ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΑ

stylian_d

New member
12 October 2006
31
Ειμαι αναμεσα σε δυο καταρχην sony dcr-dvd506e , και sony hdr-ux3e (750 ευρω εκαστη). DVD 8cm και οι δυο , η 506 εχει αναλυση βιντεο 16:9 2.3 ΜΡ , ενω η ux3e 1.4 mp , hdmi εξοδο και γραφει σε dvd σε 1080 i αλλα μη μετατρεψιμο σε υπολογιστη , διαβαζεται μονο απο την καμερα η απο blue ray player. Βεβαια σε standart mode το βιντεο μεταφερεται στον υπολογιστη.

Αυτα ξερω για αυτες ... Επισης ειμαι τελειος αρχαριος στο χωρο μιας και ιδεολογικα ειμαι λατρης της απεικονησης της στιγμης (φωτογραφιας) και λιγοτερο του συμβαντος ....

Γνωμες για τις 2 καμερες , και τα χαραχτηριστικα τους ?

Ευχαριστω

αν θες τα δισκακια σου να τα δινεις και σε αλλους να τα βλεπουν παρε την πρωτη .....

αν θες ποιο καλυτερη ποιοτητα εικονας παρε τη δευτερη ! αλλα να ξερεις οτι θα σε παιδεψει η ολη φαση ....

να ξερεις πως οι καμερες που γραφουν σε DVD ειδικα της ΣΟΝΥ εχουν πολυ καλη εικονα ! και αυτες με το δισκακι ειναι πολυ πρακτικες !

Εγώ έχω μια παλιότερη SONY με DVROM, την R200 και ο πατέρας μου έχει την 505. Άρα μπορώ να μιλήσω για την 506. Εχει ελληνικά μενού, κι αυτό είναι σημαντικό, διότι αλλιώς χάθηκες. Αλλά και πάλι η λογική των μενού, είναι κάπως αλλοπρόσαλλη. Θα μπερδευτείς αρκετές φορές και θα χάσεις λήψεις, θα κάνεις φορμάτ (μου έτυχε), θα τραβάς φωτο και βίντεο μαζί, θα έχεις 5.1 εγγραφή εκεί που δεν θέλεις (π.χ. σε γιορτή σχολείου) κλπ.

Αλλά και το πιάσιμο δεν είναι καλό. Η οθόνη ανοίγει περίεργα, το ζουμ μπερδεύεται με το on/off κλπ.

Αυτά είναι τα αρνητικά.

Έχει καλή ποιότητα εικόνας, καλή φωτομέτρηση (ζορίζεται στις αντανακλάσεις σε μέταλλα και καθρέφτες), καλό WB, γρήγορο AF.

τα παραπάνω είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις από σχετικά λίγη χρήση (περίπου 18 δισκάκια).

Το ωραιο ειναι οτι χθες ειμουνα στο παρα τσακ να παραγγειλω μεσω internet την ux3 , ειπα να περιμενω να δω και σημερα καμια γνωμη σας , και σημερα η 506ε εχει απο 749 ευρω 665 ...!!!! (ολες τιμες πλαισιου ). Αντε παλι νεες σκεψεις αν πρεπει να δωσω τωρα τα παραπανω 85 ευρω για την ux3 και να εχω τα καλουδια της , η να παραγειλω την 506ε και με την διαφορα απο χθες μεχρι σημερα να παρω κανενα τριποδο και καμια μνημη.... λεω εγω τωρα ...!!!