επαγγελματικες βιντεοκαμερες για εξωτερικες ληψεις

karki

New member
26 December 2009
19
Ψαχνω μια καμερα(HDV) για ληψεις κατα κυριο λογο αθλητικου περιεχομενου.
τεινω προς canon και panasonic αλλα δεν εχω σκοπο να δωσω πανω απο 2.500-3000ε!
Θα ηθελα πολυ την βοηθεια σας και προτασεις για μαρκες-μαντελα, εαν εχετε γνωμη πανω στο θεμα!

:violent-smiley-030:Canon XH A1S(3.600e!!!)

Θα ηθελα πολυ την βοηθεια σας και προτασεις για μαρκες-μαντελα, εαν εχετε γνωμη πανω στο θεμα!

πάντως ο Billy the kid πήρε SONY επαγγελματική HDV.

Τα αρχεια που θα τραβηξεις τι θα τα κανεις ? Εννοω για ποια χρηση ? Πωληση ? για εσενα ? για καποιον αλλον ?

Απάντηση: Re: επαγγελματικες βιντεοκαμερες για εξωτερικες ληψεις

Billy the kid... μπορω να ακουσω εντιπωσεις για την sony σου???

SONY HVR-HD1000, Entry level επαγγελματική κάμερα ώμου είναι, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και σε SD και σε HD. Oi ρυθμίσεις και οι επιλογές είναι όλες κρυμμένες σε μενού και δεν υπάρχουν κουμπιά άμεσης πρόσβασης όπως στην Canon (έχω και την XL-1S, πολύ καλή καμερα σε SD, αλλά να παρακαλάς μην σου πάθει ζημιά.....:violent-smiley-030:)
Η ποιότητα κατασκευής της sony είναι μέτρια, όπως μέτρια είναι η εικόνα στο viewfinder, αλλά η θέση της oθόνης LCD ακριβώς πάνω απο το finder είναι πολύ εξυπηρετική.
Σε σχέση με την XL-1S έχει πολύ καλύτερο κράτημα στον ώμο, την Canon στην πραγματικότητα την σπρώχνεις προς τον ώμο δεν την ακουμπάς, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι γρήγορα.
Τώρα η εικόνα της είναι μαλακή με πολύ φυσικά χρώματα, πολύ καλό γράψιμο και κοντράστ, ευχάριστη στο μάτι και δεν προβληματίζει κάπου.
Γενικός κανόνας βέβαια είναι ότι βιντεοσκοπείς καλό είναι να φωτίζεται σωστά.

Ένα βιντεο εδώ http://vimeo.com/4659509
και περισσότερα για την κάμερα εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=5HmX6GlKCFo

Η τιμή της γύρω στα 1,600

Last edited:
Τα αρχεια που θα τραβηξεις τι θα τα κανεις ? Εννοω για ποια χρηση ? Πωληση ? για εσενα ? για καποιον αλλον ?
τα αρχεια για αρχη μεταφορα σε pc για μονταρισμα με σκοπο την πωληση.
Και για προσωπικη χρηση βεβαια!

Εχετε καμια προταση?
Thanx Billy

Αν δεν βιαζεσαι εχω μια προταση ναι . Αργει ομως.

Eιναι ομως κοντα στο μπατζετ σου. 4750$ = 3500 ευρο συν το τελωνειο φυσικα γιατι δεν πωλειται επισημα παρα μονο απο την Αμερικη.

Αν δεν βιαζεσαι εχω μια προταση ναι . Αργει ομως.

Eιναι ομως κοντα στο μπατζετ σου. 4750$ = 3500 ευρο συν το τελωνειο φυσικα γιατι δεν πωλειται επισημα παρα μονο απο την Αμερικη.

Γιατι μυριζομαι οτι το "κοστουμι" θα μου στοιχισει παραπανω οπ'οτι δειχνει.?
Σε πιο μοντελο αναφερεσαι?

Το μοντελο με τον ενσωματωμενο φακο ζουμ και τον σενσορα των 2/3' τιμαται στα 4750$ (αν δεν αλλαξει κατι)

Ειναι πληρες πακετο δηλαδη δεν χρειαζεσαι κανενα αλλο περιφερειακο οπως στα υπολοιπα μοντελα που πωλουνται ξεχωριστα.

Επειδή τυχαίνει να κάνω μοντάζ γάμων
μου έχουν φέρει πολλές φορές βίντεο από την SONY HVR-HD1000 και την Sony FX-1E και την Canon XH-A1S και τη Sony HVR-Z5p αλλά και την Sony PMW-EX1

Από αυτές η FX-1 ήταν κάμερα σταθμός (τρομερή ποιότητα, πρωτοστάτησε για πολλά χρόνια)

Από τις υπόλοιπες αξίζει πολύ για τα χρήματά της η Z5-p μαζί με CF adapter
Η χειρότερη όλων (και η μόνη μονού τσιπ) είναι η HD1000
A, και μακριά από τις prosumer sony A1E και V1E και FX7 απαράδεκτες

Επίσης δες και μια νέα κάμερα HDR-AX2000 που γράφει AVCHD σε MSproDuo και SDhc και σε extra flash module. Στην Ελλάδα μάλλον θα βγει μόνο η αδελφή HXR-NX5E

