ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΕ SONY 5,1 SA WRT3

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,651
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλησπέρα σε όλους
θέλω να αυξήσω το μήκος των καλωδίων στα 2 περιφερειακά ηχεία.

20250404_144709.jpg 20250404_144944.jpg20250404_144922.jpg

Συγκεκριμένα, θέλω από τα 10m να πάω στα 14. Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος;
- Να κόψω σε ένα σημείο και να ενώσω επιπλέον καλώδιο με κόλληση και θερμοσυστελλόμενα;
- Να ανοίξω τα ηχεία και να κολλήσω νέο καλώδιο στην πλακέτα; (εδώ έχω έναν ενδοιασμό για τα ανταπτοράκια, δηλ αν τα χαλάσω δεν νομίζω ότι θα βρω άλλα, οπότε πάλι θα γίνει κόλληση).

Κάποια άλλη ιδέα;

Κόβεις και προσθέτεις καλώδιο με θερμοσυστελλόμενα. Εάν θέλεις και κόλληση, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό εάν τα τυλίξεις καλά. Δεν είναι κάνα high end σύστημα να καταλάβεις διαφορά.

Κόβεις και προσθέτεις καλώδιο με θερμοσυστελλόμενα. Εάν θέλεις και κόλληση, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό εάν τα τυλίξεις καλά. Δεν είναι κάνα high end σύστημα να καταλάβεις διαφορά.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα πάω αύριο στον ΦΑΝΟ να πάρω ίδιο καλώδιο.

• Like
Reactions: pontios
Επειδή τα ηχεία λένε 2.5Ω και με 40% αύξηση του μήκους του καλωδίου δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ενισχυτής, δεν κοιτάς πρώτα μήπως βρεις 2 αρσενικά και δύο θηλυκά βύσματα να κάνεις προέκταση ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην έχεις κομμένα καλώδια?
Θα βγάλεις την προέκταση και όλα θα είναι όπως πριν.

Η 2η λύση που προτείνεις μου φαίνεται η πιό σωστή, η πρώτη η πιό εύκολη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Επειδή τα ηχεία λένε 2.5Ω και με 40% αύξηση του μήκους του καλωδίου δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ενισχυτής, δεν κοιτάς πρώτα μήπως βρεις 2 αρσενικά και δύο θηλυκά βύσματα να κάνεις προέκταση ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην έχεις κομμένα καλώδια?
Θα βγάλεις την προέκταση και όλα θα είναι όπως πριν.

Η 2η λύση που προτείνεις μου φαίνεται η πιό σωστή, η πρώτη η πιό εύκολη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα πινάκια μπορώ να τα ανοίξω. Αυτό που φοβάμαι ειναι η αποκόλληση του καλωδίου από το pin. Έχω χαλάσει αρκετά, γιατί θέλουν υπομονή που δεν έχω.
1743784275025.png

Θα ρωτήσω και για βύσματα στον ΦΑΝΟ και στο Grobotronics που είναι δίπλα ελπίζοντας να έχουν.

Ευχαριστώ!!!

Σε συνέχεια των παραπάνω, τελικά πρόσθεσα καλώδιο. Παρόλο που η σύνδεση στα ηχεία μπορούσε να γίνει εύκολα με ακροδέκτες, αντιμετώπισα πρόβλημα στο σημείο εισόδου του καλωδίου στο ηχείο. Έχει κάτι σαν τάπα για να σταθεροποιεί το καλώδιο και όταν προσπάθησα με σχετικά μικρή πίεση από μέσα προς έξω για να το βγάλω, άρχισε να σπάει και προς το παρόν το άφησα.
Δεν γνωρίζω αν έχω χάσει κάτι σημαντικό σε ποιότητα αλλά τουλάχιστον έχω ήχο σε όλα τα ηχεία.

1744012975557.png

Ευχαριστώ και πάλι που ασχοληθήκατε.