Ενυδρείο στην Αθήνα ?

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,113
Εκεί ψηλά.....
Ψαχνω ψαχνω και δεν βρισκω ενα ενυδρειο σε μια πολη 5 εκατομυριων.

Ειναι δυνατον ?

Εχει ενα υπεροχο η Ροδος και ενα ακομα καλυτερο στην Κρητη.

Εχετε δει τιποτις ?

Κάπου διάβαζα πρόσφατα ότι κάποιος όμιλιος ετοιμάζεται να ανοίξει ένα πάρκο - ενυδρείο στην Αττική. Αλλά δε θυμάμαι τίποτα από τα "ποιός", "που", "πότε". Ήταν ένα άρθρο σε οικονομικές σελίδες κάποιας εφημερίδας που έδειχνε και καλά νέες επενδύσεις. Ξέρω, βοήθησα πολύ...:D

Bρηκα κατι δημοσιευματα 5ετιας για ενα τεραστιο που ΘΑ εφτιαχναν στο Παλαιο φαληρο.

Αλλα δεν βρισκω τιποτα αλλο εκτοτε.

Απο έγκυρες πηγές -γιος 12 ετών, με εκατοντάδες εκδρομές με το σχολείο- ΔΕΝ υπάρχει.

πιθανον αυτοι να ξερουν περισσοτερα
http://www.enudreio.gr/forum/index.php

Αυτοι ειναι ψυχακηδες που φτιαχνουν τους δικους τους υδροβιους κοσμους ρε συ οχι ενυδρειο-παρκο.

Μονο αυτο της Ροδου ξερω απο κοντα.

Της Κρητης ειναι πολυ μεγαλυτερο ?

Της Κρητης ειναι το μεγαλυτερο στην Ελλαδα (απο οσο εχω διαβασει). http://www.cretaquarium.gr/
Ειχα διαβασει και εγω αρθρα πριν απο χρονια οτι θα εκαναν καποιο μεγαλο στην Αθηνα. Πότε διαβαζα στο Αττικο παρκο, πότε οτι τα village θα εφτιαχναν ενα τεραστιο, αλλα δεν...

Εχεις δικιο. Ολοκληρη Αττικη εκατομμυριων κατοικων και δεν υπαρχει ενα ενυδρειο.

Δεν είναι πάρκο, είναι το κέντρο περίθαλψης για θαλάσσιες χελώνες. Ενδιαφέρον για μεγάλα παιδιά για να μάθουν, αλλά όχι για μικρότερα που θέλουν να εντυπωσιαστούν.

Της Ρόδου δεν το ξέρω αλλά της Κρήτης το επισκέφθηκα πριν 4 χρόνια. Μεγάλο, προσεγμένο, υπέροχο. Ήθελα και φέτος να ξαναπάω αλλά δυστυχώς έκατσα λίγες μέρες στη Κρήτη και δεν πρόλαβα.

ΥΓ. Πριν από καμιά 10αριά χρόνια έλεγαν ότι θα φτιάξουν ένα στην Ανάβυσσο (στις αλυκές για όποιον ξέρει την περιοχή). Το κόστος βγήκε τεράστιο και έμεινε στα σχέδια.

Απάντηση: Re: Ενυδρείο στην Αθήνα ?

Δεν είναι πάρκο, είναι το κέντρο περίθαλψης για θαλάσσιες χελώνες. Ενδιαφέρον για μεγάλα παιδιά για να μάθουν, αλλά όχι για μικρότερα που θέλουν να εντυπωσιαστούν.

Μια χαρά εντυπωσιακό είναι και για μικρά παιδιά. Η ευαισθητοποίηση στο θέμα της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας πρέπει να ξεκινά από μικρή ηλικία. Εξάλλου πέρα από τις 3-4 μεγάλες δεξαμενές που βολτάρουν οι τεράστιες χελώνες, αν σας αφήσουν να ρίξετε και μια ματιά στην εντατική η δίπλα στα μικρές δεξαμενές θα πάρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την σημαντικότητα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Υπάρχει και αίθουσα με video για ενημέρωση γενικά για τις caretta caretta και ομιλία απο τους υπεύθυνους του κέντρου (κατόπιν συνεννόησης αν θυμάμαι καλά)