοτμπερντ.
Και αυτος ασχετος ηταν και το μετανιωσα
Θελω να μου συστησετε καποιες σελιδες να ξεκινησω να διαβαζψω τα βασικα πως μπορω να επαναφερω το Image που ειχα πχ.Θελω να τον ξανακανω να δουλεψει σωστα ωστε μετα να προχωρησω σε αλλα....

Ευχαριστω πολυ

Φίλε μου ΔΕΝ θέλεις να σου συστήσουμε σελίδες για να μάθεις UNIX/Dreambox. Θέλεις να κάνεις CS μόνος σου. Είναι σαν να θέλεις να μάθεις οδήγηση μόνος σου από το manual του αυτοκινήτου. Γίνεται (ΔΕΝ λέω) αλλά...
Συμβουλή μου είναι
1 Να ξεμαλώσεις (πλάκα κάνω)
2 Να βρεις κάποιον να σου δείξει. Θα κάνεις ΠΟΛΥ λιγότερα λάθη.
3 Να πουλήσεις τον Dreambox και να πάρεις κάτι πιο απλό.

Σίμος

T
Φίλε μου ΔΕΝ θέλεις να σου συστήσουμε σελίδες για να μάθεις UNIX/Dreambox. Θέλεις να κάνεις CS μόνος σου. Είναι σαν να θέλεις να μάθεις οδήγηση μόνος σου από το manual του αυτοκινήτου. Γίνεται (ΔΕΝ λέω) αλλά...
Συμβουλή μου είναι
1 Να ξεμαλώσεις (πλάκα κάνω)
2 Να βρεις κάποιον να σου δείξει. Θα κάνεις ΠΟΛΥ λιγότερα λάθη.
3 Να πουλήσεις τον Dreambox και να πάρεις κάτι πιο απλό.

Σίμος

Τελικα με τη βοηθεια καποιου καλου ανιρωπου μεσα απο το φορουμ εμαθα πως περνανε καινουργιο ιματζ.τωρα περασα καινουργιο ιματζ και με τις καταληλες ρυθμισεις ξαναβλεπει και τον αστρα και τον χοτμπιρντ.

Κοίταξε εδώ για να καταλάβεις οτι κάτι φαινομενικά απλό, μπορεί από μια σύμπτωση και επειδή δεν ξέρεις, να πάει στραβά. Δεν πέρασε ούτε μέρα από το δικό σου post όπου όλα πήγαν κατ' ευχήν και το ίδιο σχεδόν πράγμα σε κάποιον άλλον στράβωσε.
Σου τα λέει κάποιος που ήξερε UNIX πριν ακουμπήσει dreambox, και πάλι δεν απέφυγε "στραβές".

Καλύτερα φίλε μου πήγαινε στην λύση 3. Θα γλυτώσεις πολλά από τα νεύρα σου. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.