Entry level turntable!

Εάν,τελικά,προχωρήσεις στην αγορά του δεν χρειάζεται να βιαστείς με την αλλαγή της κεφαλής, εκτός και άν είναι φθαρμένη.Ζήσε λίγο μαζύ της,εξοικοιώσου με τον ήχο της και προσεκτικά, αποφασίζεις τι είναι αυτό που σού αρέσει.Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης, δεν θα καταλάβεις ούτε θα απολαύσεις την χαρά της αναβάθμισης.
Σωστα!

Πόσο παλιό είναι; ανταλλακτικά υπάρχουν; ποιός θα στο υποστηρίξει; ποιός σου εγγυάται ότι η ανάρτηση δουλεύει; Και επειδή κάποιος είπε ότι η ρύθμιση είναι πιό εύκολη απο το Linn, αυτό σημαίνει κάτι; Απο την στιγμή που ξεκινάς τώρα, αγόρσε ένα καινούριο απο αυτά που σου προτείνουν παραπάνω, για να έχεις μια αφετηρία και σημείο αναφοράς για την παραπέρα συμβίωση σου με το πικαπ. Το cj55 ήταν ένα πικαπ απλό και φθηνό μιας εποχής, άστο να το πάρει κάποιος ψαγμένος με γνώση του ρίσκου που αναλαμβάνει.

Συμφωνώ. Εδώ θα επιστρατευσω για άλλη μια φορά τις αλάνθαστες λαικές ρήσεις.
Το πολύ το κύριε έλεησον το βαριέται κι ο παπάς φίλε μου και μην ξεχνάς οτι στην βράση κολλάει το σίδερο.
Πάρε το pro-ject ή to Rega για να κάνεις μια σωστή αρχή η οποία μόνο χαρές θα σου δώσει χωρίς αγωνίες η περιπέτειες οι οποίες μπορούν να αποβούν τραυματικές στην πορεία σου στο ευαίσθητο κομμάτι της αναλογικής αναπαραγωγής.
Κάποτε εμείς οι παλιότεροι τραβάγαμε τα ζόρια λόγω άγνοιας και δεν υπήρχε κανείς να μας δείξει που να αποφεύγουμε τις λάθος επιλογές και τις κακοτοπιές.
Εκμεταλεύσου αυτό το πλεονέκτημα.

Α και κάτι άλλο.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΙΜΗΣ.
Πιο πολύ με τα κατσαβίδια θα ασχολείσαι παρά με την δισκοθήκη σου την οποία ποτέ δεν θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς χαλαρά.

Ευκολότερη ρύθμιση από το Linn δεν λέει πολλά... Το Linn είναι μανίκι να το στήσεις. Να μου έλεγε ευκολότερη από το Gyrodec που πέρασε και μετακόμιση χωρίς να χάσει κιχ από την ρύθμιση, να έλεγα ναι.
Αφού είσαι αρχάριος κι εγώ θα έλεγα να αποφύγεις την ανάρτηση. Δεν θα ξέρεις ποτέ αν έχει στηθεί σωστά. Εκτός αν κάποιος μπορεί να στο ρυθμίσει και μάθεις τη διαδικασία κι εσύ.

Όντως, η ανάρτηση του Gyro είναι μακράν η ευκολότερη που έχω δει ποτέ (είμαι κάτοχος ο ίδιος).

Ακόμα και το Delphi έχει τις ιδιαιτερότητες του όσον αφορά την ανάρτηση, άσχετα που άμα το στήσεις μια φορά το ξεχνάς...

Το gyrodeck είναι το μόνο πικάπ ανάρτησης ελατηρίων το οποίο θα σύστηνα σε κάποιον βέβαια η κατηγορία τιμής του ξεφεύγει αρκετά απο το entry level.
Tώρα όσον αφορά την ανάρτηση γενικά ακόμα και μεγαθήρια όπως το AVID DIVA έχουν εισπράξει αρνητικά σχόλια όσον αφορά την δυσκολία στην ρύθμισή τους.
Για όσους σωστά διακρίνουν ένα κόμπλεξ μου με την ανάρτηση θέλω να διευκρινίσω οτι δεν εκτιμώ τα ελατήρια και όχι κάθε μορφή ανάρτησης γενικά η οποία έχει κάνει άλματα τελευταία όπως το μαγνητικό πηγάδι της clearaudio του οποίου τα θεαματικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την σωστή εφαρμογή μάζας προσώπικά με μάγεψαν και καθόρισαν τις δικές μου επιλογές.

Κοίτα, σωστά υλοποιημένες αναρτήσεις με ελατήρια, απλά δεν πλησιάζονται κατά τη γνώμη μου.

Πλατώ όπως το ανανεωμένο Sondek LP12 και το Delphi, είναι αξεπέραστα στην απόσβεση των κραδασμών.

Η δε ανάρτηση του Diva II, δεν είναι παρά ελαστικά ποδαρικά, μη ρυθμιζόμενα. Διάβασε στο High Fidelity το σχετικό review. Πρέπει μάλιστα να το βάλεις σε ρυθμιζόμενο ράφι για να το αλφαδιάσεις.

Το μαγνητικό πηγάδι της Clearaudio είναι πάρα πολύ καλό, αλλά δεν αναρτά και το βραχίονα, μόνο το πλατώ. Έτσι κι αλλιώς όμως, τα Clearaudio δε χρειάζονται ανάρτηση, είναι άλλη φιλοσοφία κατασκευής.

Εννοείται πως στο budget του φίλου μας, μόνο το TD160 ή το Walker του Ηλία σε μτχ θα πρότεινα. Αλλά αν θέλει να μη μπλέκει πολύ, καλύτερα σε μάζα...

Aπλά μιά διορθωσούλα εννούσα το AVID WOLVERE.
Κατα τα άλλα συμφωνούμε απολύτως αν και αναγνωρίζω οτι είμαι "κολλημένος με την μάζα" γιαυτό και το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ.

Πιστέυω πάντως οτι το θέμα του νήματος του φίλου το εξαντλήσαμε εδώ οπότε ας μήν αναλύσουμε άλλο την κατα τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί κατσκευαστικων σχολών κ.λ.π. και το ξεχειλώσουμε ξεχνώντας οτι ο τίτλος του νήματος περιείχε τις λέξεις "entry level"

Δεν τίθεται καν θέμα.

Εγώ προσωπικά γουστάρω εξίσου και τις δυο σχολές. Πλέον είναι περισσότερο θέμα υλοποίησης σε κάθε εταιρεία συγκεκριμένα, παρά οτιδήποτε άλλο...