μιλάω πάντα για ποιότητα εικόνας, αυτό κοιτάζω μόνον,
εργονομία και τρόπο λήψης δεν τα έχω ζήσει

Last edited:
Δεν την έχω, αλλά γνωρίζω τις διαφορές της από την z5 που χρησιμοποιώ

• είναι 1000+ ευρώ ακριβότερη
  • Παίρνει εναλλακτό φακό (που ποτέ δεν θα αλλάξεις)
  • ο φακός της είναι λιγότερο wide (32 έναντι 29.5mm)
  • ο φακός της έχει λιγότερο zoom (12x έναντι 20x)

Και οι δύο παίρνουν το πολύ χρήσιμο CF recording module το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα. Μάλιστα μπορεί να γράφει HDV στην κασέτα και DV στη CF ή ανάποδα, μπορεί να γράφει συνεχόμενα από το ένα στο άλλο, μπορεί να γράφει στην CF όταν αλλάζεις κασέτα κ.α. βάλτο οπωσδήποτε στα έξοδά σου

Μην ξεγελιέσαι από το λογότυπο
Carl_Zeiss_Logo.gif
στο φακό της z7, δεν έχει ιδιαίτερη οπτική διαφορά αφού μάλιστα γράφει σε υποδεέστερο codec mpeg2 1440x1080i

Και οι δύο παίρνουν το πολύ χρήσιμο CF recording module το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα. Μάλιστα μπορεί να γράφει HDV στην κασέτα και DV στη CF ή ανάποδα, μπορεί να γράφει συνεχόμενα από το ένα στο άλλο, μπορεί να γράφει στην CF όταν αλλάζεις κασέτα κ.α. βάλτο οπωσδήποτε στα έξοδά σου

Orfeas νομιζα πως στην Ζ7 συμπεριλαμβανεται το CF module ενω στην Z5 ειναι optional .

Εξτρα ειναι και για τις δυο τους ?

Λες?
Έχει γούστο..
και δεν είναι καθόλου φτηνό... καμιά 700ριά...

Last edited:
Να προσθέσω κάποια ακόμα έξοδα

• μπαταρίες 2 Χ Sony NP-F970 = 200
  • Φορτιστής Sony AC-VQ1050D = 90
  • κάρτες 2 Χ SanDisk 32GB Extreme CF = 350
  • τσάντα Kata CC-193 = 100
  • On-camera light Sony HVL-LBPA LED = 450
  • μπαταρία του ανωτέρω φωτιστικού 2 Χ NP-F770 = 150
  • τρίποδο Manfrotto 028B = 200
  • κεφαλή Manfrotto 501 HDV = 150
  • τηλεκοντρόλ Manfrotto LANC 521 PRO = 150
  • σταμπιλιζατέρ Glidecam HD4000 500
  • καψούρι Sony GV-HD 700 = 1000 :afro:

οι τιμές (και τα μοντέλα) είναι στο περίπου
ΑΠλώς θέλω να υπενθυμίσω ότι τα έξοδα της κάμερας δεν σταματούν στην κάμερα...
είναι άλλα τόσα

Για να μη προχωρήσουμε σε βαρβάτα συστήματα για μοντάζ HD
ή σε μεγάλα φωτιστικά

Last edited:
Λες?
Έχει γούστο..
και δεν είναι καθόλου φτηνό... καμιά 700ριά...

Ετσι νομιζω και καπως δικαιολογειται και η διαφορα τιμης αναμεσα τους. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν διαφερουν σχεδον καθολου.

Το επιβεβαιωσα Ορφεα.

Στην Ζ7 συμπεριλαμβανεται στην τιμη της το CF module ενω στην Ζ5 ειναι optional αλλα η διαφορα τιμης τους ειναι περιπου στα 1300 ευρω.

Φιλε orfeas σε ευχαριστω για (την πολυ χρισιμη) αναλυση σου πανω στα περιφεριακα εξοδα... οντος ξεφυγαμε στις τιμες!
Υπαρχει και η πιο οικονομικη SONY HDR-AX2000 η οποια βεβαια γραφει (σε format Full HD, MPEG4 AVC/H.264 (AVCHD) 1920 x 1080 pixels μέχρι 50 φωτ./δευτ) σε Memory Stick Pro Duo μονο και οχι σε κασσετα... για μια ακομα φορα τηθεται το διλημμα...
κασσετα:fight:Memory Stick
ερωτηση ημι-εκτος topic.. ποιο το ιδανικοτερο φορματ για μονταζ..?

Για την ακρίβεια γράφει σε 2 κάρτες (σε memory stick και σε SD) οπότε έχεις κάποια μορφή ασφάλειας.

Όσον αφορά το μοντάζ, το HDV της κασέτας (mpeg2 1440Χ1080) μοντάρεται πολύ πιο εύκολα από το avchd (mpeg4 1920x1080)
αλλά αυτό δε λέει τίποτα γιατί η τεχνολογία πάει μπροστά και σίγουρα τα νέα φορμάτ θα δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ τους υπολογιστές.

Κατά τη γνώμη μου πάρε την πιο φτηνή, τίποτε δεν κρατάει για πάντα άσε που πολύ σύντομα ίσως χρειαστείς και 2η.