Εντυπώσεις και προβλήματα από τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές της Digea στη Θεσσαλονίκη

SatZapper

AVClub Addicted Member
5 September 2007
1,314
Και η LCD της Samsung LE37M86BDX ( ο ενσωματωμένος δέκτης DVB-T/ Μpeg2, συνεργάζεται άψογα με την Neotion FTA NP4 Mpeg-4) και ο επιτραπέζιος δέκτης DVB-T/ Μpeg4 - DTR2205HDPVR της FUNAI αναγνωρίζουν κανονικά τον ελληνικό EPG της ERT Digital.
Αντίθετα από τις πιλοτικές εκπομπές της Digea αναγνωρίζουν μόνο τον αγγλικό EPG!!!

Τέτοια προβλήματα EPG είχε αντιμετωπίσει στην αρχή και η ERT Digital, τα οποία τα διόρθωσε…
Σίγουρα θα είναι θέμα αναβάθμισης…, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει και η Digea…

εχω την samsung le32a558 η οποια υποστηριζει Pan-Euro iDTV αλλα χτες κατα την δοκιμαστικη εκπομπη της digea μου ελεγε οτι δεν αναγνωριζει το hd Καναλι αλλα αντιθετα μου εδινε το ονομα του σταθμου τον ηχο και τις πληροφοριες του προγραμματος. μηπως ξερει καποιος να μου πει αν θα χρειαστω μοντουλα η αναβαθμιση της tv? το Pan-Euro iDTV τι σημαινει ακριβως Μpeg2 η mpeg4?

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και προβλήματα από τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές της Digea σ

εχω την samsung le32a558 η οποια υποστηριζει Pan-Euro iDTV αλλα χτες κατα την δοκιμαστικη εκπομπη της digea μου ελεγε οτι δεν αναγνωριζει το hd Καναλι αλλα αντιθετα μου εδινε το ονομα του σταθμου τον ηχο και τις πληροφοριες του προγραμματος. μηπως ξερει καποιος να μου πει αν θα χρειαστω μοντουλα η αναβαθμιση της tv? το Pan-Euro iDTV τι σημαινει ακριβως Μpeg2 η mpeg4?

Από την στιγμή που ακούς ήχο τότε με μια μοντούλα δεν θα έχει πρόβλημα συμβατότητας.Δεν ξέρω βέβαια αν με αναβάθμιση λογισμικού θα μπορείς να πιάνεις mpeg-4 αλλά χλωμό το κόβω.

Εγω ακουω και δεν βλεπω. Χρησιμοποιω τη νεα μοντουλα της NEOTION. Μηπως δεν κανω κατι καλα?

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και προβλήματα από τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές της Digea σ

Εγω ακουω και δεν βλεπω. Χρησιμοποιω τη νεα μοντουλα της NEOTION. Μηπως δεν κανω κατι καλα?

Έκανες καινούργια αναζήτηση?Δοκίμασε να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και έπειτα ξανακάνε αναζήτηση με την μοντούλα μέσα στο ci.Άμα ούτε αυτό δουλέψει τότε μόνο η αναβάθμιση λογισμικού τηλεόρασης μένει. :)

Με τον τεχνικο που μιλησα μου ειπε οτι εμεις (Πολιχνη) δεν πιανουμε απο Χορτιατη. Τις προσεχεις μερες που θ αρχισει να εκπεμπει απο το Φιλιπειο θα βλεπουμε κανονικα

Μου δινεται η εντυπωση οτι ζω στην περιοδο της κατοχης. Η παρατεταμενη οικονομικη κατασταση με εχει τσακισει. Δεν εχω ορεξη για τιποτα.

Τις προηγουμενες 2-3 μερες εκαναν δοκιμες απο το Φιλλιπειο και δεν πιαναμε εμεις (Ανατολικα)
Υπομονη μεχρι την Πεμπτη... που θα παιζουν κανονικα!

Το κακο ειναι οτι επανεφερα τις εργοστασιακες ρυθμισεις και χαλασα την εικονα της τηλεορασης. Τωρα ομως θ ασχοληθω απο την Πεμπτη και μετα

Οπότε κάνε υπομονή, γιατί από τα ξημερώματα Παρασκευής θα υπάρχει πλήρες σήμα…

Επίσης πρόσεξε εάν την έχεις βάλει με την ετικέτα προς τα έξω και πάντοτε κλειστή η τηλεοραση σου, όταν κάνεις αυτή τη διαδικασία και να μπεις μέσα στα μενού της τηλεόρασης να δεις εάν την βλέπει…

Αυτη τη στιγμη γινονται δοκιμες στο 25 και στις δοκιμες δεν μπορουμε να ειμαστε 100% σιγουροι γιατι μπορει να ανεβοκατεβαζουν το σημα...

