Eντυπωσεις και πρωτα βηματα στον dm8000

nimits

Established Member
26 October 2007
237
Θεσσαλονικη
Παιδια λιγες εντυπωσεις και μια βοηθεια για το στησιμο του dm8000 μιας και εγω χρειαστηκα βοηθεια ως newbie και ειναι αληθεια οτι κουραστηκα με τις πληροφοριες που μαζευα απο εδω και απο κει και κουρασα ταυτοχρονα με τις αποριες μου.Ελπιζω να βοηθησω .Ξεκιναω λοιπον:
Ο δεκτης:
• Συσκευασια και manual ανταξια τον χρηματων που δινει καποιος για να τον αποκτησει.
• Για τα λεφτα του ειναι απαραδεκτο να μην εχει μια HDMI αυθεντικη.
• Φυσικα ειναι πολυ γρηγοροτερος απο τον 800αρη οπως εχουν παρατηρησει και αλλα παιδια (οπως και το remote control του μεγαλυτερη ακριβεια)
• Απο διαφορα στην εικονα εχω διαπιστωσει οτι ειναι αρκετα καλυτερος στα απλα καναλια.
• Εχω απολαυσει τη δυνατοτητα του να παιζει divx μιας και δε χρειαζεται να γεμισω το σαλονι μου με επιπλεον συσκευες
• Εχω επισης χρησιμοποιησει και ευχαριστηθει τη δυνατοτητα pip που εχει.
• Φυσικα εγω ως χρηστης mac αναγκαστικα να «μολυνω» το μηχανημα μου με ενα partition windows για να μπορεσω να σεταρω τον δεκτη.Πρεπει να βρεθουν και καποια προγραμματα για mac users.
• Στο σημειο που βρισκεται ο επεξεργαστης του εξακολουθει να παραγει αρκετη θερμοτητα(οχι οπως στον 800αρη )Πραγμα λιγο παραδοξο κατα την γνωμη μου λογω μεγαλης ανεσης εντος του κουτιου
Για το σεταρισμα :
εκανα τα εξης με την πολυτιμη βοηθεια ενος φιλου απο το φορουμ(φυσικα εννοειται οτι οποιος δοκιμασει κατι απο αυτα που γραφω ειναι με δικη του ευθυνη).
1. Πρωτα φορτωσα το oozoon την τελευταια full εκδοση του με τον γνωστο τροπο(πατημενω το κατω πληκτρο της προσοψης οταν ανοιγει ο δεκτης.Ετσι παιρνω την ip του.Την βαζω στον browser και μπαινω στο δεκτη οπου με το firmware update περναω στη flash to image που θελω.)
2. Κανω update τον δεκτη απο το menu του oozoon.
3. Μεσα απο το oozoon κατεβαζω και εγκαθιστω το baryallen.
4. Κατεβαζω στον υπολογιστη μου οποια images θελω για multiboot.(Gemini,newenigma,nabilo).
5. Με το DCC (αναθεμα τα windows!!!!!!) βρισκω στο δεκτη μου το φακελο MB_images και τοποθετω τα images που θελω να πειραματιστω.
6. Στη συνεχεια πηγαινω στο baryallen και ακολουθώντας στο menu τις οδηγιες του εγκαθιστω τα images.
7. Προσοχη θα χρειαστει οταν θα επανεκκινησει ο δεκτης ,φορτωνοντας ενα image ,γιατι ενδεχεται να μην δουλευει το τηλεκοντρολ του.Αν συμβει αυτο,απο το μενου του baryallen επιλεγουμε μια ρυθμιση για το remote control και στην επομενη επανεκκινηση το δοκιμαζουμε.Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια μεχρι να βρουμε τη σωστη ρυθμιση.
8. Στη συνεχεια με το dreamset(εγω αυτο χρησιμοποιησα) περναμε τα settings για τα καναλια(εγω μετα την προτροπη φιλου χρησιμοποιω likra).To dreamset το χρησιμοποιω οπως και το dcc .

Αυτα τα ολιγα για αρχη.Ακομα ειμαι στην αρχικη εξερευνηση του δεκτη.Σιγουρα εχω να μαθω πολλα ακομα μιας και ειμα και αρχαριος..............
Παντως σιγουρα ειναι εντυπωσιακο μηχανημα.

ΥΓ:Δε ξερω μηπως ηταν μια καλη προταση για τους διαχειριστες του φορουμ να δημιουργησουν και ενα ειδικο υποsection για dreamboxes μονο.
Ευχαριστω.

...
• Φυσικα εγω ως χρηστης mac αναγκαστικα να «μολυνω» το μηχανημα μου με ενα partition windows για να μπορεσω να σεταρω τον δεκτη.Πρεπει να βρεθουν και καποια προγραμματα για mac users....
Και εγώ το ίδιο...
Σε άλλο thread έχω γράψει σχετικά, καθώς χρησιμοποίησα την applescript για αρκετές δουλειές, αλλά σίγουρα λείπουν πολλά...

Έχεις δίκιο και στο υστερόγραφό σου. Ίσως θα ήταν χρήσιμο ένα dreambox section.

Καλορίζικος και καλές θεάσεις!

Πάντως δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς το dcc για να ανεβάζεις τα αρχεία στον δέκτη. Εγώ το κάνω μια χαρά από το Mac μου με το filezilla.
Τώρα τα settings, δυστυχώς θέλουν παράθυρα...

Τυχερακια ποιος την χαρη σου παντος αν ξερω καλα [αν οχι ας με διαψευσουν τα παιδια που τον εχουν] ειναι περιπου ιδιος με τον dm800 αν εχεις δει σχετικες εικονες κ.α!!!

Και παλι καλοθεατος!!!-bye-

Απάντηση: Re: Eντυπωσεις και πρωτα βηματα στον dm8000

δε σε καταλαβα

Πιστευω οτι τα μενου του dm800 ειναι περιπου ιδια με του 8000 και λεω αν κανω λαθος καποιο παιδι που τον εχει να με διαψευση!-bye-