ΕΠΕΚΤΑΣΗ WIFI ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

leopard75

New member
17 August 2012
13
Γειά σας.Θέλω το σήμα wifi να πιάνει και στα δωμάτια εκτός από τη ρεσεψιόν που πιάνει τώρα. Το ξενοδοχείο έχει 21 δωμάτια σε 2 ορόφους.Η 1η μου σκέψη είναι να βάλω απο ένα access point σε κάθε όροφο.Η 2η ενα access point μόνο στον όροφο πανω απο την ρεσεψιόν και μια εξωτερικη κεραια για τα υπόλοιπα δωματια και η 3η να βάλω μόνο μια κεραια για όλα. Τι θα λέγατε και τι μοντέλα προτείνεται?

t6a49fKv7PeLuYkyPEGOf5N5JhxMSchRY4hVY7ZXcxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSYJOWZczEmQY5KQY8bFnAQ5Jgk5ZlzMSZBjkpBjxsWcBDkmCTlmXMxJkGOSkGPGxZwEOSaJf8gxfDl4VnvemWPYjwlk3JEZ3CDH5GQCGXdkBjfIMTmZQMYdmcENckxOJpBxR2ZwgxyT05GDDS9hagFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BghBjgFCkGOAEOQYIAQ5BgjhP43IQuacd5hDAAAAAElFTkSuQmCC

Πότε το χρειάζεσαι; Γιατί μέσα στην επόμενη/μεθεπόμενη εβδομάδα θα μπορώ να σου πω κάποιες δοκιμασμένες προτάσεις. Υπάρχει η λύση του δικτύου μέσω ρεύματος και των ασύρματων access point. Το ιδανικό ειναι κάθε συσκευή να συνδέεται ενσύρματα στο ρούτερ και οι πελάτες ασύρματα στην συσκευή.
Μία σε κάθε όροφο δε νομίζω να αρκεί. Ανάλογα και την συσκευή βέβαια.

Last edited:
Θεωρητικά θέλει πεδιομέτρηση αλλά εμπειρικά θεώρησε ότι από κάθε wifi καλύπτεται ένας κύκλος ακτίνας 7μ.

21 δωματια απο δυο νοματαιοι σε καθενα βαλε κινητα laptop κ ταμπλετ μιλαμε για καμμια 50αρια πελατες μινιμουμ ,
αν αυτοι συνδεθουν μαλλον βλεπω να τρωει πολλα κολληματα με απλο εξοπλισμο.
Θελει μελετη κ καλο εξοπλισμο που να μπορει να διαθεσει το bw σε τοσους πολλους πελατες, κοιτα προς ubiquity, mikrotik.

Αυτα ειναι εξωτερικου χωρου για μακρυνα λινκ κατευθυντικης δεσμης.
Περιμενε να δεις τι θα σου πει κ ο φιλος που θα κανει δοκιμες αλλα θεωρω για τοσους πολλους πελατες θα σερνεται.
Δεν μας ειπες τι ιντερνετ εχεις , οτι κ να εχεις παντως θα χρειαστεις ενα μηχανημα που αν κανει balance την ταχυτητα αυτη στους πελατες που θα συνδεονται ταυτοχρονα.
Εκτος κ αν δεν χολοσκας κ τοσο πολυ για την ποιοτητα υπηρεσιας που θα δινεις κ σε νοιαζει μονο η καλυψη.

Last edited:
Φίλε μου τα απλά access point δεν είναι για αυτή τη δουλειά, αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό τότε θέλεις μελέτη (και εγκατάσταση) από τεχνικό για να προχωρήσεις σε τέτοια εγκατάσταση...

Επέστρεψα!
Χρησιμοποίηθηκε το παρακάτω: tp-link-tl-wa5210g
Ξενοδοχείο 14 δωματίων. Το κάλυψαν άνετα δύο από τις παραπάνω συσκευές οι οποίες συνδέθηκαν με καλώδιο κατευθείαν στο ρούτερ. Αν δεν συνδεθούν κατευθείαν στο ρούτερ τότε πιστεύω οτι θα χρειαστείς και ρούτερ (κάτι που προτείνω έτσι κι αλλιώς αν δεν έχεις κάποιο αξιοπρεπές τουλάχιστον). Αρχικά η πρόβλεψη έλεγε για τρεις συσκευές (με μετρήσεις), αλλά δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί και η τρίτη!
Είναι εξωτερικού χώρου, αδιάβροχα και μπορείς έτσι να τα τοποθετήσεις εύκολα κάπου εξωτερικά, τραβώντας καλώδια κλπ καθώς παίρνουν ρεύμα μέσω καλωδίου ethernet.

Σημ. όπως σου απάντησαν κάποιοι συνφορουμίτες και συμφωνώ, το κάθε πράγμα θέλει το εργαλείο του. Κανονικά χρειάζεσαι ένα καλό ρούτερ που να ρυθμίζει την "κυκλοφορία" στην κάθε συσκευή, να μπορεί να το κάνει αυτό με πολλές συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα, να δουλεύει συνεχώς κλπ κλπ και access points ανάλογα επίσης. Δεν μπορείς να κάνεις δουλειά με απλά μηχανήματα που προορίζονται για σπιτική χρήση όσο καλά κι αν είναι.
Όμως φίλος μου δοκίμασε το παραπάνω και έμεινε ευχαριστημένος, οπότε το μεταφέρω σαν μια φτηνή λύση, που προσωπικά ΔΕΝ έχω δει πως δουλεύει.

Last edited:
Ωραία ευχαριστώ πολύ!Το κρατάω στα υποψιν και αν δεν προταθεί κατι καλύτερο και στα ίδια λεφτά θα προχωρήσω με αυτό.Διαβάζοντας και αλλού λέω να πάρω και ενα router της Mikrotik με επικρατέστερο το RB751U αφού υπολογίζω ότι στη χειρότερη 20-30 άτομα θα μπαίνουν ταυτόχρονα.Με αυτό το router και 2 ή 3 tp-link-tl-wa5210g και βάζοντας τα ασύρματα μεταξύ τους για να γλιτώσω τα καλωδια λέτε να είμαι οκ σε πρώτη φάση?

Τελικά διαβάζοντας αρκετά σε διάφορα φορουμ κατέληξα στα παρακάτω σαν ποιο επαγγελματική και με περισσότερες δυνατότητες λύση
Ubiquiti UniFi UAP 802.11n MIMO Access Point
MIKROTIK RB951Ui-2HnD Level4