Last edited:
Σε κανένα μήνα και βάλε θα στρώσουν τα πράγματα (αν στρώσουν)-Οπως έγινε και στο Ξυλόκαστρο.

Τέτοια προβλήματα EPG είχε αντιμετωπίσει στην αρχή και η ERT Digital, τα οποία τα διόρθωσε…Σίγουρα θα είναι θέμα αναβάθμισης…, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει και η Digea…

H EΡT δεν βελτίωσε τίποτε τότε.Απλά αφορούσε λογισμικό δέκτη που άλλοι έπαιζαν σωστά άλλοι όχι.Αν μια εταιρία είναι σοβαρή και δεν την νοιάζει να πουλά νέα προιόντα μόνο,καλύπτει τέτοια προβλήματα.
Θεωρητικά ο πάροχος πρέπει να έχει δοκιμάσει τις όποιες συμβατότητες (λέμε τώρα....) -bye-

Θυμάμαι καλά εκείνη την περίοδο του 2008, όπου μπήκε ο EPG της ΕΡΤ, η τηλεόραση που αναφέρω δεν έβγαζε στην αρχή τον EPG της ΕΡΤ, κατόπιν η ΕΡΤ κάτι άλλαξε και έβγαινε κανονικά…

Μπορεί η συγκεκριμένη,αλλά ειχαν παράλληλα βγεί νέα μοντέλα τηλεοράσεων και εξωτερικοί δέκτες πιό συμβατοί.Στα προηγούμενα μοντέλα οι αντιπροσωπείες έκαναν το χαζό για ενημέρωση και υποστήριξη.

Ο PVR επιτραπέζιος επίγειος ψηφιακός δέκτης DigiCorder T1 της Technisat με θύρα C.I. (με προδιαγραφές DVB-T/Mpeg-2, αγορά από το Πλαίσιο πριν από τρία χρόνια 160 ευρω??, την εποχή που η ERT Digital διαφήμιζε και εκείνη με την σειρά της τη νέα ψηφιακή εποχή του DVB-T/Mpeg-2…), αναγνωρίζει κανονικά στη θύρα C.I. τις μοντούλες Neotion FTA NP4 Mpeg-4 και Irdeto Neotion Pocket Mpeg-4, όμως ο δέκτης κατεβάζει τα κανάλια της Digea στην ραδιοφωνική λίστα καναλιών!!! Οπότε εξ αντικείμενου δεν μπορεί να δώσει την δυνατότητα επεξεργασίας από μια αντίστοιχη μοντούλα ΝP4, αφού τα κανάλια βρίσκονται στην ραδιοφωνική λίστα (παίζει πάντως μια πιθανή λύση του προβλήματος με την διαχείριση της λίστας καναλιών, με την προσθήκη των pids μέσω του Editor TechniPort XV, δεν βρήκα χρόνο να την τεστάρω…), διαφορετικά χρειάζεται αναβάθμιση λογισμικού από την Technisat, αν και δεν είδα να υπάρχει υποστήριξη νέου λογισμικού… Οπότε εάν στο μέλλον η ΕΡΤ περάσει σε Mpeg-4, θα κλαίει την ώρα που τον αγόρασε (θα μείνει με τις εγγραφές στο 80αρι σκληρό δίσκο που διαθέτει)…

Νίκο το ότι ο δέκτης αναγνωρίζει τα CAM δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνεργάζονται μαζί τους. Τα τεστ που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει ότι αυτό δεν λέει τίποτε. Πολλές φορές αναγνωρίζονται CAM και κάρτες, αλλά η εικόνα παραμένει μαύρη. Ο δέκτης έχει κυκλοφορήσει πολύ πριν τα CAM και λογικά δεν θα πρέπει να συνεργάζεται μαζί τους. Παρόλα αυτά ο δέκτης βλέπει ψηφιακό ήχο και φέρνει τα κανάλια στα ραδιόφωνα. Εικόνα δεν βλέπεις, ήχο ακούς;

Κανονικά ακούς τοn ήχο, δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες, αλλά θα μπορούσαμε να το πιστοποιήσουμε μόνο, εάν μπορούσαμε να περάσουμε τα κανάλια από τη ραδιοφωνική λίστα, στη τηλεοπτική λίστα με την βοήθεια των αντίστοιχων Pids (ο δέκτης έχει και δυνατότητα Pids Search, αλλά δυστυχώς δεν τα κατεβάζει…)…
… Η υπόθεση μου θυμίζει τις ελεύθερες αμφίδρομες υπηρεσίες BBCi, που χρειάζεται σε μερικούς δέκτες να επέμβουμε με τους Editors και την βοήθεια των Pids να τα εντάξουμε στην τηλεοπτική λίστα, για να ανοίξουν…